Hendriks verbaasd over uitspraken Van Basten: 'Wat ben jij voor een masochist?'

2 oktober 2024, 22:27
Foto: © Ziggo Sport

Hélène Hendriks is verbaasd over de uitspraken van Marco van Basten om iedere speler bij het duwen en trekken een gele kaart te geven. De oud-voetballer stoort zich ontzettend aan dit gedrag en vindt dat scheidsrechters hier harder tegen moeten optreden.

Volg hier alle ontwikkelingen van de wedstrijd tussen Liverpool en Bologna!

Artikel gaat verder onder video

Tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Bologna kregen Sam Beukema en Ibrahima Konaté de gele kaart van de Montenegrijnse scheidsrechter Nikola Dabanovic. Het tweetal was bij een corner van Liverpool constant met elkaar in de weer en daar had de arbiter van dienst wel genoeg van.

LEES OOK: Voetbalfans genieten van uitspraken Arne Slot: Manchester United moet het ontgelden

Commentator Albert Mantingh was uiterst verbaasd over het uitdelen van de gele kaarten aan Beukema en Konaté. “Dat vind ik op zijn minst twijfelachtig van de scheids uit de Montenegro. Op deze manier kan je iedereen wel geel geven voor zo’n situatie”, sprak hij ten tijde van het moment.

Halverwege de wedstrijd komt het moment ook ter sprake. Van Basten hoopt dat de actie van Dabanovic een vervolg krijgt. “Nou ja, kijk. Er wordt bij al die vrije trappen en corners alleen maar aan elkaar getrokken en geduwd. Die scheidsrechter had nu zoiets van: weet je wat, allebei een gele kaart en opzouten! Heerlijk! En dat moeten ze elke wedstrijd doen en bij iedereen”, aldus Van Basten. Hendriks vindt het een opmerkelijk idee. “Wat ben jij voor een masochist?”

LEES OOK: Van Basten: 'Hij doet zijn stinkende best, maar betwijfel of hij goed genoeg is voor Feyenoord'

Van Basten wordt er ‘doodziek’ van

Volgens de analist zal dat uiteindelijk het voetbal ten goede komen. “Dan ben je twee maanden verder en dan blijft iedereen van elkaar af. Je wordt doodziek van het gedoe. Gewoon elkaar niet aanraken”, is Van Basten stellig. “Gewoon niet aan elkaar zitten en lief zijn voor elkaar”, haakt Hendriks in. “Het gaat niet om lief zijn, maar je moet elkaar met rust laten. Ze staan tegenwoordig hele dansjes te houden met z’n tweeën”, besluit Van Basten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Marco van Basten ziet ‘grensoverschrijdende' actie van voormalig PSV-speler

Marco van Basten ziet een opmerkelijke actie van een ex-PSV'er en spreekt zelfs van grensoverschrijdend gedrag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen