Farioli richt zich op Instagram tot Ajax-supporters: 'Dat werd gezien als een soort revolutie'

9 oktober 2024, 17:03   Bijgewerkt: 9 oktober 2024, 17:10
Foto: © Imago/Realtimes

Trainer Francesco Farioli richt zich in een bericht op Instagram tot de supporters van zijn club Ajax. De Italiaan gaat daarin onder meer in op de reacties op het feit dat hij de eerste buitenlandse trainer van de Amsterdammers is sinds de Deen Morten Olsen, die in 1998 werd ontslagen.

"Het is een privilege om voetbaltrainer te zijn. Je zou kunnen zeggen dat het soms een behoorlijk oncomfortabele rol kan worden, maar verwachtingen, druk en kritiek zijn part of the job", schrijft Farioli. "Trainer van Ajax zijn is zelfs een nog uniekere ervaring, om verschillende professionele en persoonlijke redenen", vervolgt de 35-jarige oefenmeester.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Farioli komt met update: 'Hij helpt ons, ook al speelt hij niet'

Farioli legt vervolgens uit dat zowel de fans als alle andere betrokkenen (onder meer de spelers, het bestuur en de media) 'verbonden' zijn in het moderne voetbal. "Daarom denk ik dat het belangrijk is dat we naar de ideeën en de gevoelens van onze fans luisteren: zij zijn onderdeel van deze legendarische club en geven de historische erfenis van Ajax door van generatie op generatie. In het begin werd het aanstellen van een buitenlandse coach bij Ajax, voor het eerst sinds 1998, gezien als een soort van revolutie", stipt de trainer aan.

LEES OOK: Hans Kraay junior live op televisie uitgelachen door Francesco Farioli om kritiek op Ajax

"Maar vanaf dag één was onze enige focus om een geleidelijk proces van wederopbouw en ontwikkeling te starten, met volledig respect voor Ajax' DNA en erfgoed. Dat is precies wat onze missie is in ons dagelijks werk, op én buiten het veld, en Ajax-fans hebben dat bijna direct begrepen", meent Farioli, die zich vervolgens rechtstreeks tot de supporters richt: "Dit bericht is voor jullie, Ajax-fans: bedankt voor jullie begrip, jullie geduld en jullie support."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-assistent Mateos wordt plots negatief belicht bij Vandaag Inside

In de uitzending van Vandaag Inside wordt gelachen om de assistent-trainer van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Goed voor hem. Ik hoop voor hem dat hij daar wat maakt.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Mooie woorden van Farioli, die laat zien dat hij ook aan de aanhang van Ajax denkt. Persoonlijk ben ik toch wel warm gelopen van hem. Het is een innemende figuur, laat zich niet gek maken door vragen van journalisten en laat Ajax op het veld beter functioneren. Nee, nog niet zoals het zou móeten zijn, maar hij laat de club stappen vooruit zetten. Goed bezig.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beschaafde man die Farioli. Farioli had de moeilijke taak om het diep gezonken Ajax weer wat te laten betekenen in voetballand, tot nu toe is dat hem gelukt en ik denk dat uiteindelijk via een geleidelijk proces hij Ajax weer voor de prijzen kan laten meedoen. *Off topic: interviews met Priske gezien, ook hij is een voorkomende man zonder franjes en arrogantie. Priske spreekt ook nog heerlijk vloeiend Engels, is toch een meerwaarde in de presentatie vind ik, Slot doet dat ook. Priske doet zijn best om er wat van te maken daar in R'dam-Zuid. Ook Bosz komt heel goed over net als Oosting, Lukkien en nog enkele andere coaches. De ED heeft geen één irritante coach vind ik. Wie ook duidelijk kan uitleggen is Alex Pastoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen