'Goedwillende' Feyenoord-fans aangevallen in Lissabon: 'Meubilair ging de lucht in'

23 oktober 2024, 10:42   Bijgewerkt: 23 oktober 2024, 12:30
Foto: © @VoetbalUltras - X

Een groep Feyenoord-supporters is dinsdagavond aangevallen op een terras in Lissabon, zo meldt Rijnmond. De fans zijn afgereisd naar de Portugese hoofdstad om vanavond (woensdag) het uitduel bij Benfica in de derde speelronde van de Champions League bij te wonen.

Feyenoord weet zich in het Estádio da Luz gesteund door een aanzienlijk Legioen: alle ruim 3.200 kaarten voor het uitvak zijn verkocht, zo werd eerder deze week al duidelijk. Een deel van de fans reisde dinsdag al af naar Lissabon, waar het er over het algemeen gemoedelijk aan toeging, zo blijkt uit beelden die VoetbalUltras deelt op X (zie hieronder).

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Benfica - Feyenoord op tv: hoe laat en waar wordt de wedstrijd uitgezonden?

Toch zouden zou een groep Feyenoord-fans dus zijn aangevallen door 'ongeveer vijftien hooligans' van Benfica, zo weet Rijnmond. "De meeste Rotterdammers gingen er vandoor, maar toch was er kort een knokpartij. Daarbij vloog onder meer meubilair van het terras in de lucht. Of er mensen gewond zijn geraakt is niet bekend", schrijft de regionale omroep.

LEES OOK: Feyenoord ontvangt vlak voor clash tegen Benfica fantastisch nieuws uit de ziekenboeg

Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka verblijft in hetzelfde hotel als de aangevallen supporters en laat Rijnmond weten dat het om 'goedwillende' Feyenoord-supporters gaat. "Na al die jaren ken ik natuurlijk veel mensen en ook Feyenoorders die voor de gezelligheid afreizen. Die zie ik dan in vliegtuigen zitten en gaan dan bijvoorbeeld met hun kinderen naar een wedstrijdje toe. Hoe leuk is het nog als je dan op een terras zit en je wordt aangevallen door zo'n bende buffels?", aldus Gouka.

Welk resultaat verwacht jij bij Benfica - Feyenoord?

Laden...
247 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Priske legt uit waarom miljoenenaankoop Feyenoord wegkwijnt op de bank

Een miljoenenaankoop uit 2023 moet het momenteel stellen met een reserverol bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik zie alleen maar fans die willen genieten van een paar leuke dagen in Lissabon. Geen rare taferelen als in Praag of wat dan ook.

Laurens1
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Portugezen zijn in de regel een rustig volk, vermoed dat de berichtgeving wat beperkt is! Die fontein heeft destijds ook zelf de Feyenoord aanhang geroepen, met de tekst;KOM SLOOP ME Bijzonder nietwaar🥴

svl
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dat is een feit dat niet te ontkennen is, er zijn altijd rotte appels. Wat ook een feit is, is dat er een veel grotere groep is die zich wel gewoon gedraagd en wordt lastig gevallen. Maar dat is okee op basis van het verleden? Dus als jij in de trein zit met je gezin en je wordt door de politie eruitgeknuppeld, omdat er een paar gastjes het toilet hebben gesloopt een jaar ervoor, moet je dat maar normaal vinden?

R MN
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

What goes around comes around.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen