Farioli schept duidelijkheid over Ajax-blessures en legt uit waarom Klaassen wél in Praag is

2 oktober 2024, 18:58   Bijgewerkt: 2 oktober 2024, 19:04
Foto: © Ajax.nl

Francesco Farioli heeft daags voor de wedstrijd tegen Slavia Praag in de Europa League tekst en uitleg gegeven over de blessuregevallen in zijn selectie. De Italiaan kan in Tsjechië niet beschikken over Wout Weghorst, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim én Bertrand Traoré. Middenvelder Davy Klaassen is niet speelgerechtigd, maar reisde wél af naar Praag; Farioli legt uit waarom.

In eerste instantie leken alleen Weghorst en Henderson het duel met Slavia niet te gaan halen. In de loop van de middag werden de namen van Traoré en even later Fitz-Jim toegevoegd aan het lijstje absenten. Ajax besloot het jonge duo Jan Faberski en Don-Angelo Konadu (beiden achttien) toe te voegen aan de wedstrijdselectie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay is verbijsterd: 'We dachten dat zijn broer naar Ajax was gestuurd'

"Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van het plan van vanmorgen", zegt Farioli woensdag. De problemen voor Traoré en Fitz-Jim ontstonden op de afsluitende training, legt de oefenmeester uit. "Traoré heeft een licht tikje op zijn knie gehad, dat zullen we moeten bekijken", zegt de Italiaan over de buitenspeler die afgelopen weekend als invaller nog tekende voor de bevrijdende 0-1 in het uitduel bij RKC, dat eindigde in een 0-2 overwinning. "Bij Fitz-Jim lijkt het om een spierprobleem te gaan, daar wordt morgen naar gekeken, dan zullen we meer weten", aldus Farioli.

LEES OOK: Mossou is vol verbazing: ‘Met Farioli dreigt nu ongeveer hetzelfde te gebeuren’

Davy Klaassen stapte wél in het vliegtuig naar Praag, ondanks het feit dat de middenvelder pas werd aangetrokken toen de inschrijftermijn voor de competitiefase van de Europa League al verstreken was, waardoor hij niet speelgerechtigd is. "Hij is natuurlijk een belangrijke speler voor de groep. En ook omdat we hier vrijdag nog gaan trainen, dus het is belangrijk dat hij erbij is als we ons voorbereiden op de volgende competitiewedstrijd", verklaart Farioli de aanwezigheid van Klaassen. Ajax neemt het aanstaande zondag in Amsterdam op tegen FC Groningen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pierre van Hooijdonk is uiterst kritisch en geeft Alex Kroes veeg uit de pan

Pierre van Hooijdonk heeft zijn sterke bedenkingen bij een keuze van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Blessures kun je snel oplopen, ook tijdens trainingen. Een verkeerde beweging en het is raak. Bijzonder jammer want dat kan Ajax niet gebruiken. Misschien kan Traoré alsnog invallen? Ik hoop het maar. Dat Klaassen is meegereisd snap ik wel. Die jongen is een motivator en fanatiek. Die kan de boel wat aanjagen en dat kan nuttig zijn.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ze hebben uiteraard iemand nodig voor de Ooijer-rol.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen