Jong Oranje laat vier grote namen thuis voor EK 2025: 'Een gepasseerd station'

6 oktober 2024, 11:48
Foto: © Imago

Jong Oranje gaat tijdens het EK van 2025 geen beroep doen op enkele grote namen die nog speelgerechtigd zouden zijn. Brian Brobbey, Micky van de Ven, Xavi Simons en Bart Verbruggen hoeven niet op een oproep te rekenen, verklapt bondscoach Michael Reiziger.

Oranje heeft zich als winnaar van Groep C al gekwalificeerd voor het EK, dat in juni 2025 wordt afgewerkt in Slowakije. Bij Goedemorgen Eredivisie wil Hans Kraay junior van Reiziger weten of hij plannen heeft met Brobbey, Van de Ven, Simons en Verbruggen, of dat het viertal een vrije zomer krijgt.

Artikel gaat verder onder video

Het viertal zit normaliter al bij de selecties van het ‘grote’ Oranje. “Michael, even over het EK. Daar mogen Brobbey, Van de Ven, Simons en Verbruggen nog aan meedoen. Kun jij iedereen uit de droom halen en die jongens rustig laten slapen, door te zeggen dat jij ze niet gaat proberen mee te nemen?”, vraagt Kraay.

LEES OOK: Kraay noemt Ihattaren plots een 'patiënt': 'Ik ben geen patiënt, man'

Reiziger bevestigt dat Jong Oranje geen thema meer is voor de vier spelers. “Ik weet niet of ze dan rustig zullen slapen, want als speler wil je voetballen, maar ik denk wel dat ze dat station al voorbij zijn.” De bondscoach bevestigt dat hij het viertal niet zal oproepen. “Dat lijkt me ook logisch. We werken ook al aan een elftal. De jongens die bij het grote Oranje spelen zullen niet terugkomen, dat is logisch.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Raar, ieder land zou dit doen. Je wil een EK winnen.

RustigeReinier
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is een logische keuze. De focus moet liggen op het ontwikkelen van nieuwe talenten. Jong Oranje heeft niets aan spelers die al bij het grote Oranje zitten. Strategisch gezien een goede zet.

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Misschien moeten we gewoon blij zijn dat we zoveel talent hebben dat ze al bij het grote Oranje zitten. Jong Oranje kan zich nu richten op de nieuwe lichting. Positief blijven, mensen

SneeuwSchuiver
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nou, wat een verrassing... niet dus. die jongens zijn allang voorbij Jong Oranje. Reiziger doet gewoon wat logisch is. Maar goed, dat snapt Kraay blijkbaar niet.

VinVader
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ach, Reiziger heeft gelijk.. Die jongens zijn al verder dan Jong Oranje.. laat ze maar lekker met het grote Oranje mee.. Brobbey en Simons hebben daar meer te zoeken dan in Slowakije..

Feytastic
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

precies! En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou in Slowakije spelen als je voor het grote Oranje kunt gaan? Brobbey moet gewoon lekker bij de grote jongens blijven.

LangeLeen88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, Hans Kraay weer met zijn vragen. Alsof die jongens nog zin hebben in Jong Oranje. Ze zijn al lang en breed door naar het volgende station. Laat ze maar lekker vakantie vieren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen