John van 't Schip is heel duidelijk: 'Ik wil hier niet over praten, dit is afgesproken'

28 oktober 2024, 21:23   Bijgewerkt: 28 oktober 2024, 21:35
Foto: © Ziggo

John van 't Schip weigerde maandagavond over Ajax te praten in het programma Rondo van Ziggo Sport. De voormalig oefenmeester van de Amsterdammers was te gast in de voetbaltalkshow, maar gaf voorafgaand en tijdens de uitzending aan dat hij geen zin had om over Ajax te praten.

Wytse van der Goot stelde Van 't Schip maandagavond in het programma Rondo op Ziggo Sport de vraag of hij het logisch vindt dat Francesco Farioli ervoor kiest om te rouleren. De Italiaan staat er inmiddels bekend om veel spelers van Ajax rust te geven en met verschillende opstellingen aan te treden. De vraag van de presentator van Ziggo Sport wil Van 't Schip echter niet beantwoorden: 'Ik zit hier niet om over Ajax praten, dat is ook van tevoren al afgesproken", zei de voormalig trainer van Ajax tegen Van der Goot.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax krijgt dramatisch bericht: Amsterdamse fans zijn vermoedelijk niet welkom bij prachtig duel

"Ik ben nog werkzaam bij Ajax, maar ben geen trainer meer, dus het is niet aan mij om daar nu over te praten. Ik wil best wel over Feyenoord praten, maar ik ga niet in het vaarwater van Farioli zitten", maakte Van 't Schip duidelijk. "Het enige wat ik kan zeggen is dat hij er heel veel uit haalt en het goed doet. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om met deze ploeg en club te werken, dus ik kan hem alleen maar complimenten geven", zei Van 't Schip tot slot.

Van 't Schip was vorig seizoen werkzaam als interim-trainer van Ajax, nadat de club Maurice Steijn al vroeg in het seizoen ontsloeg. De oud-bondscoach van onder meer Griekenland stapte in tijdens een roerige fase en eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats met de Amsterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees Kwakman schrikt van Ajax en heeft 'te doen' met één speler: 'Hoelang wordt dit nog geaccepteerd?'

Eén speler oogst medelijden na afloop van Ajax - Willem II

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Slaat helemaal nergens op als je presentator bent en er is van te voren afgesproken om het over bepaalde zaken niet te hebben. Ik heb dat Matthijs van Nieuwkerk ook eens zien doen tegen Peter R de Vries. Die zou toen over zijn boek komen praten bij DWDD maar het hele boek kwam totaal niet in het gesprek voor. Totdat Peter hem even publiekelijk aanpakte. Als dingen van te voren zijn afgesproken kun je dat niet maken.

Dexi
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Je vraagt je af waarom zo’n man überhaupt wordt uitgenodigd in een voetbaltalkshow. van 't Schip, de man van grote woorden en nog grotere leegte. De ironie druipt ervan af, een voormalig Ajax-trainer die liever over Feyenoord praat en ondertussen vage complimenten richting de maestro strooit, zonder eigenlijk iets te zeggen. Zo te zien kan van Basten het ook niet meer aanhoren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen