Johan Derksen wordt niet vervolgd voor het beledigen van Habtamu de Hoop

24 oktober 2024, 13:03
Foto: © VandaagInside

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat oud-voetballer Johan Derksen niet vervolgen voor de opmerkingen die hij over Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop heeft gemaakt. De uitspraken van het boegbeeld van Vandaag Inside worden wel gezien als beledigend.

Op 9 april veroorzaakte Derksen een rel, nadat hij de in Friesland opgegroeide De Hoop 'geen Fries' noemde: "Iemand die in Friesland is geboren, die heeft het recht om erover te praten. Hij is toch geen Fries. Ik ben toch ook geen Surinamer", zei Derksen destijds. Het kwam de analist van het programma Vandaag Inside op bakken met kritiek te staan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Johan Derksen reageert op forse kritiek na diskwalificeren Habtamu de Hoop

Het OM gaat niet over tot vervolging van Derksen, omdat De Hoop zelf geen aangifte heeft gedaan tegen de uitspraken van de voormalig voetballer van Go Ahead Eagles en Haarlem. De uitspraken van Derksen worden door het OM wel gekwalificeerd als beledigend. Daar is De Hoop blij mee, zo geeft hij aan in het Algemeen Dagblad: "Het is goed dat hier aandacht voor is, want wanneer dit soort uitspraken op de landelijke televisie gedaan worden gaat dit verder dan mijn persoon’’, aldus De Hoop.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Volgens mij hield niemand in Nederland zich nog bezig met dit verhaal......

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Klopt en feitelijk had John gelijk. Al was de persoon geel, rood, blank, Duitser, Rus, of Japanner was het ook geen echte Fries

kpd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zou zeggen lees de uitslag eens, misschien steek je er iets van op. De zaak is dus geseponeerd omdat de man in kwestie geen aangifte heeft gedaan en geen vervolging wenst. Blijft dus over dat deze seniele oude dweil dus wel iets heeft gedaan en er weer mee weg komt. Hoop dat hij in de toekomst ook familieleden die dicht bij je staan zal gaan beledigen, kijk hoe geweldig je dit fossiel nog vindt

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ach laat Derksen voor zijn parochie preken en lekker lullen mensen. Alles wat hij oreert gaat toch langs de innerlijk beschaafde mens. Wat zou het leuk zijn als Johan ooit eens na een ingreepje in het ziekenhuis bijkomt en hij in de ogen van een zwarte zuster met een spierwit gebit kijkt, dat wordt lagge...en dat hij naar het toilet door haar begeleid ging worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen