Derksen keihard voor Ajacied: ‘Ik vind hem niet zo’n groot talent’

5 oktober 2024, 08:20

Johan Derksen en René van der Gijp zijn totaal niet onder de indruk van Brian Brobbey bij Ajax. De heren krijgen het idee dat Brobbey vaak scoort met meer geluk dan wijsheid. De spits zou niet genoeg rust bewaren om de goede beslissing te nemen voor de goal.

Tijdens de uitzending van Vandaag Inside van vrijdag worden de missers van Brobbey in de wedstrijd tegen Slavia Praag (1-1) weer aangehaald. “Ik maak me zorgen om de manier waarop die het doet”, begint Van der Gijp over de kwaliteiten van Brobbey voor de goal. “Je kunt een bal naast schieten, maar hij heeft totáál niet het gevoel.” Derksen haakt erop in dat hij Brobbey ‘ongecontroleerd’ vindt. “Hij valt ook altijd”, voegt Van der Gijp daaraan toe. “Waarom zou je vallen?”

LEES OOK: Verweij hekelt 'trieste vriendjespolitiek' bij Ajax: 'Manier waarop dit gebeurt is krankzinnig'

Volgens Derksen zijn de doelpunten van Brobbey ook vaak geen bewuste treffers. “Als hij scoort, scoort hij in een soort kluts”, constateert De Snor. “Het is altijd een beetje rommelig.” Van der Gijp kan zich volledig in die lezing vinden. “Het is zonde”, vindt hij. “Als je alleen op de keeper afloopt, moet je toch je rust houden. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar je moet de rust hebben het goede te doen.”

LEES OOK: ‘Juventus scout bij Ajax en houdt verdediger nauwlettend in de gaten’

Derksen ziet het niet bij Brobbey

Derksen haalt vervolgens de treffer van Dusan Tadic tegen FC Twente aan. “Dat is een echte spitsengoal, op het juiste moment even stiften”, geeft de oud-voetballer daarover aan. Van der Gijp ziet ook dat Brobbey alles op het hoogste tempo wil doen. “Maar je kunt niet in z’n vijf blijven. Al is het maar een halve seconde…” Vervolgens geeft Derksen aan dat hij niet weet of Brobbey dat in zijn mars heeft. “Ik vind hem eigenlijk niet zo’n groot talent. Ik zie het nooit”, stelt hij. Daar kan Van der Gijp zich dan weer niet in vinden. De voormalig buitenspeler zou Brobbey namelijk altijd verkiezen boven Wout Weghorst.

Johan Derksen over Brian Brobbey: 'Ik vind hem eigenlijk niet zo'n groot talent'

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ziggo-kijkers ergeren zich dood tijdens Slavia Praag - Ajax: 'Haal die vent daar weg!'

De kijkers van Ziggo Sport melden zich tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Slavia Praag en Ajax massaal op X om hun ongenoegen te uiten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ruud40
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Was Maduro nog maar assistent, dan kon je een psycholoog inzetten om Brobbey rustig te krijgen. Alhoewel die op dit moment wel heel druk zal zijn in Almere

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Op een dag wist Leipzig een transfervrije Brobbey aan te trekken. Als een kind zo blij waren ze in Duitsland ze hebben namelijk transfervrij een godenzoon weten te strikken. Iedereen in Nederland en daarbuiten heeft t alleen maar over Ajax? Al snel verdween de euforie Brobbey kon zelfs niet eens mee met t niveau van de plaatselijke café elftal. Totdat de telefoon ging Ajax wou Brobbey graag terug halen. Ze wisten niet wat ze meemaakte in Leipzig. Ze hadden Brobbey toch niet voor niks transfervrij de deur uit gedaan? Die gast raakt geen knikker. Ajax bood een slordige 16 miljoen + 3 miljoen aan bonussen. Ten Hag deed ondertussen nog een goed woordje als trainer van Manchester United wou hij Brobbey ook graag erbij hebben, geen verrassing overigens. Brobbey gaf aan dat hij veel geleerd had door de weinig speelminuten. In Amsterdam leven ze in hun eigen bubbel voort. En Leipzig heeft nooit meer interesse getoond in een speler van Ajax. Xavi Simons en Geertruida doen t wel goed trouwens daar als basisspeler. Toeval? Nee denk t niet. R21.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

3 miljoen per jaar aan salaris? Klopt dat Rudolf?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Spelfouten maken wij allemaal. Daar zal ik mij ook gerust wel schuldig aan maken. Alleen heb ik er wel een hekel aan als mensen "verrassing" verkeerd schrijven. Het verhaal wordt ineens zo luguber. Maar het is inderdaad een wonderlijk verhaal dat ze de verloren zoon zosnel en voor zoveel centjes hebben teruggehaald

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Inderdaad Zilver, heb me vriend gebeld die ook wel eens in de Arena komt en hij bevestigd dat. Overigens kan je altijd vragen aan Sticks of het klopt. Zijn expertise is Google. Bedankt Ajeto! voor de feedback.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Brobbey gaat zijn oude vorm langzaam terugkrijgen en weer scoren, daar heb ik alle vertrouwen in. Zijn voetbalkwaliteiten zullen wel weer komen bovendrijven, want je wordt ermee geboren en raakt je het nooit kwijt. Het is de taak niet alleen van hemzelf maar ook van de trainer en zijn staf om het goed te laten uitkomen.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobby blijft slechts 1 eeuwig talent te worden zonder ontwikkeling verder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen