FIFA komt met eerste reactie op uitspraak zaak Diarra, kondigt gesprekken aan

14 oktober 2024, 17:45
Foto: © Imago

De FIFA gaat in gesprek over het functioneren van het transfersysteem, zo deelt de bond in een video op social media. Deze beslissing volgt na de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in de zaak rondom Lassana Diarra.

In de zaak rondom Diarra besloot het Europees Hof dat de regels van de FIFA wat betreft spelerstransfers in strijd zijn met de Europese wetgeving. Het Hof verwijst in de uitspraak naar de beginselen van vrij verkeer van personen binnen de Europese Unie. Omdat het hele transfersysteem zoals we dat nu kennen hiermee op de schop dreigt te gaan, heeft de FIFA besloten het gesprek aan te gaan. “Alle belanghebbenden in het voetbal worden uitgenodigd hierop te reageren en ideeën voor te stellen rondom deze kwestie”, luidt het.

Artikel gaat verder onder video

“Samen met de belanghebbenden zal de FIFA vervolgens bepalen welke conclusies er getrokken moeten worden uit het vonnis”, vervolgt Emilio García Silvero, juridisch hoofd van de wereldvoetbalbond. “We zullen kijken welke wijzigingen het meest passend en geschikt zijn om door te voeren in onze transferregels.”

Volgens García Silvero ziet de FIFA deze uitspraak als een kans om de regelgeving verder te vernieuwen. “Uiteraard rekening houdend met de standpunten en input van alle relevante en betrokken partijen”, voegt hij eraan toe. “Het moderniseren van de regelgeving van de FIFA is sinds 2016 een van de doelstellingen van de voorzitter van de FIFA (Gianni Infantino, red.).”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst na Hongarije - Nederland: 'Belachelijk, maar als je kritisch bent... dat vond ik héél naïef'

Jan van Halst: "Ongelooflijk. Ik vond die scheidsrechter ook heel raar fluiten bij Hongarije - Nederland."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen