Feyenoord sluit topweek af met overwinning op FC Twente

6 oktober 2024, 16:28
Foto: © Imago

Feyenoord heeft zondagmiddag thuis gewonnen van FC Twente. Feyenoord kwam moeizaam op gang, de eerste grote kans was voor de bezoekers uit Enschede, maar had aan twee goede momenten voor rust genoeg om drie punten bij te schrijven: 2-1. Voor Feyenoord waren de Aziaten van doorslaggevend belang: Ayase Ueda maakte de openingstreffer en In-beom Hwang scoorde de tweede treffer. Sem Steijn maakte in de slotfase nog een prachtige aansluitingstreffer.

Beide teams kwamen midweeks in actie in Europa. Feyenoord won in en tegen Girona en FC Twente speelde thuis gelijk tegen Fenerbahçe. Bij FC Twente ontbrak aanvoerder Ricky van Wolfswinkel wegens privéomstandigheden. Hij werd vervangen door Daan Rots. Feyenoord startte met dezelfde elf spelers als afgelopen woensdag. Dus met Dávid Hancko en Jordan Lotomba, van wie het twijfelachtig was of ze op tijd fit zouden zijn voor deze wedstrijd tussen de nummers acht en vier van de Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Commentator maakt enorm pijnlijke blunder bij Feyenoord - FC Twente, ESPN moet ingrijpen

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Rots een uitstekende kans om op voorsprong te komen. De rechtsbuiten faalde echter toen hij op aangeven van Sam Lammers oog in oog met Timo Wellenreuther stond, hij schoot de bal naast. In de 27e minuut kwam Feyenoord tegen de verhouding in wel op voorsprong bij de eerste goede aanval van de middag. Hwang speelde Hugo Bueno aan, de linksback gaf de bal voor aan Ueda, die in volledig vrijstaande positie de bal bij de tweede paal simpel binnen kon knikken: 1-0. In de 43e minuut verdubbelde Feyenoord de voorsprong zelfs. Lars Unnerstall leverde de bal zomaar in bij Ibrahim Osman, waarna Hwang net buiten het strafschopgebied kon aanleggen voor een schot. De Zuid-Koreaan schoot de bal droog in de verre hoek, de Duitse keeper kansloos latend: 2-0. Dat was tevens de ruststand.

Na rust drong FC Twente wel aan, maar wist het nauwelijks kansen te creëren. Feyenoord controleerde de wedstrijd zonder zelf groots te spelen en bleef dreigend in de omschakeling. Pas in de 79e minuut kreeg FC Twente de eerste grote kans van de tweede helft, maar toen was het ook meteen raak. Bas Kuipers gaf de bal laag voor vanaf links en Steijn schoot met links prachtig via de onderkant van de lat raak: 2-1. Daarna werd het steeds rommeliger door de vele wissels en overtredingen, wat Feyenoord niet slecht uit kwam. FC Twente wist geen kansen meer te creëren en daardoor kon Feyenoord voor de tweede keer binnen vijf dagen een overwinning bijschrijven.

LEES OOK: Massale walging om Feyenoord-fans: 'Om je kapot te schamen, misselijkmakend'

Door de zege blijft Feyenoord ongeslagen in de Eredivisie en stijgt het in ieder geval voor even naar de vijfde plek. Na de interland-break gaan de Rotterdammers op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. FC Twente gaat zich proberen te herstellen van de nederlaag op bezoek bij RKC Waalwijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Martijn Krabbendam verrast: 'Hij is een raadsel, echt heel apart'

Journalist Martijn Krabbendam spreekt zijn verbazing uit over een speler van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Geweldig gedaan kameraden! Met name van onze Aziatische vrienden! 🔴⚪💪

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Lastige pot. Feyenoord had de eerste helft heel veel moeite met de druk van Twente, zeker aan het begin. Was wel bijzonder effectief. Het was een stuk minder spannend geweest als Ueda niet weer zoveel kansen mist. Zeker die bal die hij het stadion uit schoot, had hij gewoon breed moeten leggen. Kijkt naar zijn voeten ipv om zich heen. Zerrouki liet weer zien geen speelminuten te moeten krijgen. In de herhaling was heel duidelijk te zien hoe hij alleen naar zijn man (Steijn) kijkt, maar niet op hem af gaat. Geeft hem de ruimte om het doelpunt te maken. Later ook weer; dekt op grote afstand van zijn tegenstander, daardoor is hij steeds te laat. Osman nog erg onrustig, lijkt soms geen plan te hebben. Maar dat was Minteh vorig seizoen ook aan het begin. Paixao weinig toegevoegd. Hwang speelde weer sterk. Lotomba beter dan de afgelopen wedstrijden. Bueno ook weer erg prettig. Blij dat ze het dit keer wel hebben volgehouden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Osman moet gewoon geen basis meer staan .Geen akties die lukte kan gewoon niet als rechtsbuiten de kansen moet je creëren niet jezelf klem lopen of duffe schijnbewegingen maken waar niemand in trapt. . Hadj moussa zn beurt nu om te starten.

Flamingo
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Twente begon goed en Feyenoord niet. Na de 1-0 van Ueda kantelde de wedstrijd en was Feyenoord de bovenliggende partij. Leek wel of er iets knakte bij Twente en Feyenoord kreeg meer zelfvertrouwen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ueda zag ik ineens met meer vertrouwen voetballen na die 1-0 ook ja dat moet dan ook wel gezegd worden. ik hoop dat er meer uitkomt met die jongen .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@Jurgen Normaliter zou hij ook geen basis staan. Dan zou Stengs daar spelen. Met zijn blessure kam dat niet. Persoonlijk vind ik dat moussa en osman elkaar weinig ontlopen. Willen beide de actie maken, maat lukt vaak niet. Moussa misschien iets behendige, Osman wat meer oog voor de medespeler en zal daardoor een balletje wat eerder afleggen. Dan is het voorkeur. Denk dat Priske dan kiest voor zijn Snelheid. Vond het wel bijzonder dat Osman er dan uit wordt gehaald, maar niet voor Moussa. Je gaat dan schuiven voor zerrouki, terwijl hij op het middenveld voor een man minder zorgt.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Flamingo Dat doelpunt inderdaad wel op het juiste moment. Even een moment van onoplettendheid bij Twenre, enorm veel ruimte bij Ueda.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Inderdaad Jurgen, Ueda net in de Kuip zien spelen en hij was erg sterk de 2 centrale verdedigers hadden hun handen vol aan hem. Carranza valt me toch wat tegen. Hwang is echt Europese top. Wereldspeler.

Nobody
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Rudolf21. "Hwang is echt Europese top." Verklaar je nader, want ik zie hem niet als Europese top? Niet dat hij niet goed genoeg is voor Feyenoord, maar Europese top vind ik wel erg ver gaan...

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

klantenservice hij gooide zerrouki erin om dat ie juist op het middenveld meer controle wilde zerrouki speelt binnen niet buitenkant denk vanwege het aanvallende spel van twente laatste minuten logische keuze dan om voor een verdedigende middenvelder te kiezen en milambo iets meer naar rechts te laten spelen. Moussa is goed randje 16 dus die moet je eigenlijk diep pas de bal geven en de rechtsback op laten komen om hem te bedienen of iemand anders moussa geeft heel vaak een pass de 16 in.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@Nobody. Hwang zoveel spel inzicht. Overal was hij bij tot de laatste minuut. Overzicht rust aan de bal een complete voetballer. Ik vind het persoonlijk echt Europese top. Het was natuurlijk tegen FC Twente en niet tegen Real Madrid. Maar zie t verder wel zitten. Wat vind jij dan waarom hij tekort zou kunnen komen ?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@Jurgen Datnis gedachte technisch logisch, alleen hebben we dit hele seizoen al gezien dat je met Zerrouki juist controle verliest. Dat werd ook nu helaas weer zichtbaar. Dan heb ik liever een andere speler met diezelfde gedachte, of een buitenspeler voor een buitenspeler, dan zerrouki erin. Wat betreft Moussa heb ik hem de laatste tijd dat hij wel speelt, vooral acties voor zichzelf zien maken. Wellicht vorig seizoen en in de voorbereiding wat meer afgespeeld, dat zou kunnen. Vind wel dat hij wat meer speeltijd moet krijgen. Maar snap ook de keuze voor de snelheid van Osman.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@rudolf ik denk dat carranza meer tijd moet hebben op het veld ik weet nog niet wat ik van hem moet denken . te weinig gezien. Ja Ueda Fysiek sterker niet zoveel meer op de grond, ben blij dat ie dat opgepakt heeft. Was opgelucht hoeveel vertrouwen die had met zn spel bleef bal vragen liep ook beter vrij. Negatief kantje lotomba ze sloegen hem vaak over in de opbouw en dat is jammer ze vertrouwen hem niet.

Nobody
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Rudolf21. Europese top vind ik een Real Madrid, een Barcelona, Bayern München, Manchester City, etc. Ik zie hem daar zich niet in de basis spelen. Nogmaals, prima speler voor Feyenoord, was meer als reactie op je opmerking "Europese top"....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Lekkerrrrrrr😀. En nu zuipen !!!!

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Veel plezier

QuarlonK
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Smaakt altijd beter na een overwinning

BierEnBitterballen
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nou, dat was weer ouderwets billenknijpen, maar die Aziaten hebben ons gered! Ueda en Hwang, wat een helden. En die Steijn, tja, mooie goal, maar gelukkig te laat. Volgende keer gewoon wat eerder beginnen, Feyenoord!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mooie overwinning van Feyenoord op een Twente dat goed in vorm is. Jammer dat die 2-1 onnodig viel. Dan wordt het toch weer spannend. Veel heeft Twente niet in de 2e helft gecreëerd. Lotomba wordt steeds beter. Hwang is het al en Osman moet zoals Jurgen terecht zegt de volgende keer maar zijn plaats afstaan aan Moussa

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Matige wedstrijd van onze kant. Zou een met Arranza beginnen ipv Ueda heeft te veel kansen nodig. En kan Zerrouki niet naar de jeugd, man man wat is die slecht. Maar het positieve, na midweek CL hebben gespeeld en dan tegen nr3 van vorige seizoen 3 punten overhouden is netjes. Stapje voor stapje...

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

hij blijft zerrouki maar kansen geven . ik denk dan dat als je een verdedigende speler wilt plaatsen gooi smal op die plek. met de aanwijzing niet dribbelen afpakken afstaan.

devadervanNick
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

feyenoord wint weer met de hakken over de sloot. Maar goed, drie punten zijn drie punten. Twente had meer verdiend, maar ja, dat telt niet in de stand.

FCUtrecht2024
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Die commentato blunder was echt een dieptepunt. Hoe krijg je het voor elkaar om zo te knoeien? ESPN moet echt betere mensen aannemen

QuarlonK
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ja zelfs na de herhaling zag hij nog niet wie gescoord had. Echt wel een blunder

JongeJasper
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Haha, die commentator was echt een meme waardig. Maar serieus, Feyenoord moet wel beter gaan spelen als ze kampioen willen worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen