Farioli onbewogen na kritiek: 'Het interesseert hem niet wat je vraagt, wat je doet, wat je zegt'

17 oktober 2024, 21:30
Foto: © Imago

Francesco Farioli rouleert er bij Ajax op los en dat doet Hans Kraay junior denken aan voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Ondanks alle kritiek blijft de Italiaanse oefenmeester onverstoorbaar vasthouden aan het rouleren, iets waar de ESPN-analist vraagtekens bij heeft.

“Ik heb hem al een paar keer gevraagd waarom hij in de eerste zestig minuten niet met de beste elf start. Dan heb je hopelijk het verschil gemaakt en dan heb je nog een fris ploegje wat erin komt. Daar gelooft hij dus niet in”, vertelt Kraay junior in het programma Voetbalpraat. “Hij is wel iemand die heel goed op data afgaat. Ik heb hem ook een aantal keer gevraagd waarom Brobbey niet negentig minuten kan spelen. Het interesseert hem niet wat je vraagt, wat je doet, wat je zegt. Hij houdt zich vast aan de mensen om zich heen die zeggen: vandaag zo lang, vandaag zolang.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Farioli legt kritiek op roulatiebeleid naast zich neer: 'Kijk maar naar internationale topvoetbal'

Mario Been haakt vervolgens in op het betoog van Kraay junior. “Heeft het ook niet te maken met het feit dat je andere spelers tevreden wil houden door ze ook minuten te geven? Want je hebt Akpom en Weghorst erachter zitten, ga die maar de hele wedstrijd op de bank laten zitten”, kijkt de analist naar de brede Ajax-bank.

Kraay junior legt vervolgens uit dat Farioli niet van plan is om af te wijken van zijn handelswijze. “Bij RKC-uit vroeg ik hem voor de wedstrijd: ben jij niet een gokker? Want hij zette Godts en Traoré, die best in vorm waren en het verschil kunnen maken tegen een ploeg die zich redelijk ingraaft, op de bank. Banel en Rasmussen zijn niet twintig procent minder, maar echt wel zeventig procent minder. In de 78ste minuut kwamen Traoré en Godts erin, die geweldig invallen, en ze maakten het verschil. Na afloop vroeg ik hem of hij niet te veel gegokt had en daarop zei hij: nee hoor, ze (Banel en Rasmussen) hebben ze weg geplaveid voor Traoré en Godts.”

LEES OOK: 'Antony past niet in keurslijf Farioli, die zet liever Gaaei op rechtsbuiten'

Van Polen vindt handelswijze Farioli 'mooi'

Tafelgenoot Bram van Polen is wel te spreken over de handelswijze van Farioli bij Ajax. “Ik vind het wel mooi. Het is wel een keer even wat anders. Hij gelooft hier heilig in en is overtuigd van zijn eigen visie”, looft de voormalig voetballer van PEC Zwolle de Italiaanse oefenmeester.

Farioli een type Schmidt

"Hij is meer een type richting Schmidt, dan Arne Slot", zegt Kraay junior vervolgens, waarna Van Polen reageert. "Arne deed dat ook wel veel. Die was daar ook wel veel mee bezig. Als die een X-aantal sprintjes had gehaald, keek hij daar ook wel bewust naar”, weet Van Polen, die bij PEC Zwolle nog samenspeelde met Slot.

LEES OOK: Ajax-trainer Farioli maakt indruk: ‘Hij heeft wat teweeggebracht’

Kraay junior concludeert vervolgens dat Farioli, ondanks het vele rouleren, wel kan rekenen op de steun van de bepalende spelers bij Ajax. “Waar ik altijd heel erg in geloof is: wat vinden de bepalende spelers van een trainer? En de bepalende spelers bij Ajax die werken heel erg prettig met hem samen”, besluit de oud-voetballer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Juventus scout bij Ajax en houdt verdediger nauwlettend in de gaten’

Ajax moet vrezen voor het vertrek van een verdediger naar grootmacht Juventus.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Vroeg of laat gaat dat natuurlijk fout zo’n koppige trainer. Klein wijsneusje.

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Farioli is bij Ajax binnengekomen met Italiaanse flair, een beetje eigenwijs en maniertjes die we in het "nuchtere" Nederland niet gewend zijn. En dan wordt zo'n man meteen uitgelachen en bekritiseerd want zo is men wel. En na enige tijd is het toch langzaam afgelopen met lachen, want Farioli blijkt het gewoon prima te doen bij zijn nieuwe club. En ik zeg het er meteen bij: beter dan Priske bij Feyenoord, met ook nog eens minder spelersmateriaal. Ook heel goed van hem dat hij zich niet van de wijs laat brengen door journalisten tijdens interviews. Nee, gewoon je eigen ding blijven doen waar je in gelooft. Farioli heeft Ajax in een paar maanden tijd nieuw elan gegeven, spelers beter gemaakt en de hele club vooruit geholpen. Ik zeg, vooral zo doorgaan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen