Johan Derksen fileert nieuwe collega: 'Frans Klein vindt hem geweldig, ik vind het een gladjanus'

11 oktober 2024, 09:00
Foto: © Talpa

Johan Derksen heeft in de donderdaguitzending van Vandaag Inside geen goed woord over voor zijn nieuwe collega bij Talpa, Art Rooijakkers. De 48-jarige presentator maakt de overstap van RTL en gaat op SBS6 een nieuw opinie- en nieuwsprogramma, Nieuws van de Dag, presenteren. Dat doet Rooijakkers samen met Malou Petter (34), die op haar beurt overkomt van de NOS, waar ze het Journaal presenteert.

Presentator Wilfred Genee brengt het gesprek op beide aanwinsten voor de Talpa-stal. Derksen is zeer te spreken over Petter: "Dat vind ik echt een topmeisje. Ik kijk graag naar haar als ze het Journaal doet. Ik vind dat ze prettig overkomt, ze heeft een goede uitstraling en een aangename personality. Ik kan haar van harte welkom heten in de Talpa-familie", aldus Derksen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Derksen maakt na lofzang op Kieft tóch een harde grap over diens verleden

René van der Gijp vraagt vervolgens wat Derksen van Rooijakkers vindt en waarschuwt die presentator vast dat hij beter zijn televisie even uit zou kunnen zetten. Dat blijkt een prima advies: "Ik heb ook al gezegd wat ik over hem vind", steekt Derksen van wal. "Frans Klein (directeur Televisie bij Talpa, red.) vindt hem geweldig, las ik in het persbericht. Ik vind het een gladjanus en een ideale schoonzoon. Ik hou helemaal niet van dat type, dat is ook uitermate ongeschikt voor het Talpa-publiek. Ze vinden het namelijk allemaal een gladjanus."

LEES OOK: Angela de Jong weet wie René van der Gijp moet vervangen bij Vandaag Inside

Van der Gijp snapt wat Derksen bedoelt, maar is wat milder: "Het is ook mijn type niet. Maar dat geeft niet, ik heb een ding op de tv en ik kan hem uitzetten." Hélène Hendriks herinnert zich de keer dat Rooijakkers te gast was in het programma Café Hendriks & Genee: "Altijd ruzie, dat hadden we met alle gasten. Ging dat niet over een programma dat hij zou overnemen van iemand anders? Ik weet het niet meer, maar jij had met iedere gast ruzie", zegt Hendriks tegen Genee.

Video - Johan Derksen over nieuwe collega Art Rooijakkers: 'Een gladjanus'

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Complete verbazing door beslissing over Vandaag Inside, Johan Derksen reageert

Johan Derksen reageert op de uitspraken van RTL-baas Peter van der Vorst, die de heren van Vandaag Inside niet terug hoeft te hebben bij zijn zender.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Maar met gluiperd gnee heeft hij dan weer geen enkel probleem.

Hoanne
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Is het nu zo belangrijk om te weten wat het orakel vindt? Eerst moet NL weten wat Derksen er van vindt, andere meningen zijn er blijkbaar niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen