Farioli: 'Ik zou meer dan blij zijn, als Ajax zo snel mogelijk overeenstemming bereikt'

7 oktober 2024, 11:33
Foto: © Imago/realtimes

Francesco Farioli hoopt dat Devyne Rensch zijn contract bij Ajax gaat verlengen. De trainer vindt Rensch een belangrijke speler voor Ajax en laat weten dat de partijen met elkaar in gesprek zijn.

"Dan zou ik erg blij zijn", zegt Farioli na de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen (3-1) over een mogelijke contractverlenging voor Rensch. "Ik geloof dat de gesprekken gaande zijn. Devyne brengt ons veel. Hij zet elke dag een stap voorwaarts en heeft min of meer alle minuten sinds het begin van het seizoen gespeeld. Altijd met kwaliteit en veel aandacht. Dus ik zou meer dan blij zijn als er zo snel mogelijk een overeenkomst wordt bereikt.”

Artikel gaat verder onder video

Rensch liet zelf al weten vertrouwen te hebben dat de onderhandelingen goed worden afgerond. “Ik ben een kind van de club. Het zou ook raar zijn als ze niet willen verlengen”, zei hij vorige maand tegen het Algemeen Dagblad. “We zijn altijd in gesprek. Over het contract, en over andere zaken. Mijn zaakwaarnemer praat vooral met technisch directeur Alex Kroes. Ze gaan nu ook met elkaar zitten als het goed is. Wanneer, of hoe of wat weet ik niet.”

Vervolgens meldde De Telegraaf dat Farioli achter de schermen aandringt op een nieuw contract voor Rensch. De trainer bevestigt nu dus dat hij erg positief is over zijn rechtsback.

LEES OOK: Ibrahim Afellay: 'Veelzeggend dat juist hij de lijnen uitzet bij Ajax en nu enorm gemist wordt'

Rensch beschikt over een aflopend contract. Daardoor bestaat de kans dat het jeugdproduct gratis vertrekt, wat Ajax wil voorkomen. Daarom hebben de beleidsbepalers van de club de onderhandelingen met zaakwaarnemer Mohammed Salem opgestart.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

Brian Brobbey oogde niet gelukkig tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hoe sneller hoe beter, dat hij tekent anders loopt hij zo de deur uit en kan hij naar één van de beste acht clubs van Europa gaan, en zonder dat ze betalen !!!

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zal wel moeilijk worden met de salarishuis bij de NL clubs. Deze jongen kan alleen wat miljoenen verdienen, met zetten van zijn handtekening, buiten zijn salaris in het buitenland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen