'Blond mannetje' bij Ajax - FC Groningen krijgt ervan langs in Vandaag Inside

8 oktober 2024, 10:48   Bijgewerkt: 8 oktober 2024, 11:04
Foto: © Vandaag Inside

De treffer van Ajax-spits Wout Weghorst tegen FC Groningen valt Thijmen Blokzijl deels aan te rekenen, vindt Johan Derksen. Na een voorzet van Anton Gaaei dook Blokzijl onder de bal door en dook Weghorst in zijn rug op om de 2-1 binnen te knikken. Later bepaalde Chuba Akpom de eindstand op 3-1.

Bij Vandaag Inside uit Derksen forse kritiek op Blokzijl, die hij al langere tijd vindt tegenvallen. Mede door blessures bij Marco Rente en Marvin Peersman had Blokzijl een basisplaats in de laatste vier wedstrijden van Groningen, nadat hij het seizoen begon als wisselspeler. “Dat blonde jochie, dat is zo’n kwetsbaar jochie bij Groningen, echt verschrikkelijk”, haalt Derksen uit.

Artikel gaat verder onder video

Volgens de analist is het niet ingewikkeld om Weghorst onschadelijk te maken. “Weghorst is heel makkelijk uit te schakelen. Je zet er een goede kopper naast en je geeft hem mandekking, dan heeft hij niet de technische kwaliteiten om wat leuks te doen. Maar dat blonde jochie is gewoon bang voor ‘m. Die gaat altijd in de fout bij het duelleren. Hij kan wel lekker een bal aannemen en doortikken, maar je verliest er de wedstrijd door.”

LEES OOK: Woerts shockeert met uitspraak over ‘dorpsgek’ van Ajax: ‘Wat is dit nou weer voor opmerking?!'

Valentijn Driessen niet lyrisch over Anton Gaaei

Gaaei kreeg de nodige complimenten voor de messcherpe voorzet waarmee hij Weghorst bereikte; door medespelers werd hij zelfs vergeleken met David Beckham en Trent Alexander-Arnold. Vandaag Inside-gast Valentijn Driessen gaat niet mee in de euforie. “Hij speelt er nu al vijftien maanden. In vijftien maanden tijd geeft hij één goede bal. Dat mag toch wel?! En hij krijgt er nog dik voor betaald ook.”

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

Vind jij het terecht dat Thijmen Blokzijl de schuld krijgt voor de goal van Wout Weghorst?

Laden...
55 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

Brian Brobbey oogde niet gelukkig tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

nelis92
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Blokzijl heeft inderdaad een fout gemaakt, maar dat gebeurt. Het is niet alsof Weghorst een onbekende spits is. Hij weet precies hoe hij moet positioneren.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Driessen heeft wel gelijk over Gaaei. Eén goede voorzet in vijftien maanden is niet echt indrukwekkend. Maar ja, als je bij Ajax speelt, krijg je al snel een stempel.

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat een onzin. Kijk effe naar die Koreaan bij Rotterdam. Die speelt 3 wedstrijdjes goed en maakt een goaltje en opeens is hij de grote held van de club. Hij wordt de hemel ingeprezen alsof ie Jezus zelf is. Hij is gewoon middelmatig en valt een beetje op omdat de rest wat daar rondloopt nóg middelmatiger is.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Willem van Hanegem was minder lovend in zijn kolom over Hwang, Sticks

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Over Weghorst maak ik me helemaal geen zorgen !!!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het heeft allemaal met juiste timing en sprongkracht te maken. Als je goed kijkt, sprongen ze allebei na het moment dat de bal voor werd gegeven. Omdat de bal goed werd aangesneden, kwam de bal over de verdediger bij Weghorst terecht die knap inkopte. Om nou te zeggen dat de verdediger fout zat, dat geloof ik niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen