Juventus maakt interesse kenbaar bij Alex Kroes: Ajax moet vrezen

2 oktober 2024, 07:44
Foto: © Imago/realtimes

Juventus heeft belangstelling voor Ajax-middenvelder Kian Fitz-Jim, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend. Volgens Ajax-volger Mike Verweij van de ochtendkrant heeft De Oude Dame haar belangstelling voor de middenvelder van de Amsterdammers inmiddels kenbaar gemaakt. Juventus is niet de enige club met interesse.

Ajax weigert momenteel nog een prijs te noemen waarvoor Juventus zich officieel zou kunnen melden in Amsterdam. De verwachting is volgens de krant namelijk dat technisch directeur Kroes eerst zelf in gesprek zal gaan met Fitz-Jim in de hoop om het contract van de 21-jarige voetballer te verlengen: "Of Fitz-Jim bereid is bij te tekenen, zal afhangen van het plan dat de club met hem heeft. Francesco Farioli ziet hem als een belangrijke speler en schenkt hem vertrouwen in de Europese wedstrijden, maar in de Eredivisie moest hij zondag tegen RKC Waalwijk in de basisopstelling wijken voor Davy Klaassen", schrijft De Telegraaf daarover.

Artikel gaat verder onder video

Juventus is niet de enige club die Fitz-Jim op de radar heeft staan. De wedstrijd tegen Besiktas van de middenvelder, die vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor Excelsior, heeft indruk gemaakt. Welke clubs de jongeling van de Amsterdammers momenteel nog meer op de korrel hebben is onduidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Hopelijk kan Kroes Fitz-Jim overtuigen om te blijven. Hij heeft zich ontwikkeld tot 1 van de beste spelers.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik denk als ze hem laten spelen i.p.v. op de bank te zetten voor Klaassen, dat die bijtekent. Maar de bank warm houden bij Ajax of Juventus, zou ik het wel weten

Sticks
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ben ik met je eens. Die jongen wil natuurlijk ook perspectief hebben, dat snap ik wel. Dus het wordt nog een klusje voor Kroes om hem binnenboord te houden.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Sticks dat is toch al erg genoeg, net zoals Rensch. Die Italianen zien iets wat ik niet zie, strik erom en succes daar.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je ziet het goed Goku, liever op de letterlijk warmere bank van Juve zitten dan die van de koude banken in ons land.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Farioli kan willen wat ie wilt alleen Kroes moet spelers verkopen om de begroting van Ajax in takt te houden. Spelers als Fitz Kim zullen verkocht worden zodat de salarissen van Wijndal, Henderson betaalt kunnen blijven worden. Spelers als Gaei waar weinig belangstelling voor is zullen hoogstwaarschijnlijk ook blijven. Kroes heeft tot nu toe bewezen dat het geen goede onderhandelaar is en clubs als Juventus ruiken bloed.

Blackie
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

zo zie je maar weer, 5 wedstrijden geleden kon hij al in de prullebak vlg enkele van jullie en nu in de belangstelling van een top ploeg.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Oh jij denkt echt dat Juventus hem basisspeler zal maken en Koopmeiners op de bank plaats laten maken. Nee dit is puur voor het 2e elftal of wisselspeler. Misschien kan ie soms ook wel mee draven bij de dames 1 van Juventus om het niveau wat op te schroeven tijdens de training.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Blackie: "enkele van jullie"...we weten precies wie dat zijn en wat hun motivatie is. Laat ze maar kletsen.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Leg eens uit Sticks. Ben je weer eens aan t insinueren. Half Amsterdam vond t een prutser eerste klas nog voor de competitie begon. Heeft nu 2 ballen naar de juiste speler gespeeld en hij is rijp voor de top. Zoals t altijd gaat in Amsterdam. Het is nog bedroevender dan van de Beek. Nee Fitz Kim heeft zich nog amper bewezen en gaat het ook niet redden.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sticks feit is dat voor Fitz-Jim nu al belangstelling van fijnproevers is en voor Milambo en Tygo Land ? Laat ze maar inderdaad kletsen (om niks).

Dug out
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar
  • We hebben gezien dat Fitz-Jim een van de gangmakers is en belangrijk op dit moment. Ik zou hem absoluut behouden voor Ajax!
  • Hem verkopen brengt het doel: CL spelen, in gevaar!
Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Geen hippe opsomming met puntjes en dingetjes. Maar wat reacties over die jongen uit het verleden ♤ "Ajax heeft weer stront in de ogen om Fitz-Jim terug te halen totaal geen toegevoegde waarde" Dilima1966 11 januari 2024. ♤ "Voor de breedte van je selectie handig, maar die jongen gaat natuurlijk geen enkel verschil maken." Allback 11 januari 2024. ♤ "Snap dit echt niet is geen Ajax niveau !!!!" Zeeuwke 11 januari 2024. ♤ "Fitz-Jim had al helemaal geen kans nu nog minder snap niet dat ajax hem terug heeft gehaald totaal geen toegevoegde waarde" Dilima1966 22 januari 2024. ♤ "Geen aanwinst deze boy, 13 in dozijn speler" Laurens1 16 maart 2024. Zijn er dan ook positieve geluiden? Jazeker heb ik er 2 kunnen vinden ♡ "Prima middenvelder, maar je moet hem wel een reële kans geven." Dhr. Reuring 16 maart 2024 ♡ "Fitz-Jim is een hele goede voetballer die dit jaar zijn kans moet krijgen het liefst als middenvelder." Ton de Meulmeester 13 juli 2024

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed bijgehouden Ajeto, jij hebt recht van spreken, prima.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Fitz-Jim moet voorlopig bij Ajax blijven. Daar krijg ie voldoende speelminuten om zijn talenten aan Europa te etaleren.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als persoon en mens moet Fitz-Jim eerst aan zichzelf denken, dus als hij zich elders meer welvaart kan krijgen dan gun ik hem een vertrek Erimir. Die flauwekul over speelminuten is al achter de rug, hij heeft zijn opleiding bij Ajax al afgerond en dat liet hij dankzij Farioli al zien, hij kan overal alleen maar doorgroeien. Ervaring, discipline, hard(-er) werken krijgt hij elders bij grotere clubs ook. En speelminuten komen er ook aan, hij heeft nog een mooie carrière voor de boeg.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fitz-Jim door velen als 'te licht' bevonden zorgt wel voor dat Ajax nu is waar het staat. Fitz-Jim die door de bekende FCUpdate-huisidioot als meisje werd uitgelachen. In goede en slechte tijden, die Farioli is een coach met visie en gevoel voor talent en strategie. Kroes heeft goed werk verricht om de onbekende 35-jarige oud-keeperstrainer die al voordat hij begon door iedereen belachelijk is gemaakt binnen te halen. Baas, Fitz-Jim, Janse, Bouwman (16/17 jaar), Godts (later nog meer) zijn door Farioli in beeld gebracht. Prima toch ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen