Francesco Farioli geeft opvallend interview bij ESPN na zwak optreden van Ajax

27 oktober 2024, 19:47   Bijgewerkt: 27 oktober 2024, 20:08
Foto: © ESPN

Francesco Farioli is trots op zijn ploeg na de overwinning van Ajax op Willem II. Ondanks dat de Amsterdammers zwak voor de dag kwamen en regelmatig uitgefloten werden door de eigen supporters, zag Farioli het optreden van zijn elftal als een prima prestatie.

"In mijn opinie was dit een hele positieve prestatie. We creëerden best een interessant totaal aantal kansen", geeft de Italiaanse oefenmeester aan in gesprek met verslaggever Christian Willaert van ESPN: "Niet dat het er heel veel waren in deze wedstrijd, maar we hadden er genoeg om minstens een extra goal te maken."

Artikel gaat verder onder video

Het beeld van de 'hele positieve prestatie' die Farioli schetst, was niet het beeld bij alle supporters van Ajax. Tijdens de wedstrijd werden spelers uitgefloten wegens het slaapverwekkende voetbal in de Johan Cruijff ArenA en toonden supporters op sociale media zich ook uiterst kritisch.

Farioli zag echter genoeg positieve dingen in negentig minuten. Een ander positief punt is volgens de trainer van Ajax het feit dat de tegenstander van vandaag nauwelijks in de buurt van doelman Diant Ramaj is gekomen: "Aan de andere kant hebben we niet veel tegen gekregen, de enige kans was aan het einde van de eerste helft, toen we zelf de bal verloren. Ik ben heel trots op de concentratie en energie die de spelers op het veld hebben gebracht", besluit de Italiaan, die zich mag opmaken voor zijn eerste Klassieker als trainer van Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit gaat er schuil achter de spitsenstrijd tussen Brian Brobbey en Wout Weghorst

Een analyse over de strijd tussen Brian Brobbey en Wout Weghorst bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

"Ik ben heel trots op de concentratie en energie die de spelers op het veld hebben gebracht", besluit de Italiaan"" en zo is het maar net. Voor de mensen met een slecht geheugen; vorig jaar liepen spelers amper en elkaar helpen was iets dat ze totaal niet deden. Maar ja, als je eigen trainer je publiekelijk afvalt dan denk je ook krijg de ko. Gelukkig kon een man die wel van zijn club houdt een Titanic scenario voorkomen. Een aantal andere willen wel uitgenodigd worden, maar bedanken. Jahn van het Schip heeft met veel liefde de club gered en deze man roeit nog steeds met dezelfde riemen en krijgt de spelers zover dat ze werken voor hun geld Mooi is het allemaal nog niet, zeker niet zoals bij Feyenoord en Psv en zelf Az, maar dat was te verwachten. Komt goed!!

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik hen toch een andere wedstrijd gexien dan hij beschrijft.

R MN
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ottico.

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik ben een ajax supporter maar ik denk dat zij geen schijn van kans maken in de kuip en ook niet tegen psv ga zo door dan kom je er wel

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Sja je zult de wedstrijden toch moeten spelen. Voor hetzelfde geld heb je wat geluk en haal je er 1 x een gelijkspel uit. Zeg nooit nooit. Verlies je ze allebei dan is dat zo. Je gaat sowieso nog wel een aantal keer verliezen of gelijkspelen. Dat is inherent aan de spelers die je hebt. Het is wachten op versterkingen.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

We kunnen alleen trots zijn op de 3 punten. Meer niet !!!

Dexi
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zoiets noemen ze toch in vaktermen, hij leeft in een parallelle realiteit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen