Francesco Farioli moet iets veranderen bij Ajax: 'Daarin zijn trainers best autistisch'

10 oktober 2024, 09:36   Bijgewerkt: 10 oktober 2024, 13:45
Foto: © Imago

Kees Luijckx is niet zo te spreken over het roulatiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli. De voormalig verdediger vindt dat de Italiaanse oefenmeester meer uitzonderingen zou moeten maken voor bepalende spelers in plaats van continu vast te houden aan zijn eigen filosofie.

In het programma Voetbalpraat van ESPN geeft Luijckx toe dat hij moeite heeft met het roulatiebeleid van Farioli. De Italiaan kiest regelmatig voor een gewijzigde opstelling of vroegtijdige wissels om zijn spelers op die manier fit genoeg te houden voor alles wat komen gaat dit seizoen: Als trainer zou ik zeggen: vandaag maak ik een uitzondering. Als je bent uitgeblonken, kan je de volgende wedstrijd op de bank beginnen. Ik zou wel willen zien dat hij een uitzondering maakt voor een speler die in topvorm is", geeft Luijckx aan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Brian Brobbey: 'Ik moet nadenken over wat ik zeg, maar hij is verder dan Mika Godts'

Vooralsnog kiest Farioli daar niet voor en laat hij een speler als Brobbey, ondanks zijn prestaties op het veld, geen negentig minuten spelen. De laatste weken werd de spits van Ajax regelmatig rondom de 56e minuut naar de kant gehaald: "Ik geloof dat er meer is dan data. Farioli volgt te allen tijde zijn filosofie. Daarin zijn sommige trainers dan best autistisch", vindt de analist van de betaalzender.

Luijckx prijst de prestaties van Farioli

Over Farioli in het algemeen is Luijckx overigens heel tevreden, zo wil de voormalig verdediger benadrukken: "Ik vind dat Farioli een team met heel bereidwillige spelers heeft gesmeed. Defensief zijn ze veel sterker en stabieler geworden", ziet de analist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ruud40
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Lijkt me een prima advies na een periode met veel wedstrijden waarin oa Berghuis, Fitz-Jim, Traore, Henderson, Taylor en Godts al meerdere wedstrijden hebben gemist door blessures. Niks van aantrekken, gewoon net zo lang opstellen tot ze er een half jaar uitliggen. Anders krijgen andere spelers nooit een kans. Zou elke club moeten doen. Uiteindelijk speel je niet om te winnen maar om boven aan de lijst met meeste geblesseerde spelers te staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen