FC Twente reageert op racisme-rel en gaat waar nodig ‘keihard optreden’

25 oktober 2024, 13:47   Bijgewerkt: 25 oktober 2024, 14:01
Foto: © Imago

FC Twente gaat onderzoeken of Lazio-speler Loum Tchaouna daadwerkelijk racistisch is bejegend in De Grolsch Veste tijdens het Europa League-duel van donderdag. Dat meldt algemeen directeur Dominique Scholten vrijdag in de wekelijkse nieuwsbrief van FC Twente.

“Na afloop van de wedstrijd gaf Lazio-speler Loum Tchaouna aan dat hij in de slotfase vanaf de tribune racistisch is bejegend”, staat Scholten stil bij het mogelijke incident in het stadion van FC Twente. “Elke vorm van racistisch gedrag is volstrekt onacceptabel. We zullen dit onderzoeken en waar nodig keihard optreden.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Door Twente-fans vermeend racistisch bejegende Tchaouna komt met reactie op Instagram

In de slotfase van de wedstrijd verliet Tchaouna geëmotioneerd het veld in De Grolsch Veste. De aanvaller zou naar eigen zeggen racistisch zijn bejegend door de FC Twente-supporters. Lazio-trainer Marco Baroni, die eigenlijk Pedro naar de kant wilde halen, wisselde daarop Tchaouna in plaats van de voormalig FC Barcelona-speler.

Na afloop bevestigde de Italiaanse oefenmeester dat de Tchaouna zich racistisch bejegend voelde en dat hij de Franse aanvaller daarom naar de kant haalde. "Dat klopt. Ik wil er geen woorden aan vuil maken en vind het vreselijk. Het hoort niet thuis in zo’n mooi stadion”, wordt Baroni geciteerd door ESPN.

LEES OOK: Gemeente Enschede zet kwaad bloed bij Lazio-supporters: 'Shame on you!'

Ook FC Twente-trainer Joseph Oosting reageerde op het vermeende racisme, al had de coach er tijdens de wedstrijd niets van meegekregen. “Ik heb het niet gehoord. Ik heb wel gezien dat de speler naar het publiek stond te zwaaien, uit te dagen of hoe je het ook mag noemen. Maar uiteindelijk, ja… Hij is naar binnengegaan. Maar nogmaals: als het is gebeurd, dan neem ik er afstand van. We zijn Nederland en we leven in 2-24. We moeten dat niet doen. Ik neem daar afstand van”, klonk het op de persconferentie.

FC Twente wacht mogelijk forse sanctie

Mocht de UEFA bewijs vinden voor het racisme van de FC Twente-supporters, dan kan dat de Enschedese club een forse straf opleveren. De Europese voetbalbond treedt doorgaans hard op tegen racisme. Daarnaast zongen de fans van FC Twente tijdens de wedstrijd meermaals anti-UEFA-liederen en er werden plastic bekers op het veld gooit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sem Steijn: 'Als je die had afgekeurd, jongen, had ik je niet nog een keer tegen moeten komen'

Een gewaagd grapje van FC Twente-ster Sem Steijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het FC Twente publiek was toch altijd zo'n geliefd publiek lazen we hier regelmatig als er bij een andere club wat verkeerd werd gedaan. Meteen kwamen de spreekkoren tegen publiek van AJAX - Feyenoord - PSV - FC Utrecht - AZ. Het is niet de eerste keer dat het publiek van FC Twente zich misdraagt en maar met een schuldig vingertje naar andere clubs kijken terwijl ze zelf nog veel en veel erger zijn met racistische taal en liederen. Schande voor wederom Nederland en niet wegkijken FC Twente naar andere landen of clubs je bent zelf net zo erg of erger dan de rest.

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bewijs is ( nog ) niet geleverd. Beelden zijn door de Italianen geleverd Er wordt nog onderzocht of geluid niet is gemanipuleerd.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ach wat een flauwekul, Italië en met name Lazio Roma staat al jaren bekend door het gebruik van apengeluiden vanaf de tribune. Nu spelen ze de vermoorde onschuld alsof Twente debet is aan dit gedrag. Zelfreflectie is kennelijk lastig tegenwoordig!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen