Geblesseerde Xavi Simons vraagteken voor aankomende interlands

24 oktober 2024, 16:38
Foto: © Imago

Xavi Simons heeft woensdagavond in de Champions League-wedstrijd van RB Leipzig tegen Liverpool (0-1) een enkelblessure opgelopen. Zijn club heeft donderdagmiddag bevestigd dat de Nederlander meerdere weken zal moeten toekijken.

Simons liep woensdagavond in de slotfase van het thuisduel met Liverpool een blessure op aan zijn linkerenkel, waarna hij zich moest laten vervangen door Yussuf Poulsen. Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Marco Rose al aan dat de Nederlander zijn enkel had verdraaid en daar flinke pijn aan had.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Slot blijft foutloos met Liverpool in Europa, Xavi Simons valt geblesseerd uit

Inmiddels is de blessure van Simons onderzocht en is duidelijk wat er met hem aan de hand is. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler heeft een blessure aan de enkelbanden van zijn linkerenkel opgelopen, zo maakt zijn club bekend. “Hij zal daarom enkele weken eruit liggen. De behandelmethode wordt nog bepaald”, leest het op X.

Slecht nieuws voor Koeman

Voor Ronald Koeman is de blessure van Simons mogelijk een flinke domper. Hoewel Leipzig geen uitspraak doet over hoe lang de Oranje-international precies aan de kant zal staan, is de kans aannemelijk dat hij de komende interlands met het Nederlands elftal moet laten schieten. Oranje speelt over iets meer dan drie weken, op zaterdag 16 november, in Amsterdam tegen Hongarije, waarna drie dagen later een uitduel met Bosnië en Herzegovina wacht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Geen probleem Milambo staat al klaar. Milambo presteert momenteel ook beter als Xavi in de CL.. heeft alleen het nadeel dat het kwalitatief wat minder is op het middenveld bij het NLelftal zonder Hwang. Timber Milambo op het middenveld bij Oranje is prima.

GJAM
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet overdrijven over gebrek aan kwaliteit!! Middenveld van Timber, Milambo en Wiefer is geen schande om mee aan te treden!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik was Wieffer vergeten. Bedankt voor de tik op mijn vingers. Je hebt gelijk.. kijk mensen ik sta zeker open voor andere meningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen