Jack van Gelder botst op tv met Ingrid Coenradie, nadat ze met jaloezie over Ajax spreekt

28 oktober 2024, 18:37
Foto: © DeOranjezondag

Jack van Gelder heeft zich zondagavond verbaasd over de mening van Ingrid Coenradie, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid van Nederland. Coenradie vindt dat Antoni Milambo bij de voorselectie van het Nederlands elftal had moeten zitten, wat volgens haar wél was gebeurd als hij niet bij Feyenoord maar bij Ajax had gespeeld.

In het programma De Oranjezondag zijn Coenradie en Van Gelder te gast, waarna er over Milambo gesproken wordt. Presentatrice Hélène Hendriks kaart aan dat de uitblinkende middenvelder van Feyenoord niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal, waar staatsecretaris Coenradie direct op in gaat: Ongekend", zegt ze over de beslissing van bondscoach Ronald Koeman: "Hij is een goede middenvelder met overzicht en een goed loopvermogen. Ik denk dat als hij bij Ajax had gezeten, hij voor 100 miljoen euro was weggegaan."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord verwelkomt voormalig publiekslieveling terug in De Kuip

Vervolgens begint Coenradie opnieuw over Ajax. De Nederlandese politica denkt namelijk dat Milambo wél opgenomen was in de voorselectie van het Nederlands elftal als hij voor Ajax had gespeeld. Dat is voor Jack van Gelder een moment om in te grijpen: Nee, hoor. Want Kenneth Taylor is er nu pas voor het eerst bij en die heeft al twee, drie jaar in Ajax 1 gestaan. Dus dat ben ik niet met je eens. Sem Steijn zou het meer verdienen, op dit moment, die bij Twente gewoon heel goed speelt", zegt Van Gelder.

LEES OOK: Jack van Gelder hekelt ‘vreemde rol’ van Chris Woerts: ‘Dat is te makkelijk’

De voormalig commentator noemt het daarnaast 'zeer opportunistisch' dat Coenradie nú al vindt dat Milambo in het Nederlands elftal had moeten staan: "Eerst een half jaartje goed presteren. Hij heeft absoluut potentie, maar om hem nu meteen bij de voorselectie te nemen..."

Vind jij dat Antoni Milambo in de voorselectie van het Nederlands elftal had moeten zitten?

Laden...
254 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem vol lof over Feyenoorder: ‘Heeft tegen Benfica en FC Utrecht echt helemaal niets fout gedaan’

De Kromme is diep onder de indruk en ziet een zomeraanwinst van Feyenoord twee foutloze duels spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ZondagZaag
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Jack van Gelder. Altijd weer die wijsneus uithangen.Alsof hij bondscoach is. Misschien moet hij zelf maar eens een elftal samenstellen.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hij heeft wel gelijk een wedstrijd en de 010ners supporters denken gelijk dat ze oranje spelers hebben rudolfje 21 denkt er ook zo over qua Beelen

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Precies wat jij zegt. Sommige spelers spelen 3 / 4 goede wedstrijden en meteen begint het geschreeuw over Oranje. Komt ook voor rekening van de media en de bekende sportprogramma's waarin allerlei figuren vanalles roepen. Ingrid Coenradie is bovendien Rotterdamse dus die praat logisch voor eigen parochie. En pvv-er. Ik weet niet wat erger is.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nou sticks daar zeg je me wat. Ik heb liever een speler in vorm en die presteert in Oranje dan een speler die uit vorm is. Of zouden we dan ons nog vast moeten houden aan een Bergwijn? (Vraag het nu op de man of omdat jij meermaals heb aangegeven dat jij heel erg gecharmeerd bent van Bergwijn) Dat Milambo 3/4 goede wedstrijden gespeeld heeft betekent al dat ie t beter doet dan de Ligt of Taylor.

0laf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Helemaal prima dat Milambo er nog niet bij is. Staatssecretaris heeft wel gelijk.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Haar partij sta ik helemaal achter, haar keuze voor deze jongen is voor mij onbegrijpelijk! Feijenoord draait een seizoen aardig, meteen wil men hofleverancier worden voor het Nederlands elftal, enorm geestig en niet geremd door enige chauvinisme, naar me dunkt!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat jij denkt dat men gelijk wilt dat Feyenoord hofleverancier wilt worden voor het Nederlands Elftal is weer een leugentje die jij de wereld in brengt. Mensen willen de beste spelers in het Nederlands Elftal.

Laurens1
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De beste spelers voor het Nederlands elftal spelen niet in de Tobbe, maar in mooie stadions verspreid over de wereld!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Vond het stadion van Benfica wel aardig mooi hoor.

R MN
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@R21...gezien vanaf je stoel voor de buis?

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Die Jackie van Gelder toch.. Sem Steijn vergelijken met een Milambo die nu al op 3 goals staat in de CL. Over haat gesproken. De mensen die nu Milambo uit het Nederlands elftal willen praten lopen het volgende EK of WK de polonaise wanneer Milambo weer eens beslissend is.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Met of zonder Milambo voor Oranje maakt het niks uit als ik aan de wedstrijd tegen Duitsland terug denk. Leuke mevrouw om te zien overigens.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Niet stiekem het verkeerde handje gebruiken.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hij hoort er nog niet bij, een paar goede wedstrijden zeg niet dat je bij Oranje hoort. Daar tegen vindt ik, gezien de wedstrijden van Ajax, er geen één bij Oranje hoort te zitten. Puur op vorm en feiten uit de laatste

R MN
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Goku...Weghorst ook niet zeker?

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb liever dat Feyenoord helemaal geen spelers levert aan oranje. Raken alleen maar geblesseerd daar. Stuur heel amsterdam er maar heen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen