Hato en Van de Ven schutteren, maar worden gered door VAR: Oranje ontsnapt aan achterstand

14 oktober 2024, 21:03
Foto: © NOS

Jorrel Hato en Micky van de Ven zijn maandagavond goed weggekomen in de beginfase van de wedstrijd tegen Duitsland. Hato, die voor het eerst in de basis mocht beginnen bij het Nederlands elftal, was slordig in de zestien, waardoor Jamie Leweling kon profiteren. Gelukkig voor de Ajax-verdediger, leek Serge Gnabry in aanloop naar de goal (nipt) buitenspel te staan.

LIVE: volg hier de ontwikkelingen van de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland!

Artikel gaat verder onder video

Nederland werd al vroeg in het duel onder druk gezet door Duitsland en dat leek te resulteren in een vroege achterstand. Hato onderschepte een diepe bal in de richting van Gnabry, maar besloot om Micky van de Ven in te spelen. De centrale verdediger van Oranje nam de bal niet goed aan. Leweling profiteerde van het geklungel in de achterhoede en werkte de bal achter Bart Verbruggen. Door ingrijpen van de videoscheidsrechter (VAR) kwam Oranje echter uitstekend weg en bleef de stand 0-0.

Eerste basisplaats voor Hato

Hato begint maandagavond voor het eerst in de basisopstelling bij Oranje. De linksback van Ajax fungeert als 'vervanger' van Virgil van Dijk, die rood kreeg tegen Hongarije (1-1). Veel Nederlanders konden zich absoluut niet vinden in deze keuze van Ronald Koeman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Dijk verklapt welke twee woorden hij naar scheidsrechter Fähndrich riep

Virgil van Dijk baalt van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hato kan toch helemaal niet mee. Net zoals koeman een goede bondscoach is. Beide waaaaaardelooos.

Dexi
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hato leek bij zijn debuut voor Oranje met een blinddoek op te spelen, maar gelukkig hield de VAR eerst zijn ogen open, en gaf de scheidsrechter daarna het laatste zetje om zijn debuutfeestje te redden!

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dramatisch spel Oranje, denk dat de moffen het tweede helft af maken. Het geluk kan niet heel de wedstrijd duren. Duidelijk de mindere ploeg oranje welke toch het gemis voelen van een paar sterkhouders. Brobbey staat op een eiland, die jankerd van RB Leipzig is ook slecht en Gakpo eveneens drama. Timber en Hato ook rete slecht. Dumfries en de Vrij scoren ruime voldoende. Reijnders gaat de bal steeds brengen, haalt zodoende snelheid ook uit het spel en van der Ven loopt er wat verloren bij. Resumé dramatische avond. 2e helft was iets beter maar volstaat bij lange niet!

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wanneer geven we nu eens toe dat we ten opzichte van veel landen tekort komen. Koeman moet het met dit materiaal doen. Je mag heel blij xijn met deze tussenstand.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen