Feyenoord deed dringend verzoek aan Joep Schreuder om clash te voorkomen

10 oktober 2024, 08:43   Bijgewerkt: 10 oktober 2024, 10:08
Foto: © Imago/realtimes

Feyenoord heeft Joep Schreuder verzocht om de sleutelhanger van de Conference League, die de NOS-verslaggever van José Mourinho ontving, niet aan Arne Slot te geven. Schreuder vertelde aan Mourinho dat hij dit van plan was, maar daar hebben de medewerkers van Feyenoord een stokje voor gestoken.

Na het gewonnen duel van AS Roma tegen Feyenoord (4-1) in de Europa League van 2023 besloot Mourinho een sleutelhanger van de Conference League te geven aan NOS-verslaggever Schreuder. Dit had alles te maken met de verloren Conference League-finale van Feyenoord tegen de Italiaanse club van een jaar eerder. Mourinho was van mening dat men in Nederland 'te veel aan het huilen' was na die pijnlijke verloren finale: "Als je een wedstrijd verliest, ga dan niet huilen, maar denk aan de volgende wedstrijd. Ik heb een cadeautje voor je", zei Mourinho destijds, waarna hij Schreuder de sleutelhanger overhandigde.

Feyenoord greep in

Artikel gaat verder onder video

Het zorgde voor gelach in de persruimte. Schreuder gaf aan het cadeau van de Portugese oefenmeester te gaan geven aan Slot, de trainer van Feyenoord. Daar hebben de Rotterdammers echter een stokje voor gestoken, zo onthult Schreuder in een uitgebreid gesprek met Voetbal International: "Ik heb er Slot niet mee geconfronteerd. De mensen bij Feyenoord vroegen me met klem: Joep, doe dat alsjeblieft niet. Daar houdt Slot niet van", legt de journalist uit.

Dashboardkastje

Daarom heeft de sportverslaggever besloten om het cadeau van Mourinho zelf maar te houden: "Het ligt in mijn dashboardkastje van mijn auto. Het is wel mooi hoe het daarna allemaal gegaan is. Mourinho zei in de catacomben nog tegen Slot dat hij vooral meer naar AS Roma moest kijken. Nu zit hij bij Fenerbahçe en is Slot de koning van Europa", doelt de sportjournalist op de verrichtingen van Slot in Liverpool.

Bekijk hier de beelden van José Mourinho terug:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Massale walging om Feyenoord-fans: 'Om je kapot te schamen, misselijkmakend'

De supporters van Feyenoord zorgden voor boosheid in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

"Joep doe dat alsjeblieft niet, daar houdt Slot niet van". Wat is dat voor kinderachtig gedoe? Slot is toch geen klein kind of wel? Ik vond het echt een ludieke actie van Mourinho met die sleutelhanger. Die man is gewoon een wandelende attractie met zijn manier van doen en houding. Hij heeft echt overal lak aan. Hij is ongrijpbaar, niemand weet wat ze met hem aanmoeten. Hij is stuurs, arrogant, en dan opeens weer aardig en soms zelfs grappig. Geweldig zo'n figuur. Dat zijn mensen die het voetbal mooi maken. Kennen we Fritz Korbach nog? Die valt me nou effe in. Ook zo iemand. Heerlijk dat soort mensen.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Co Adriaanse ook Sticks ?

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ook wel zo'n figuur ja. Maar toch minder apart dan Korbach vind ik.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Korbach zeker, Adriaanse ook, en hughes bracht ook genoeg. Maar die 3 zal ik altijd hoger aanslaan. Waarom? Ze toonden wel respect naar de tegenstander EN ze hielden van het spelletje ipv laf verdedigen en dan trots te zijn dat ze een wedstrijd winnen.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vind niet dat verdedigen met lafheid te maken heeft. Het is een bepaalde manier van spelen waarmee je ook kunt winnen. En winnen is het doel. Heel mooi spelen en verliezen heb je niet zoveel aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen