Britse journalist vergelijkt Manchester United met opvallende Eredivisionist

2 oktober 2024, 16:19   Bijgewerkt: 2 oktober 2024, 16:27
Foto: © Imago

Manchester United speelt op dit moment niet op de toppen van zijn kunnen. De ploeg van Erik ten Hag staat dertiende in de Premier League en heeft het eerste duel in de Europa League, thuis tegen FC Twente, met 1-1 gelijkgespeeld. Tony Cascarino, oud-spits van Chelsea, vindt de ploeg doen denken aan PEC Zwolle.

Cascarino is momenteel 62 jaar en speelde tijdens zijn actieve carrière onder andere voor Olympique de Marseille en Chelsea. Hij ergert zich aan de speelstijl van United en komt vervolgens met een opvallende vergelijking. "Weet je waar Manchester United me op dit moment aan doet denken? Aan een middenmoter in de Eredivisie. Ik heb die competitie vijf jaar gevolgd en raakte soms gefrustreerd door de manier van spelen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Voetbalfans genieten van uitspraken Arne Slot: Manchester United moet het ontgelden

Volgens Cascarino zijn veel Nederlandse teams op dezelfde manier samen te vatten. "Ze spelen zonder doel, verdedigen in grote getalen en vallen aan als los zand, in plaats van als een eenheid. Veel Nederlandse teams spelen op die manier, met veel spelers achter de bal. Dat United nu lijkt op een team als PEC Zwolle, vat voor mij de teloorgang van United goed samen." Ook een nieuwe aankoop moet het ontgelden. "Zirkzee is een slechtere versie van Memphis Depay, die speelt op een flauwe manier."

De Ierse ex-voetballer vindt dat er snel een nieuw strijdplan moet worden bedacht in Manchester. "Sorry hoor, maar United kan zo niet spelen, die moeten dat doen met een helder doel voor ogen. Dit elftal is de bal kwijt zodra ze hem veroverd hebben. Op geen enkele manier kan United zo successen behalen." Het Nederlandse trainersgilde krijgt eveneens een veeg uit de pan. "In de Premier League coachten veel Nederlandse managers, maar weinigen vonden de sleutel tot succes."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van 't Schip schrikt van De Ligt en Mazraoui: 'Dit is onbegrijpelijk'

Analist John van 't Schip ziet een opvallend moment bij Manchester United, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de hoofdrol.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vind jij dat Erik ten Hag de juiste coach is voor Manchester United?

SneeuwSchuiver
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Serieus? Ten Hag is totaal niet geschikt voor United. Hij kan misschien Ajax trainen, maar de Premier League is een ander verhaal.

avatar

Makkelijk om het bij Ten Hag neer te leggen. Sinds Fergusson ManU verliet heeft er nooit meer een sterk team gestaan. Alleen Mourinho heeft nog een Europese prijs gepakt. Maar goed, wat hebben Chelsea, Tottenham en Arsenal gepresteerd? Ook niet veel meer.

nelis92
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Cascarino een punt heeft. united speelt zonder enige vorm van cohesie. Het lijkt wel alsof ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn op het veld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen