Galásek geeft waarschuwing af aan Ajax: ‘Het elftal is een machine en voor niemand bang’

3 oktober 2024, 12:28
Foto: © Imago

Tomas Galásek, die 202 wedstrijden speelde voor Ajax in het verleden, waarschuwt zijn oude club voor Slavia Praag. Volgens de oud-voetballer is de Tsjechische ploeg de grote favoriet tegen de Amsterdammers. Daarnaast zijn de Tsjechen voor niemand bang, zo weet de inmiddels 51-jarige Galásek.

“Slavia is voor mij de grote favoriet, omdat ze thuis spelen, Europese ervaring hebben en in het eigen stadion al gerenommeerde tegenstanders hebben verslagen”, aldus Galásek in gesprek met De Telegraaf. De voormalig middenvelder weet ook het geheim van Slavia Praag te benoemen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Francesco Farioli ontvangt groot compliment én bevestiging: ‘Dat is heel duidelijk’

“Dat ze de financiële middelen hebben om de sterspelers van de andere clubs in Tsjechië te kopen. Daarnaast worden er buitenlandse spelers gekocht. En de mix van kwaliteit en keihard trainen maakt van het elftal een machine. Slavia Praag kan heel hoog druk zetten, speelt aanvallend en is voor niemand bang”, beseft hij.

De sterspeler van Slavia is volgens Galásek de 1.99 meter lange spits Tomas Chory. De 29-jarige Tsjech kwam afgelopen zomer voor zo’n drie miljoen euro over van Viktoria Plzen. “Hij wordt in Tsjechië vergeleken met Jan Koller”, weet Galásek, die Chory ook het grote gevaar genoemd. “Niet dat Slavia alle ballen lang op hem speelt; helemaal niet. Maar bij standaardsituaties en voorzetten van de zijkanten is hij levensgevaarlijk. Bij corners en vrije trappen tegen en als de buitenste middenvelders opstomen, moet Ajax heel alert zijn, want in het strafschopgebied is hij dodelijk.”

LEES OOK: Mossou is vol verbazing: ‘Met Farioli dreigt nu ongeveer hetzelfde te gebeuren’

Galásek roemt fans Slavia Praag

De fans van Slavia Praag zijn volgens Galásek imponerend. “De sfeer in de Eden Arena, waar in 2023 de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham United werd gespeeld, is fantastisch. De fans zitten heel dicht op het veld”, weet de Tsjech. “Er zullen voor de wedstrijd normaal gesproken sfeeracties worden gehouden. En tijdens het duel gedragen ze zich – en dat is positief bedoeld – als gekken. De fans zijn heel fanatiek en staan negentig minuten lang achter de ploeg. Het is een heel goede ondersteuning”, besluit Galásek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Trainer Ajax Vrouwen shockeert met uitspraken over Champions League

Supporters van Ajax zijn verbaasd door een uitspraak van de trainer van het vrouwenelftal. "Dit is reden voor ontslag."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Thomas Galásek bij Ajax. Dat waren nog eens tijden. Was een goeie voetballer.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik zag Slavia zien voetballen, klopt dit Slavia is een gevaarlijke ploeg en ze spelen thuis, altijd wel een meerwaarde voor hen.

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nou dat belooft wat vanavond. Je moet ze dus ver van je goal houden. Lange ballen en zeker geen onnodige vrije trappen op eigen helft weggeven

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En toch denk ik dat we met één doelpunt méér na de 80e minuut, de wedstrijd gaan winnen !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Feyenoord won er met 1-3 in poulefase en knock-out put hebben ze Slavia uitgeschakeld. Ze spelen compact maar Ajax hoort zeker te winnen. Qua club en qua begroting.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen