Heerenveen-icoon kritisch op Van Persie: 'Het is wel betaald voetbal, hè?'

16 oktober 2024, 21:36
Foto: © Imago/Realtimes

Foppe de Haan is voorzichtig enthousiast, maar óók kritisch over de eerste maanden van Robin van Persie als hoofdtrainer van SC Heerenveen. Het clubicoon spreekt zich tegenover Voetbal International uit over de intenties van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, waarover bij de Friese club zeer positieve geluiden doorklinken.

De Haan (81) was tussen 1985 en 2004, verdeeld over twee periodes, liefst vijftien jaar hoofdtrainer van Heerenveen. Hij maakte de eerste promotie naar het hoogste niveau mee en leidde de club in 2000 zelfs naar het allerhoogste podium, de Champions League. Kortom: de oud-trainer heeft wel enig recht van spreken. Gevraagd naar een oordeel over de start van Van Persie zegt De Haan: "Nou, het is een beetje tegenvallend, moet ik zeggen. Heerenveen heeft onderweg ook wel wat punten laten liggen, ze hadden er best wat meeer kunnen hebben", om vervolgens aan te stippen dat het vooral in uitwedstrijden nog niet lijkt te lopen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mogelijke bom bij sc Heerenveen: 'Er is frictie ontstaan met Van Persie'

Van Persie predikt verzorgd voetbal van achteruit, zelfs als de resultaten tegenvallen - zoals toen het bezoek aan AZ een recordnederlaag (9-1) opleverde. Toch merkt De Haan dat men binnen de club nog altijd 'aardig optimistisch' is over de plannen van de oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United. De oud-trainer zegt het 'ook echt prima' te vinden wat Van Persie van zijn spelers verlangt, maar zegt ook: "Maar het moet natuurlijk ook wel een beetje realistisch zijn. Het is wel betaald voetbal, hè? Je moet wel punten hebben, want punten en centen horen vaak bij elkaar."

LEES OOK: Van Persie oogst lof: 'Voor zo'n trainer zou ik door het vuur gaan'

Dat gezegd hebbende, wil De Haan wél benadrukken dat hij de ambities van Van Persie toejuicht: "Wat-ie wil, is wel fantastisch. Dat meen ik echt", klinkt het. "Maar dat heeft wel veel tijd nodig en misschien op een paar posities wat andere spelers", vermoedt De Haan. De eerste versterking is al bekend: de Zweedse middenvelder Marcus Linday (21) komt in de winterstop over van Västerås SK. De Haan zegt 'hele goede dingen' over de aanwinst te hebben gehoord. "Dan krijg je opeens weer een heel ander middenveld en kan het er zomaar weer heel anders uitzien. Maar met de huidige stand van zaken zeg ik dat de tiende plek heel aardig zou zijn", besluit De Haan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Persie komt met opvallende reactie en krijgt applaus van ESPN

SC Heerenveen-trainer Robin van Persie slaat een opvallende toon aan na de 9-1 nederlaag tegen AZ.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Van Persie heeft er tot nu toe niet al te veel van gebakken daar, dus is het een redelijke vraag hoe lang ze het met hem gaan aanzien als er niet binnen afzienbare tijd resultaten komen. Kijk het is van Persie en die zal op naam wel wat krediet hebben, maar je blijft wel een passant. Zonder resultaten ga er er op een gegeven moment toch uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen