Guardiola reageert fel op geruchten: ‘Er is niets van waar’

14 oktober 2024, 10:39
Foto: © Imago

Het is in Engeland al lange tijd een hot topic: wie wordt de opvolger van Gareth Southgate als bondscoach van The Three Lions. De Engelse media linken Pep Guardiola aan deze functie, maar de huidige trainer van Manchester City spreekt deze geruchten tegen.

Momenteel vervult Lee Carsley de functie van interim-bondscoach. Hij leek onlangs echter te zeggen dat hij zichzelf niet geschikt vond om deze rol definitief op zich te nemen. “Iedereen wil altijd maar dat er een kant gekozen wordt, maar ik sta er echt heel open in. Ze (de FA, red.) waren duidelijk over wat ze van me wilden, maar deze baan vraagt gewoon om een coach van wereldklasse. Ik ben op het pad om daar te komen”, aldus Carsley na afloop van het duel met Finland in gesprek met ITV.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Guardiola is spoor bijster tegen Arsenal en trapt vernietigend in op dug-out

De afgelopen dagen werd Thomas Tuchel ook nadrukkelijk genoemd voor de functie van bondscoach van Engeland. De Duitse oefenmeester zou zelfs al in onderhandeling zijn voor de functie. The Athletic komt echter nog met een andere kandidaat op de proppen: Guardiola.

“Als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het vaak ook zo. Maar zou Guardiola voor Engeland willen gaan? Al is het voor één jaar als post-Manchester City klus om alleen het WK te doen”, schrijft het Engelse medium. Vervolgens wordt opgesomd wat Guardiola allemaal heeft gezegd over zijn toekomst.

LEES OOK: Grealish scoort en wint, maar verliest ook door wereldgoal ploeggenoot

“Ik moet beslissen wat ik met mijn leven wil doen”, zei Guardiola in augustus toen hem werd gevraagd naar de rol bij het Engelse nationale team. “Wil ik hier doorgaan? Een pauze nemen? Nationale teams of niet? Veel dingen.” Daaruit trekt The Athletic een duidelijke conclusie. “Dat is in ieder geval zeker nog geen nee.”

Guardiola weerspreekt geruchten

Het mogelijke bondscoachschap bij Engeland kwam ook ter sprake bij Che Tempo Che Fa, waar de oefenmeester te gast was. “Er is niets van waar”, is de oefenmeester duidelijk. “Ik heb nog niets besloten en moet nog reflecteren. Als ik al iets had besloten, zou ik het zeggen. Het kan alle kanten op.” Guardiola heeft bij Manchester City nog een contract tot het einde van dit seizoen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Genee en Van der Gijp willen 'totale idioot' niet te gast bij Vandaag Inside

Wilfred Genee en René van der Gijp zien de komst van een potentiële gast niet zitten bij Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen