Feyenoorder imponeert: 'Ajax mist zo'n type écht, dat heeft Ajax echt niet in huis'

24 oktober 2024, 09:47   Bijgewerkt: 24 oktober 2024, 09:56
Foto: © Imago/realtimes

Karim El Ahmadi is van mening dat Ajax een voetballende verdedigende middenvelder mist. De voormalig middenvelder denkt dat de Amsterdammers jaloersmakend zullen kijken naar Feyenoord-middenvelder In-beom Hwang, die volgens El Ahmadi ook maar al te goed bij Ajax had gepast.

"Ik denk dat Ajax echt een type speler als Hang mist", stelt El Ahmadi in het programma Voetbalpraat, waarin hij met zijn collega's vooruitblikt op het Europa League-duel van Ajax tegen Qarabag: "Iemand die het spel kan verleggen, kan versnellen... Ik denk niet dat Ajax dat echt in huis heeft. Dat is het enige verschil wat ik zie, want ik zie ook wel dat het bij Ajax écht vooruit gaat", geeft El Ahmadi toe: "Ze hebben kwaliteit rondlopen met Wout Weghorst die uit het niets kan scoren en Steven Berghuis die straks weer terugkomt."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Lofzang voor Feyenoord in Nederlandse kranten: ‘Naast de schwung is ook de swing terug’

De analist van ESPN mist alleen een passende speler voor de defensie. Bij andere topclubs in Nederland ziet hij z'n type speler wel rondlopen: "Als ik het verschil zie met PSV (Veerman), Feyenoord (Hwang) en AZ - dat Jordy Clasie voor de verdediging heeft - dat zijn wel type spelers waardoor je beter gaat voetballen. Ik denk niet dat Ajax dit in huis heeft. Ajax mist een type Hwang, die in de eerste opbouwfase aan de bal is", herhaalt El Ahmadi: "Jordan Henderson vind ik meer een nummer acht dan een nummer zes."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Waarom Ajax wel/niet werk moet maken van de terugkeer van Antony

De kansen en de risico's van een terugkeer van Antony bij Ajax.

Vind jij dat Ajax een speler zoals In-beom Hwang nodig heeft?

Laden...
66 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Dit is iets wat ikzelf R21, Rudolf al vaker aangegeven heb maar in Amsterdam waren ze teveel in zichzelf gaan geloven en hebben het gewoon niet op de rit. Al moet ik er wel bij zeggen zulke spelers van A categorie willen niet meer naar Amsterdam en zoeken hun heil liever ergens anders bijvoorbeeld Hwang naar Feyenoord. Voor Ajax begrippen zijn Rugani en Gaei gewoon prima.

0laf
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Daar hebben ze Henderson toch voor gehaald met veel bombarie? Bij PSV is Veerman vooral goed tegen NEC, RKC en dergelijke, waar hij tijd en ruimte krijgt.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt Nederland om een speler na 3 wedstrijden op te hemelen. Die jongen doet het goed, kan een goede, misschien zelf top, speler worden. Maar laten we voor nu gewoon van hem genieten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen