Jubelstemming bij Ajax, maar één speler ‘zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer’

6 oktober 2024, 19:51   Bijgewerkt: 6 oktober 2024, 20:25
Foto: © ESPN

Marciano Vink veronderstelt dat Brian Brobbey na de spectaculaire overwinning van Ajax op FC Groningen (3-1) toch met een ‘klotegevoel’ in de kleedkamer zit. De spits werd opnieuw vroegtijdig gewisseld door hoofdtrainer Francesco Farioli en zag zijn concurrenten Wout Weghorst en Chuba Akpom als invallers scoren.

Brobbey kende zondag opnieuw een teleurstellende wedstrijd. De aanvalsleider van Ajax verzorgde halverwege de eerste helft weliswaar de assist bij de openingstreffer van Davy Klaassen, maar wist opnieuw niet te scoren. Daardoor staat Brobbey na vijf optredens dit seizoen in de Eredivisie nog altijd droog.

Artikel gaat verder onder video

Brobbey werd in de 59ste minuut van de wedstrijd naar de kant gehaald door Farioli, ten faveure van Chuba Akpom. De Oranje-international werd afgelopen donderdag in de Europa League tegen Slavia Praag (1-1) en vorige week tegen RKC Waalwijk (0-2 overwinning) ook al voor het verstrijken van het uur gewisseld.

LEES OOK: Teun de Boer ziet Ajax-speler die ‘met het gezicht van een oorwurm’ van het veld gaat

Aletha Leidelmeijer spreekt na afloop bij ESPN van ‘het gelijk van Farioli’, omdat zowel Weghorst als Akpom als invaller wist te scoren. Vink is het daar echter niet volledig mee eens. “Als dit het beleid is, wat doe je dan met het talent Brobbey? Geloof me, elke speler heeft dit: als je steeds gewisseld wordt op de momenten dat het even niet gaat, omdat je een paar kansen hebt gemist…”

“Ik ken spitsen die missen zes kansen en scoren twee keer. Niemand praat dan meer over de gemiste kansen. Die twee goals tellen voor het publiek”, vervolgt Vink. “Brobbey komt niet tot die twee goals en daar wordt hij dan na zestig minuten op afgerekend. Hij zit met een klotegevoel in de kleedkamer”, denkt de oud-voetballer.

“Maar aan de andere kant is het ook wel weer zo dat de voetballerij hard is”, gaat de analist verder. “Als club en ploeg ben je hier super blij mee, maar ik kan me voorstellen dat het als speler vervelend is als jouw vervanger het op dat moment goed doet. Brobbey heeft het niet fantastisch gedaan vandaag, maar hij heeft het ook niet slecht gedaan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ArenA klapt handen stuk bij Ajax - FC Groningen, maar ESPN houdt buiten beeld waarom

In de negende minuut van Ajax - FC Groningen klonk er plots groot applaus in de Johan Cruijff ArenA.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Topsport is keihard. Als je niet levert wordt je net zo keihard afgefakkeld. Dat is de werkelijkheid.

toro28
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Toen Brobbeast eruit ging, ging het gehele team qua niveau achteruit. Geen aanspeelpunt voorin en van de zijkanten moet je het al helemaal al niet hebben. Met geluk trek je het over de streep. Laat Brobbey maar eens 90minuten staan en ga na 70 minuten met spitsen eens spelen dan win je 9,5keer van de 10

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Brobbey moet zijn kansen wel benutten, die heeft hij meer dan genoeg gehad. Hij mist op dit moment die koelbloedigheid en dat gaat ten koste van zijn zelfvertrouwen.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Terecht, die Brobbey heeft veel krediet gekregen, te veel. Ajax moet snel van Brobbey af, geen energie meer in hem steken, bodemloos vat. Brobbey is geen Ajaxwaardige speler. Laat hem lekker bank zitten. Hij kan als spits niks, alleen maar met zijn kont duwen. Een Kluivert zal hij nooit worden. Brobbey kostte Ajax al de overwinning in Praag, nu tegen Groningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen