'Feyenoord is hard op weg om eindelijk een toekomstbestendige topclub te worden'

24 oktober 2024, 10:04   Bijgewerkt: 24 oktober 2024, 11:40
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou denkt dat Feyenoord eindelijk hard op weg is om een toekomstbestendige topclub te worden. De journalist van het Algemeen Dagblad zag woensdag de puzzel van het nieuwe Feyenoord ‘indrukwekkend op zijn plek vallen’ in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-3 zege). “Er is toekomst na Arne Slot”, schrijft Mossou.

Enkele weken geleden was er nog het chagrijn, maar Feyenoord bewees tegen Benfica ‘wel degelijk toekomst te hebben’. Ook in de Champions League. “Dat zat hem niet slechts in één formidabele wedstrijd tegen de Portugese topploeg, al vertelde die veel over het niveau dat de ploeg van Priske in staat is te halen”, schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. “Vrijwel nooit speelde Feyenoord in de recente geschiedenis zo’n uitstekende helft als voor rust in Lissabon, zeker niet in een uitwedstrijd. Aan de bal, teamtactisch, defensief en individueel: haast alles klopte bij de Rotterdammers.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Lofzang voor Feyenoord in Nederlandse kranten: ‘Naast de schwung is ook de swing terug’

Mossou beseft dat de prestatie tegen Benfica niet alleen als een bevrijding voelde voor Priske, maar ook als ‘een welkome bevestiging’. “Na een belangrijke serie overwinningen tegen Girona, FC Twente en Go Ahead Eagles is de puzzel bij Feyenoord nu eindelijk echt in elkaar gevallen”, vervolgt hij. “Een nieuw team heeft zich gevormd, met nieuwe gezichten en nieuw elan. Jongens zoals Antoni Milambo, Hwang In-beom, Ibrahim Osman en Ayase Ueda, aangevuld met de al meer gevestigde namen: het Legioen hoeft niet meer continu weemoedig achterom te blijven kijken naar de jaren onder Arne Slot.”

LEES OOK: Brian Priske zet na afloop van Benfica – Feyenoord één speler in de spotlights: ‘Veel respect voor hem’

Feyenoord op weg om toekomstbestendige topclub te worden

Feyenoord zal dit seizoen ongetwijfeld nog tegen een zeperd aanlopen, zo verwacht Mossou. “Elk succes is fragiel in voetbal. Maar de wedstrijd tegen Benfica liet zien dat de Rotterdamse club hard op weg is om - eindelijk - een toekomstbestendige topclub te worden. Een club die niet slechts afhankelijk is van één poppetje, van één buitengewone trainer, maar die zich ook op de langere termijn kan nestelen in de top van Nederland en de subtop van Europa.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-speler maakt 'belachelijke' indruk: 'Een van de beste die ik zie'

De analisten van Ziggo Sport zijn lyrisch over een uitblinker van Feyenoord tegen Benfica.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De pass keuzes waren inderdaad heel goed ! Daar moet je ook de spelers voor hebben . Enige wat ik af en toe minder vond Waren de keuzes van Paixao maak ik een haast onmogelijk schot of dribbel ik door om een steek pass aan Ueda te geven of iemand anders. Daarin moet hij echt verbeteren de assist is even belangrijk als de Goal. Ueda begint eindelijk het roest van zich af te voetballen Lotomba snapte eindelijk het systeem en ging even los af en toe te overmoedig met dribbelen maar daar hou ik wel van .Osman die ook alles prima deed. Zo zie je maar als iedereen het gevoel heeft hier gaan we wat halen en je met vertrouwen voetbalt hoe ver je kan komen .

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord is de afgelopen jaren stap voor stap vooruit gegaan. Daar zaten ook miskleunen bij maar dat hoort erbij als je vooruit wil naar een stabiele club

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen