'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

7 oktober 2024, 08:10
Foto: © Imago

Brian Brobbey oogde niet gelukkig tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen (3-1), zo zag De Telegraaf. De spits werd na een klein uur gewisseld en zag concurrent Wout Weghorst in de slotfase de wedstrijd beslissen.

Brobbey miste in de eerste helft twee kansen om zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen te maken. Even na de 1-0 kopte hij over het doel; vervolgens zag hij doelman Etienne Vaessen redding brengen op een uithaal. “Zelfs een niet volleerd liplezer kon daarna optekenen wat Brobbey riep. ’Verdomme, man’. Hetgeen aangaf hoezeer de spits op zoek is naar zijn doelpunt.”

Artikel gaat verder onder video

“Dat viel de tweede helft bijna alsnog, maar na weer een sterke actie werd hem oog-in-oog met Vaessen net de voet dwars gezet”, merkt De Telegraaf op. Vervolgens wist ‘breekijzer’ Weghorst de wedstrijd te beslissen in een korte invalbeurt. “Met de overwinning kwam het elftal van Francesco Farioli goed weg, want de negentig minuten daarvoor was er voornamelijk sprake van slaapwandelen.”

LEES OOK: Jubelstemming bij Ajax, maar één speler ‘zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer’

Ook De Volkskrant zag Brobbey gefrustreerd op het veld staan. Hij miste volgens de krant ‘kansen die er best in hadden gekund’. “Een vrije kopkans over, een te slappe volley en een zelf gecreëerde kans waar net een Gronings voetje tussen zat; ook nu viel de spits vooral op omdat hij gefrustreerd met zijn hand op het veld aan het slaan was.”

‘Fans zingen mee die Weghorst geen Ajax-spits vinden’

De Volkskrant schrijft ook over de redder van Ajax. “Daar was hij dan, "Tutututuh Woutje Weghorst" zongen de Ajax-supporters uit volle borst toen hij eindelijk zijn eerste goal voor zijn nieuwe club maakte”, klinkt het. “Er zullen fans mee hebben gezongen die hem geen ‘echte’ Ajax-speler vinden, maar die luxe gedachte kunnen ze zich helemaal niet veroorloven. Dolblij mogen ze zijn dat hij Ajax naar een niet meer verwachte zege op Groningen kopte.”

LEES OOK: 'Jordan Henderson wil Ajax verlaten en weet al precies voor welk land'

Het Algemeen Dagblad staat eveneens stil bij de heldenrol van Weghorst. “Weer flikt Weghorst het. En nu voor zijn droomclub, waar hij naar eigen zeggen als kleine jongen een pyjama van droeg en afgelopen voorjaar maanden op wilde wachten. Welgeteld zes minuten heeft hij nodig om Ajax aan de zege te helpen, bij zijn debuut in het stadion waar hij namens Heracles tien jaar geleden zijn eerste Eredivisie-goal maakte.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sutalo doet pijnlijke uitspraak voor Steijn en Van 't Schip

Josip Sutalo denkt te weten waarom hij onder Francesco Farioli beter rendeert bij Ajax dan in het vorige seizoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

TikTakaTommy
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

brobbey heeft gewoon een slechte dag gehad. iedereen mist wel eens kansen. Maar als hij niet snel scoort, wordt het lastig om zijn plek te behouden.

Ruud40
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Een slechte dag? Ik heb wel met hem te doen hoor want bij veel scheidsrechters is hij vogelvrij verklaard. Zeker bij Lindhout en die was gisteren weer verschrikkelijk en daar hoor je Brobbey nooit over klagen. Op zeker vier momenten had Rente hem langdurig met twee handen vast en trok hij Brobbey bijna het shirt uit. (De analiste van studio sport zette na de samenvatting wat beelden van Brobbey achter elkaar). Lindhout gaf gisteren makkelijk vijf gele kaarten, maar Rente die in uur tijd genoeg overtredingen maakte voor opgeteld een stuk of 3 rode kaarten kreeg er geen één. Lindhout zegt elke keer weer dat Brobbey de overtreding maakt wat bizar is als je met twee handen wordt vastgehouden. Brobbey moet gewoon zo snel mogelijk naar het buitenland want hier in nederland vind iedereen, (ook op fcupdate lees je er nooit wat over,) het helemaal normaal dat scheidsrechters voor Brobbey een andere maatstaf hanteren dan voor de andere 21 spelers op het veld. En dat is ronduit beschamend.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Soms vraag ik me echt af of die gozer de dozen wel van zijn voetbalschoenen heeft gehaald want qua richtingsgevoel met schieten lijkt dat er soms wel op. Is er nou niemand bij Ajax die die gozer eens wat basistechnieken leert........

Sloebersander
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is toch wel triest dat Ajax afhankelijk is van een invaller als Weghorst. Brobbey moet echt stappen maken, anders wordt het niks.

LangeLeen88
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ach, Brobbey had gewoon een off-day. Maar ja, als je bij Ajax speelt, moet je er altijd staan. Misschien wat meer trainen op die afwerking?

DubbeleEspresso
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tactisch gezien was het een saaie wedstrijd. Brobbey moet leren omaan met druk, anders blijft hij in de schaduw van Weghorst staan.

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Brobbey zit vooral zichzelf in de weg. Als je als spits een tijdje niet of nauwelijks scoort ga je aan jezelf twijfelen. Dan wordt de drang groter om wél te scoren en dan lukt het helemaal niet meer. Het werkt toch op je hersens als het niet lukt. Ik denk dat hij gebaat is bij speciale training om rustiger aan de bal te blijven en te focussen op kansen afmaken. Het kan trouwens best zo zijn dat hij er snel weer inkomt als hij eenmaal dat ene goaltje maakt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mee eens.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn lichaam zit hem in de weg. Hij botst en botst. Deze jongen is veel te zwaar

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Brobbey is is nog steeds de spits waar ik nu nog vertrouwen in heb, (bij gebrek aan beter) hij heeft Ajax toen transfervrij verlaten en op hangende pootjes terug gekomen, hij moet nu niet gaan liggen zeiken op zich zelf maar eens gaan werken aan zijn techniek, en als hij dat nog steeds niet in de gaten heeft om extra individuele trainingen erbij te pakken, eerste bal aanname en koppen. dan weet ik het ook niet meer. om eerlijk te zijn ik begreep Ajax ook niet dat ze een speler terug namen dien Ajax toen genaaid had.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen