Feyenoord-opponent Donny van de Beek was de wanhoop nabij: 'Anders zou ik liegen'

1 oktober 2024, 19:53
Foto: © Imago

Donny van de Beek heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar Girona - Feyenoord nog even stilgestaan bij zijn moeilijke laatste jaren. De aanvallende middenvelder stapte na Ajax over naar Manchester United, maar kreeg daar mede vanwege blessures weinig speeltijd. Huurperiodes bij Everton of Eintracht Frankfurt liepen ook op niks uit.

De Nederlander kwam sinds 2020 maar tot een vijftigtal aan wedstrijden. "Dat is natuurlijk veel te weinig", stelt de nieuwe aanwinst van Girona. "Dat heeft allerlei redenen, maar ik wil het nu achter mij laten. Ik voel me heel goed en fit, maar in het begin van het seizoen voelde ik dat ik fysiek grote stappen moest zetten, weer even in het ritme komen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Oranje-international bevestigt blessure: ‘Duidelijk dat er een flinke scheur in zit’

Van de Beek, die nu 27 jaar is, is blij dat hij een moeilijke periode lijkt te kunnen afsluiten bij Girona. "Het was mentaal zwaar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het allemaal makkelijk is geweest." De middenvelder kende veel blessures, maar viel ook bij zijn teams meermaals een beetje buiten de boot. "Ik heb natuurlijk veel tegenslagen gehad. Maar ik zie dit als een nieuwe start, bij een mooie club, met goede mensen en een goed team. Voetbal waar ik in geloof. Ik zit lekker in mijn vel. Ik probeer dat gewoon door te zetten nu."

Van de Beek werd ook gevraagd of hij zich wel eens wanhopig voelde de laatste jaren. "Tuurlijk wel, tuurlijk heb je dat af en toe wel. Je praat ook met je gezin, je familie om je heen. Die geven je toch de moet om door te pakken." De middenvelder krijgt dan een schouderklopje als steunbetuiging. "Die hebben me heel veel steun gegeven: mijn vriendin, mijn kinderen en mijn familie. En mezelf: ik hou nog steeds van het spelletje. Ik heb geloof in mezelf, ik weet wat ik kan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen wil niet Francesco Farioli, maar 66-jarige coach als hoofdtrainer van Ajax

Ajax heeft de ideale trainerskandidaat laten lopen, denkt Johan Derksen..

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nou, het wordt een mooie uitdaging, ik hoop voor van de Beek dat die iets laat zien wat hij in huis heeft. Als die speelt natuurlijk.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Trainer van Girona is onder de indruk van Feyenoord. Zal denk ik niet met van de Beek starten.

Paulito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Na Ajax overal mislukt en staat al ruim 4 jaar stil in zijn ontwikkeling. Overmars heeft hem voor een goed bedrag verkocht, Terug naar Ajax zou een goede zet zijn al heeft Ajax veel middenvelders en is Klaassen is terug. Kan een aanwinst zijn voor een club als Twente en Utrecht.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Van de Beek is te duur, misschien een leuke optie voor Utrecht als van Seumeren zijn portemonnee opentrekt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen