Nederlander, die in 2015 verdween uit Eredivisie, verkozen boven Frenkie de Jong: ‘De beste’

16 oktober 2024, 17:18   Bijgewerkt: 16 oktober 2024, 18:12
Foto: © Imago

Jurgen Streppel, tegenwoordig actief als technisch directeur van Helmond Sport, geeft aan dat Jeroen Lumu de beste speler is met wie hij tijdens zijn carrière heeft gewerkt. Deze uitspraak is opvallend, omdat Streppel onder meer Martin Ødegaard, Frenkie de Jong en Denzel Dumfries onder zijn hoede had als trainer.

De ‘td’ was jarenlang actief als trainer en was onder meer werkzaam bij Willem II en sc Heerenveen. Streppel had in seizoen 2017/18 de beschikking over Arsenal-ster Ødegaard. “Is hij de beste speler waarmee je hebt gewerkt?”, vraagt Yordi Yamali aan Streppel bij Tekengeld.

Artikel gaat verder onder video

“Uiteindelijk als je ziet wat hij doet en hoe hij vrij liep… je hoefde hem bijna niets uit te leggen. Dat was gewoon buitencategorie, daarin was hij wel uitzonderlijk. Maar ik heb natuurlijk met veel meer spelers samengewerkt die heel goed waren”, reageert de voormalig verdediger. “Hij speelde toen met Dumfries, dat was wel een aardige combinatie. Denzel die er overheen klapte en Martin die naar binnenkwam. Stijn Schaars speelde dan als rechtshalf. Dat is lekker werken kan ik jou vertellen.”

LEES OOK: Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney volgen trend onder ouders

Streppel werkte samen met De Jong, die toen nog in de jeugdopleiding van Willem II speelde en nauwelijks kansen kreeg in het eerste elftal. “Die speelde toen nog als aanvallende middenvelder, maar ik vond het meer een ‘6’, maar de beste speler met wie ik heb gewerkt was Jeroen Lumu. Hij was toen pas vijftien of zestien jaar oud, maar helaas heeft zijn carrière niet zo mogen zijn als bij Martin”, zegt Streppel.

Lumu brak door als groot talent van Willem II, waar hij in 28 duels drie keer scoorde en vertrok naar Ludogorets. Later kwam Lumu uit voor Heerenveen en FC Dordrecht, om vervolgens de avonturen te beleven bij onder meer Oostenrijk, Roemenië, Zuid-Afrika. De Nederlander is neergestreken in Griekenland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pierre van Hooijdonk wijst drie schuldigen aan voor tegentreffer van Oranje

Pierre van Hooijdonk is van mening dat verschillende spelers van het Nederlands elftal er niet goed uitzagen bij de openingstreffer van Hongarije.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen