Hongaarse media praten over ‘vloek’ na gelijkspel tegen Nederlands elftal

12 oktober 2024, 11:01
Foto: © Imago

De Hongaarse media zijn blij met het gelijkspel van Hongarije tegen Oranje in de Nations League. Blikk spreekt zelfs over een ‘vloek’ die vrijdagavond doorbroken is.

De laatste keer dat Hongarije won van Nederland was op 17 oktober 1984. Oranje werd destijds met 1-2 verslagen in De Kuip, waarna de Oost-Europeanen geen punt meer pakte tegen het Nederlands elftal. “Een decennialange vloek is verbroken: Hongarije pakt een punt tegen Nederland!”, schrijft Blikk.

Artikel gaat verder onder video

“Er is geen reden tot klagen. Hongarije eindigde met 1-1 tegen Nederland in de Nations League. De ploeg van Rossi leidde door een doelpunt van Roland Sallai, maar de Nederlanders konden gelijk maken - misschien niet onverdiend, afgaande op wat we zagen. Er is eigenlijk geen reden om je te schamen. De veertigjarige vloek werd verbroken, Hongarije pakt eindelijk weer een punt tegen Nederland!”, voegt Blikk eraan toe.

LEES OOK: Van Dijk verlaat trainingskamp Oranje na rode kaart tegen Hongarije

Door een doelpunt van Denzel Dumfries kwam Oranje, met een man minder, op gelijke hoogte. “Hongarije stond bij rust met 1-0 voor - tot grote verrassing gezien de machtsverhoudingen. Qua balbezit hadden de bezoekers een aanzienlijk voordeel. Op het hoogtepunt in de 25e minuut was de verhouding bijvoorbeeld 84-16 in voordeel van Nederland”, analyseert Magyar Nemzet.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaarse bondscoach is eerlijk na clash tegen Nederland: 'Ik vind dit niet leuk'

De bondscoach van Hongarije, Marco Rossi, komt met een ontboezeming na de wedstrijd tegen Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

VinVader
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een vloek doorbroken? Serieus? Het is maar een gelijkspelletje, mensen. In 1984 was ik nog jong, maar zelfs toen wist ik dat een puntje pakken tegen Nederland geen wereldprestatie is. Maar goed, laat ze maar blij zijn daar in Hongarije.

TostiTijger
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ja VinVader, voor hen is het alsof ze de Champions League hebben gewonnen. Maar goed, laat ze maar genieten van hun 'vloek'.

smartSam
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

vloek of niet, het laat zien dat voetbal meer is dan alleen winnen. Het gaat om de passie en de strijd. Misschien kunnen we daar in Nederland nog wat van leren, in plaats van altijd maar te klagen over een gelijkspel.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Bij Duitsland zijn veel afzeggingen van hun sterkhouders, desondanks wonnen de Duitsers met spits Kleindienst en keeper Nabel simpel van Bosnië. Bosnië speelde gelijk tegen Hongarije. Duitsland won met grote cijfers van Hongarije, Oranje speelde met de hakken over de sloot een gelijkspelletje tegen Hongarije. Waar staat de kwaliteit van Oranje werkelijk ? Mijn indruk is dat Oranje helemaal niet zo sterk is als dat wij hen als sterk kwalificeren.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh echt joh.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen