Gefrustreerde Dest geeft trap na: ‘Hij is niet eerlijk tegen mij geweest’

14 oktober 2024, 11:31
Foto: © Imago

Sergiño Dest kijkt niet met een goed gevoel terug op zijn samenwerking met Xavi bij FC Barcelona, zo vertelt hij in gesprek met Sport. Volgens de verdediger van PSV was de toenmalig trainer van de Catalanen niet eerlijk tegen hem.

Dest maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Barcelona. In zijn eerste twee seizoenen, onder Ronald Koeman en diens opvolger Xavi, kwam de in Nederland geboren Amerikaan regelmatig aan spelen toe. Medio 2022 mocht hij echter vertrekken, waarna hij achtereenvolgens werd verhuurd aan AC Milan en PSV, dat hem afgelopen zomer transfervrij overnam van de Spaanse topclub.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Droomtransfer naar Barcelona lonkt voor basisspeler van Nederlands elftal

De manier waarop hij in 2022 moest vertrekken bij Barça, zit Dest niet helemaal lekker, zo vertelt hij in gesprek met Sport. Wanneer de verdediger wordt gevraagd waar hij spijt van heeft uit zijn tijd bij Barcelona, haalt hij de naam van Xavi aan. “Ik heb het gevoel dat ik bij hem nooit echt een goede kans heb gehad”, geeft hij aan. “Ik had het gevoel dat ik met een begrenzing erop moest spelen, dat ik mezelf niet was.” De verdediger illustreert dit door te vertellen dat hij graag meedoet in de aanval. “Dat vind ik het leukst, maar hij vroeg me niet mee naar voren te gaan.”

LEES OOK: 'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis'

Xavi was niet eerlijk tegen Dest

“Ik denk ook dat hij niet eerlijk tegen mij is geweest”, vervolgt de geblesseerde PSV’er. Dest geeft aan dat hij meerdere gesprekken heeft gevoerd met Xavi, waarna hij twijfelde of dat wat zijn trainer tegen hem zei wel echt zo was. “In de zomer, voordat hij op vakantie ging, zei hij tegen mij: ‘Ik reken op je, luister niet naar wat de pers zegt’. Zodra hij weer terugkwam, zei hij tegen me dat ik moest vertrekken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dest eist ‘perfectie’ voor terugkeer en verklapt datum voor mogelijke rentree

Sergiño Dest vertelt wanneer hij hoopt zijn rentree te maken bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Goh zeg, het is niet de eerste keer dat een speler achteraf natrapt en verongelijkt doet. Het is heel simpel: als je niet naar behoren speelt en de trainer is niet tevreden dan speel je niet. Als je eigen ideeën hebt over je rol op het veld, terwijl de trainer degene is die de tactiek bepaalt, dan ga je janken omdat je vindt dat jij het beter weet. En uiteindelijk is het ook een trainer die bepaalt of hij je kan en wil gebruiken als speler óf dat je moet vertrekken omdat hij het niet in je ziet zitten. Daaaag Dest.

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dest is gewoon een beperkte speler, dat hij naar Barcelona kon was al zeer opmerkelijk! Gewogen en te licht bevonden, gezien zijn gezichtsexpressie had makkelijk een chromosoom teveel kunnen hebben!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen