‘Juventus scout bij Ajax en houdt verdediger nauwlettend in de gaten’

4 oktober 2024, 17:53
Foto: © Imago

Juventus denkt na over de komst van Jorrel Hato, zo schrijft transferjournalist Nicolò Schira op X. De jonge verdediger verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, maar zou spoedig kunnen vertrekken uit Amsterdam.

Hato maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Ajax in de wedstrijd in het bekertoernooi op bezoek bij FC Den Bosch. Na een lastig afgelopen jaar waarin de Amsterdammers slechts vijfde werden in de Eredivisie, lijkt het onder Francesco Farioli allemaal een stuk stabieler te zijn. Voor Hato zelf is er met de komst van de Italiaan nog een verandering doorgevoerd: de verdediger speelt zijn wedstrijden tegenwoordig op de linksbackpositie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mooi moment voor Fitz-Jim geeft meer duidelijkheid over zijn blessure

Hato zette in maart van dit jaar zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2028, waardoor Ajax hem in ieder geval afgelopen zomer uit handen van de Europese top hield. Nu lijkt het er toch op dat daar spoedig verandering in kan komen. Volgens Schira houdt Juventus de situatie rondom de jongeling nauwlettend in de gaten.

LEES OOK: Perez en Kwakman zien Ajacied tekortkomen: ‘Wat kan hij nu echt?’

Beloning voor Hato

In november van vorig jaar debuteerde Hato voor Oranje in de uitwedstrijd tegen Gibraltar (0-6). De verdediger zat vervolgens bijna een jaar niet bij de selectie, om afgelopen interlandperiode weer opgeroepen te worden. Tot minuten kwam hij destijds niet. Vrijdag maakte Ronald Koeman bekend dat Hato ook komende interlands weer tot de selectie van het Nederlands elftal zal behoren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ziggo-kijkers ergeren zich dood tijdens Slavia Praag - Ajax: 'Haal die vent daar weg!'

De kijkers van Ziggo Sport melden zich tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Slavia Praag en Ajax massaal op X om hun ongenoegen te uiten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nog te jong om te vertrekken maar wat is je perspectief bij Ajax? Ajax kan het geld goed gebruiken.

Ruud40
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Perspectief bij Ajax? Dat het alleen maar beter kan gaan en Fatioli inmiddels een trainer lijkt die spelers echt helpt om beter te worden? Ik hoop dat er in januari geld is om meer evenwicht in de selectie te brengen. Twee goede buitenspelers erbij is echt nodig. Daarna kan Ajax in de tweede seizoenshelft iedereen gaan verbazen. Zou voor Hato leuk zijn om dat mee te maken omdat hij ook bij het dieptepunt op het veld stond.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De never-ending geruchtenmolen. Van mij mag Hato nog een jaartje bij Ajax blijven.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ze hebben de voetbal alwetende rudolf 21 ook wel aka r 21 genaamd zeker niet geraadpleegd Ik heb begrepen dat Hato een aardig niveau lager speelt en dat er een zeker verdediger bij 010 een monster ontwikkeling heeft door gemaakt in de champions league en dat hij alleen niet opgeroepen is voor oranje

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hee verrek dat heb ik ook gelezen! 🤣🤣🤣

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vind Hato echt geen slechte speler hoor. Zat trouwens vlakbij zijn vader toen Feyenoord met 6-0 won in de klassieker. Hij genoot net zo hard als de rest van de afstraffing.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen