Feyenoord bekroont heerlijke week en pakt ook in Utrecht de volle buit

27 oktober 2024, 14:13   Bijgewerkt: 27 oktober 2024, 14:21
Foto: © Imago

Feyenoord heeft, na de overwinning op Benfica in de Champions League, ook in de Eredivisie goede zaken gedaan. In Stadion Galgenwaard wonnen de Rotterdammers zondagmiddag met 0-2 van FC Utrecht. Door deze overwinning is Feyenoord naar de derde plaats geklommen in de Eredivisie. Utrecht blijft, ondanks de nederlaag nog boven de tegenstander van zondagmiddag staan.

Feyenoord heeft weinig rust gehad in de aanloop naar de wedstrijd met FC Utrecht. In Lissabon wonnen de Rotterdammers afgelopen woensdag met 1-3 van Benfica in de Champions League. Door de overwinning kwam Feyenoord al op zes punten te staan uit drie wedstrijden. Feyenoord en FC Utrecht hadden allebei, voorafgaand aan de wedstrijd van zondagmiddag, nog niet verloren. De Domstedelingen stonden op 22 punten uit acht duels, en de mannen van Brian Priske hadden 16 verzameld uit acht duels. Utrecht had voor de ontmoeting in de Galgenwaard nog maar twee verliespunten. De formatie van Ron Jans speelde alleen gelijk tegen het SC Heerenveen van Robin van Persie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord-fans steken vlak voor duel met FC Utrecht massaal één schoen in de lucht

In de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er niet zo gek veel. Vanaf minuut zeven begon Feyenoord met het aanvallen in Utrecht. Na een aantal mislukte corners was het dan raak voor de Rotterdammers. Hugo Bueno gaf de bal hard voor en Julian Carranza kon de bal vervolgens simpel achter doelman Vasilis Barkas tikken. De Argentijn liep naar het uitvak en trok zijn shirt omhoog, een eerbetoon aan de overleden keeper van Philadelphia: Holden Trent. Het was een goed uitgespeelde aanval, dat is zeker. Even later probeerde ook Mohamed Osman de 0-2 op het scorebord te zetten, maar er volgde een relatief slap schot na zijn dribbelactie.

LEES OOK: Deze boodschap toonde Carranza na openingsgoal bij Utrecht - Feyenoord

Voetballend hield het allemaal niet over in de eerste helft tussen FC Utrecht een Feyenoord. Veel ballen gingen onnodig verloren en er waren niet veel mooie combinaties, op de openingstreffer van de uitploeg na. Enkele minuten voor het rustsignaal schoot Bueno nog een keer keihard op doel, maar Barkas kon de bal relatief makkelijk tegenhouden. Zo gingen de ploegen met een 0-1 ruststand aan de thee.  

Na rust was de opdracht voor FC Utrecht duidelijk: de gelijkmaker binnenschieten. Het ging allemaal niet gemakkelijk, want de uitploeg stond zijn mannetje. In de 55ste minuut van het duel werd de marge zelfs verdubbeld door Quinten Timber. Hij schoot, van zo’n 22 meter,  de bal geweldig in de lange hoek. Barkas had het nakijken. Utrecht was het even helemaal kwijt, want ook na de goal konden de mannen van Priske de bal continu rondspelen achterin. Hoewel Utrecht het probeerde, is Feyenoord nooit echt in de problemen gekomen.

Noah Ohio schoot de aansluitingstreffer nog tegen de touwen, maar deze werd afgekeurd want Jens Toornstra stond in diezelfde aanval buitenspel. Timber raakte enkele minuten voor het einde geblesseerd aan zijn rechterenkel. Hij werd gewisseld. Woensdag staat de Klassieker tegen Ajax op het programma, dus er kan niet te veel risico genomen worden met de middenvelder.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans schrikken van eigen speler: ‘Hij deelt elke wedstrijd random een doodschop uit’

Supporters van Feyenoord zien een gevaar in het spel van een uitblinker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Geweldige overwinning weer van het armlastige Feyenoord. Girona Benfica Utrecht mooi lijstje. En dat met een heel jong elftal. En ook nog eens met een volle ziekenboeg. Heel knap.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Precies ook dat laatste . Als je ziet dat we met deze selectie waar veel goede (basis) speler ontbreken dit kunnen neerzetten . Niet tegen de minste

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

UTREG is Utrecht niet meer, die echte fight spirit is er al tijdje uit. Leuk dat ze in Rotterdam op een wolk zitten, hopen dat het blijft na woensdag! Ajax komt nu als de underdog, dit gevoel zal menig kakkerlak goed doen slapen!

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

😂😂 Utrecht had nog maar 2 punten verloren en nu ze verloren hebben van Feyenoord kunnen ze er niets meer van🤣🤣

RWBY
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Laurens1 Daar verheug ik me nu al op. Focus jullie maar eerst op Willem II vandaag.

balletje rond
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Laurens0.0 ajaks vlegel

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Underdog? Het grote ajax met een selectie van 300 miljoen. Nee Feyenoord is de underdog heeft volgens velen hier een matige selectie en financieel geen stuiver te makken.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die reacties van jou worden steeds zuurder. Utrecht staat 2e en dan roeptoeteren dat Utrecht Utrecht niet meer is. Ik ben benieuwd wat je zegt als Ajax punten tegen ze laat liggen

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Laurens en de man met vele accountjes. Steeds hetzelfde verhaal. Je moet ze eigenlijk laten gaan . Want ze maken zichzelf al belachelijk ,en onze schizo verlult zich keer op keer . Maar goed soms is het ook wel leuk om bloot te leggen hoe dom ze zijn .

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Geen geweldige wedstrijd, maar weer 3 punten van een ploeg uit de 5. Heel langzaam komen we op stoom

RWBY
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Weer een zakelijke overwinning van onze kameraden. Groots was het niet, maar wel 3 punten in de tas. Ik hoop dat Kapitein Q snel terugkomt voor de klassieker.

Copa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Utrecht heeft er niets van gebakken, Maar dat was volledig de verdienste van Feyenoord Spannendste moment van deze zondag tot en met nu toe was het inparkeren van de auto door van Seumeren

QuarlonK
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Feyenoord speelde niet groots maar het kan ook niet elke week feest zijn. Als je bedenkt dat Feyenoord behoorlijk wat afwezigen heeft en kort geleden nog tegen Benfica heeft gespeeld is dit een hele knappe prestatie

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Helemaal waar. IK denk dat Feyenoord kampioen wordt en Psv tweede. Daar zullen ze in Eindhoven flink van balen, aangezien ze zich onaantastbaar achten. Feyeboord kent amper zwakke plekken en Psv heeft die meer wen natuurlijk blessures Ajax, Twente Az wie wordt er derde is spannender

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik hoop dat je gelijk krijgt Copa maar bij psv gaat het (helaas) ook wel heel erg makkelijk allemaal

Klantenservice
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Blij dat de punten mee naar Rotterdam gaan. Over het geheel geen geweldige wedstrijd, maar je bent ook niet echt in de problemen gekomen. Dus dat is prima. Utrecht begon de eerste minuten zoals ik wel verwacht had: druk zetten op Feyenoord. Gelukkig duurde het niet lang en kon Feyenoord het binnen de eerste 10 minuten overnemen. De 1e goal heb ik echt van genoten; Bueno die vanaf die positie niet blind op goal knalt, maar mooi voor geeft. Carranza die goed achter de laatste man blijft en daardoor zijn goal mag maken. Speelde een prima 1e helft. Read niet heel erg getest, maar wat hij deed zag er prima uit. Mooi debuut! Tweede helft was het minder, maar een mooie ontwikkeling t.o.v. het begin van het seizoen: wel het tweede doelpunt maken zodat er wat meer rust is. Ben wel benieuwd naar Timber, de beweging die zijn enkel maakte zag er niet lekker uit. Dan is woensdag plotseling erg vroeg... duimen maar!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Saaie zakelijke overwinning . Wel met wat leuke momenten maar vooral dus veel controle. Zegt wel iets dat we tegen een ploeg als utrecht die goed draaien ,en zich de hele week met ons bezig hebben gehouden . Wij vrij simpel zo kunnen winnen ,en geen moment in gevaar waren . Hopelijk vallen de blessures mee . Op naar woensdag .

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Feyenoord sterk en beschikt, zie eerste 20 minuten, over voetbalintelligentie. Wat vooraf aan de wedstrijd Utrecht thuis een zware dobber moet zijn is Utrecht voor Feyenoord verworden tot een formaliteit. FC Utrecht heeft zichzelf afgeschreven voor de top 3, 4. Je speelt thuis voor je eigen publiek, maar wat je op het veld laat zien als Utrecht zijnde is bar en boos. Bal niet in de ploeg kunnen houden, geen één speler beschikt over goede techniek. Feyenoord groeit en groeit, wie van de top 4 kan Feyenoord nog stoppen ? Misschien Ajax, want Ajax is andere koek. Feyenoord heeft de overwinning dik en dik verdiend.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

🤢🤢🤢🤮

ERIMIR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Had ook niet verwacht dat Feyenoord zou gaan verliezen. Feyenoord zit nu eenmaal in een flow, ondanks de vele afwezigen. Het is te hopen dat de blessure van Timber mee valt en dat het as woensdag een mooie en spannende wedstrijd wordt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen