Joël Veltman wordt belachelijk gemaakt en uitgescholden op Reddit

6 oktober 2024, 20:06   Bijgewerkt: 6 oktober 2024, 20:21
Foto: © Viaplay

Een opmerkelijke actie van Joël Veltman in de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur (3-2). De verdediger van Brighton ging theatraal naar de grond en werd uitgelachen door tegenstander James Maddison. Ook op sociale media is Veltman het mikpunt van spot.

In de 27ste minuut werd Maddison in het strafschopgebied van de bal gezet door Veltman. Na het contact zocht Maddison naar de strafschop, maar die kreeg hij niet. De middenvelder van Tottenham werd door Veltman omhooggetrokken. Daar reageerde Maddison niet positief op. Hij draaide zich boos om richting Veltman, die de ernst van Maddisons reactie echter flink overdreef. Maddison moest erom lachen; de scheidsrechter gaf geen van beide spelers een kaart.

Artikel gaat verder onder video

Commentator Tom Copier van Viaplay was niet te spreken over het gedrag van Veltman. “Och, Veltman, doe dat nou niet. Dit is ook typisch Joël Veltman. Die probeert uit ieder akkefietje een slaatje te slaan. Lijdt af en toe aan een ernstige vorm van aanstelleritis. Het hoort allemaal bij de mentaliteit van Veltman, om altijd maar te willen winnen. Het doel heiligt wat mij betreft niet altijd de middelen”, zei de commentator.

Copier vond wel dat Maddison makkelijk naar de grond ging. “Dan moet je net Veltman hebben. Die pikt dat niet. Het is aan de ene kant de mooie kant van Joël Veltman, maar anderzijds niet de fraaiste.”

Veltman uitgelachen op Reddit

Ook op sociale nieuwswebsite Reddit wordt gelachen om de actie van Veltman. Hij wordt genomineerd voor de denkbeeldige schwalbeprijs Fallon d’Floor, een parodie op de Ballon d’Or. Meerdere gebruikers noemen het gedrag van Veltman ‘belachelijk’ en schelden hem uit. Enkele gebruikers vermoeden echter dat de reactie van Veltman bedoeld was om Maddison belachelijk te maken, voor de manier waarop hij naar het gras ging.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ArenA klapt handen stuk bij Ajax - FC Groningen, maar ESPN houdt buiten beeld waarom

In de negende minuut van Ajax - FC Groningen klonk er plots groot applaus in de Johan Cruijff ArenA.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Volgens mij pakt Veltman hem terug met aanstellerij. Iets anders is onmogelijk. We weten allemaal dat er een VAR is, dus kan het niet anders

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hij immiteert het theatrale gedrag van zijn tegenstander inderdaad.

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Typisch Veltman, altijd op zoek naar een Oscar. Misschien moet hij zich meer op verdedigen concentreren dan op acteren

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Waar zou Veltman dat nou geleerd hebben ? Ik heb een klein vermoeden.

United4Life77
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is toch triest dat een speler van zijn kaliber zich zo laat kennen. Dit soort acties zijn gewoon gênant, vooral in de Premier League waar het niveau zo hoog ligt.

Dexi
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Sommige fans, supporters of relschoppers, hoe je het ook maar wilt noemen, zullen Veltman ook nog gaan verdedigen, maar vergeet niet dat er in het verleden ook iemand is verdedigd die het veld terug in rolde, en ja, dat was ook een Ajacied, Veltman lijkt die traditie nu voort te zetten. Wat een niveau!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij denkt gewoon alvast aan zijn carrière na het voetbal. In Hollywood is ook een hoop geld te verdienen

Feytastic
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Veltman doet weer eens zijn ding. Altijd op zoek naar een manier om de tegenstander uit balans te brengen. maar ja, als het werkt, werkt het

devadervanNick
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dit is precies waarom ik niet naar die grote competities kijk. Te veel drama, te weinig voetbal. Geef mij maar een nuchtere pot in de Eredivisie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen