Opstelling Ajax: Farioli gooit alles om en laat maar één speler staan na Qarabag-uit

27 oktober 2024, 15:25   Bijgewerkt: 27 oktober 2024, 15:54
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-trainer Francesco Farioli haalt de bezem door met zijn elftal voorafgaand aan het thuisduel met Willem II. Verdediger Daniele Rugani is de enige Ajacied die ten opzicht van het uitduel bij Qarabag in de Europa League (0-3 winst) zijn basisplaats heeft weten te behouden.

Waar van tevoren werd gerekend op een viertal wijzigingen, zijn het er dus niet minder dan tien (!) geworden. Onder de lat krijgt Diant Ramaj, een groot deel van vorig seizoen nog eerste keus, voor het eerst dit jaar de voorkeur boven routinier Remko Pasveer. Achterin verdwijnen Devyne Rensch, Josip Sutalo én Jorrel Hato uit het elftal; in hun plaatsen mogen Anton Gaaei, Youri Baas en Ahmetcan Kaplan beginnen; al zou het ook kunnen dat Baas linksback staat en Kaplan in het centrum belandt.

Artikel gaat verder onder video

Op het middenveld zien we Branco van den Boomen, Davy Klaassen en Benjamin Tahirović, wat inhoudt dat Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor uit het elftal verdwijnen. Voorin mag spits Wout Weghorst weer plaatsnemen op de bank en krijgt Brian Brobbey de voorkeur in de punt. De veelbesproken aanvaller wordt geflankeerd door Bertrand Traoré, die zijn basisplaats terug verovert op Christian Rasmussen en Owen Wijndal, die de voorkeur krijgt als linksbuiten boven Mika Godts.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rugani, Baas, Kaplan; Tahirović, Van den Boomen, Klaassen; Traoré, Brobbey, Wijndal

Ook de opstelling van de bezoekers is bekend. Ten opzichte van het thuisduel met Fortuna Sittard van afgelopen zondag (0-0) voert Willem II-trainer Peter Maes twee wijzigingen door. Linksback Rob Nizet staat zijn plaats af aan Rúnar Sigurgeirsson, terwijl Nick Doodeman plaatsmaakt voor Boris Lambert.

Opstelling Willem II: Didillon-Hödl; Tirpan, Behounek, St. Jago, Sigurgeirsson; Bosch, Lachkar, Sandra, Lambert, Meerveld; Vaesen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opvallende afwezige bij Qarabag - Ajax: 'Waar is hij?!'

Televisiekijkers praten massaal over een verrassende afwezige bij Qarabag - Ajax.

Welk resultaat verwacht jij bij Ajax - Willem II?

Laden...
217 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Gedurfd. Hij is niet bang om door Jan en Alleman te worden aangevallen. Aan het eind van het jaar kunnen we pas beoordelen of dit zinvol was. Tot die tijd is het alleen maar praat programma's vullen Ik vind het wel leuk dat Wijndal een kans krijgt. Als je dan een keer moet invallen dan moet het niet zo zijn dat je maanden niet hebt gespeeld

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

W2 thuis kom je er waarschijnlijk wel mee weg . En dat je dit doet in september is ook nog wel te begrijpen . Maar we zijn nu al bijna in november en er is nog steeds geen vaste kern . Hoe wil je op deze manier je spel verbeteren ?!. Data is heel leuk maar echt wedstrijdfit wordt je er niet mee. Psv wisselt idd ook maar niet hele teams .

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Waarom een vaste kern? En hoe groot moet die kern dan zijn 11 man of 16 zoals wel eens eerder door trainers is gezegd. Ik kan me herinneren dat teams met 11 een 'vaste' kern van 11 man nummer 12 lieten invallen en dat het niveau verschil zo groot was dat je gerust van een devaluatie kon spreken Heel heel vroeger toen je maar 1 wedstrijd per week speelde kon het zomaar zijn dat je maanden met hetzelfde team kon ballen

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Risicovol maar begrijpelijk met het oog op woensdag 30 oktober. En ach wij hebben geen glazenbol. Wel vol branie van Farioli, ergens mag ik dat zelfvertrouwen wel.

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leuk jouw reactie Copa. In mijn optiek ruikt het naar onderschatting. Gezien het spelbeeld van de laatste tijd, een erg zelf ingenomen handelswijze van onze Italiaan!

Ruud40
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Is in elk geval een vreemde keuze. Is er nou niemand bij Ajax die doorheeft dat vanaf nu alles maar dan ook alles op de competitie moet worden gezet, en dan mn de tweede plaats? Punten halen tegen Willem II is makkelijker dan de komende twee wedstrijden.

R MN
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Komt dat zien, het circus van Don Ravioli. Vanmiddag om 16.45 in de J.C Arena. Nieuwe acteurs, nieuwe acts, eenmalige voorstelling.

Dexi
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ah, de maestro haalt flink de bezem door zijn elftal, op zoek naar dat ene magische recept, als een kok die blind tien willekeurige kruiden in de pan gooit en hoopt dat het te eten is, deze kok kan normaal gesproken alleen water koken!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het is te hopen dat hij de plank niet helemaal mis slaat, anders is krijgt ie Ajax helemaal niet meer aan het voetballen. Het lijkt mij niet goed voor het zelfvertrouwen van de spelers om steeds bijna het hele elftal bij iedere wedstrijd om te gooien.

Savarunl
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mensen snappen hier niet dat deze wedstrijd tussen 2 EL wedstrijden inzit in een verder druk komend programma en dat hij gewoon het basiselftal rust geeft? Zijn jullie echt so simpel?

Dexi
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hij kan wel tien wissels doorvoeren, maar het is toch nergens voor nodig om met tien man te spelen. Brobbey speelt toch voor de tegenpartij, hij helpt de keeper van de tegenstander om het doel schoon te houden!

K. Daffie
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hij heeft wel lef om het elftal zo om te gooien. Maar dat hij Brobby opstelt is logisch. Die heeft nog niks gedaan. Dus het moet toch een keer lukken. Misschien vandaag wel.

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Steeds een andere opstelling, dat lijkt mij niet goed !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die geeft zijn basis rust voor Feyenoord uit! Ziet terecht dat Feyenoord zwaar belast is maar gaat het niet doen tegen PSV weekend erna. Die knoflook trainer kan je niet vertrouwen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen