Francesco Farioli neemt na afloop duidelijk standpunt in over Brian Brobbey

4 oktober 2024, 08:03   Bijgewerkt: 4 oktober 2024, 09:15
Foto: © Ziggo Sport

Ajax-trainer Francesco Farioli blijft achter zijn Brian Brobbey staan. De spits van de Amsterdammers miste twee grote kansen in het duel met Slavia Praag (1-1). De Italiaanse oefenmeester sprong na afloop echter in de bres voor Brobbey.

Ajax kwam na achttien minuten op een 0-1 voorsprong in Praag. Branco van den Boomen faalde niet vanaf elf meter. Kort daarvoor had Brobbey al de mogelijkheid om de bezoekers uit Amsterdam op voorsprong te schieten, maar hij verzuimde dit. Op slag van rust kreeg de 22-jarige spits opnieuw een dot van een kans, alleen faalde hij opnieuw oog in oog met Slavia-keeper Antonin Kinksy.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Tsjechische media zijn stomverbaasd en wijzen hét moment aan bij Slavia - Ajax

“Het hoort bij voetbal, soms kan dit gebeuren dat je kanen mist”, steekt Farioli van wal voor de camera van Ziggo Sport. “Brian is onze nummer negen en speler van het nationale elftal. De goals gaan vanzelf komen. Hij moet blijven werken, vechten en goed spelen zoals vanavond (donderdag, red.).”

Farioli wijst op energielevels bij Ajax

Na 57 minuten werd Brobbey, samen met Mika Godts vervangen. In het geval van Brobbey had dit niets te maken met de gemiste kansen, zo stelt Farioli. “Het is het moment van de wedstrijd. Je hebt te maken met energielevels. Het eerste deel na de kans van Brian in tweede helft, toen we de wissels doorvoerden, werd de wedstrijd heel gecompliceerd. We hadden een aantal minuten waarin het heel moeilijk was om van de eigen helft af te komen.”

LEES OOK: Ajax-reserve rent agressief het veld op: Pasveer kijkt geschokt, Farioli moet ingrijpen

Farioli neemt het op persconferentie ook op voor Brobbey

Ook tijdens de persconferentie nam de Italiaanse oefenmeester het op voor Brobbey. “Ik verwijt Brian helemaal niks”, wordt Farioli geciteerd door De Telegraaf. “We kunnen het over die situaties hebben, maar ook over hetgeen hij het team heeft gegeven. Bij alle ballen die hij kreeg, zorgde hij voor grote impact in het strafschopgebied. Over de hele wedstrijd gezien was zijn optreden positief”, erkent de trainer, die vervolgens een duidelijk statement afgeeft. “Er is geen enkele discussie, Brian is onze nummer negen.”

Klik op de tekst van de post (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen wil niet Francesco Farioli, maar 66-jarige coach als hoofdtrainer van Ajax

Ajax heeft de ideale trainerskandidaat laten lopen, denkt Johan Derksen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Brobbey's mankement is dat hij te wild aan de bal is op het moment suprême en dus scoort hij lang niet zoveel als dat hij zou moeten / kunnen. Hij zou baat hebben bij iemand die hem specifiek leert om kalm aan de bal te blijven en het overzicht te bewaren.

Laurens1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Goed van de coach om zijn speler in bescherming te nemen. Aan de andere kant Brobbey heeft Ajax genoeg geld gekost en de tegenprestaties zijn wat mager momenteel!

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Niet (altijd) de schuld aan Brobby geven. Heeft inderdaad met alles bij elkaar te maken !!!

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus het hele team is schuldig als je oog in oog met de keeper mist?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die kan Weghorst is zijn zak steken .

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Geëmotioneerd betrad de Oranje held van tegenwoordig (omdat het zo droevig is in t Nederlands elftal) Woutje Weghorst de Arena. Het was zijn opa’s droomclub en Wout sliep zelfs met een ajaxpyjama. Het zou deels waarheid kunnen zijn maar veelal slinkse leugens om de Ajax menigte hun harten te stelen. Ondanks dat Ajax al 2 spitsen heeft die qua niveau niet onder doen voor Weghorst wou Alex Kroes hem er maar wat te graag bij hebben. Weghorst nu een blessure (zeggen ze) ging er gister eens lekker voor zitten. Zijn directe concurrent verprutste kans op kans. De laatste 10 minuten was een wanvertoning waar Woutje Weghorst graag aan mee zou willen doen. Daarna volgende de wedstrijd FC Twente - Fenerbahçe. Zou die ondertussen al zijn Ajaxpyjama hebben aangetrokken ? Ik denk eerder een FC Twente pyjama. Diep in zijn hart is dat natuurlijk zijn jeugdliefde en wat kon hij zien een Fc Twente die beter speelt dan de zogenaamde topclub waar hij nu speelt. Zal Weghorst spijt van zijn keuze hebben of is hij daar oprecht te dom voor ? We wachten t af. R21.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen