Henderson laat van zich horen na geruchten over vertrek bij Ajax

17 oktober 2024, 12:09   Bijgewerkt: 17 oktober 2024, 13:51
Foto: © Imago

Ondanks de geruchten over zijn terugkeer naar Engeland, staat Jordan Henderson ervoor open zijn carrière bij Ajax af te sluiten, zo geeft hij aan in gesprek met Ajax Life. De Engelsman heeft nog een contract tot medio 2026 in Amsterdam en zal 36 jaar oud zijn wanneer dat afloopt.

Ajax stuntte afgelopen januari door Henderson over te nemen van Al-Ettifaq. Hoewel Amsterdam een stuk dichter bij huis is voor de middenvelder, had hij het alsnog moeilijk in zijn eerste maanden bij Ajax. “Ik woon net buiten het centrum van Amsterdam. Ik ben niet vaak in de stad. Soms eet ik er wat”, geeft hij aan. “Mijn gezin woont in Engeland. Dat is voor ons allemaal moeilijk. Onze kinderen zijn vier, negen en elf jaar. Ze gaan daar naar school en we zien elkaar weinig. Hopelijk lossen we dat snel op.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Weinig geloof in opvallende Ajax-transfer: 'Dan sta je als club toch volledig voor lul!'

Hoewel hij zijn gezin mist, betekent dit niet dat Henderson zo snel mogelijk wil vertrekken uit Nederland. Hoewel hij soms wel nadenkt over zijn toekomst na het voetbal, is hij daar nog niet klaar voor. “Ik richt me nu eerst op de laatste jaren van mijn carrière. Als mijn contract hier afloopt, ben ik 36 jaar. Dan kijk ik hoe ik er fysiek voor sta en wat Ajax wil. Wellicht sluit ik mijn loopbaan hier wel af. Het zou zomaar kunnen”, stelt de controleur.

LEES OOK: Verbeek waarschuwt Ajax: ‘Daarmee onderstreep je geen titelkandidaat te zijn’

Terugkeer naar Engeland lonkt voor Henderson

Hoewel Henderson nog een contract voor anderhalf jaar heeft bij Ajax, is ook een vertrek van de routinier niet uitgesloten. The Sun wist namelijk begin oktober te melden dat de middenvelder graag terugkeert naar Engeland. Volgens Football Insider is het Sunderland, de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep, dat hem in januari uit Amsterdam wil wegplukken.

Verwacht jij dat Henderson zijn carrière afsluit bij Ajax?

Laden...
102 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Vraagprijs Ajax voor Hato bekend, geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten’

De kans is aanwezig dat Jorrel Hato Ajax spoedig gaat verlaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

sneeuwschuiver
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

henderson moet gewoon terug naar Engeland.Laat hem daar z'n carrière afsluiten.Ajax heeft geen tijd voor sentimentele verhalen

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ajax en hun 'sterren' die hier willen eindigen. Alsof we een bejaardentehuis zijn. Eerst maar eens presteren, dan praten we verder.

smartSam
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

misschien kan hij beter een club dichter bij huis zoeken.Ajax heeft genoeg aan z'n hoofd zonder een speler die met z'n hoofd in Engeland zit

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Henderson, de man die bij Ajax meer op een toerist in Amsterdam lijkt dan op een professionele voetballer. Hij kan zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen en gewoon een rolletje binnen de club aannemen, want bij Ajax krijgt iedereen die ooit op het veld heeft gestaan een functie. Tadic, Henderson, Van der Vaart en Sneijder kunnen samen een Ajax dreamteam vormen als Ajax-legendes. Dat is precies wat Ajax nodig heeft om weer op het juiste spoor te komen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen