'Antony past niet in keurslijf Farioli, die zet liever Gaaei op rechtsbuiten'

16 oktober 2024, 19:52   Bijgewerkt: 16 oktober 2024, 20:19
Foto: © Imago/Realtimes

Het panel van ESPN-programma Voetbalpraat laat woensdag hun licht schijnen op de geruchten die deze week de kop opstaken over een mogelijke terugkeer van Antony bij Ajax. De Braziliaanse buitenspeler werd in de zomer van 2022 voor bijna honderd miljoen euro verkocht aan Manchester United, maar heeft dat bedrag in Engeland nooit waar weten te maken en zou deze winter op huurbasis mogen vertrekken.

ESPN-commentator Sjors Blaauw vraagt zich hardop af of Ajax-trainer Francesco Farioli op een terugkeer van Antony zit te wachten: "Als voetballiefhebber denk ik: Kom maar op, want er gebeurt wat. Of het nou positief of negatief is, gekkigheid... prima. Maar het lijkt me niet een type speler dat past in het keurslijf van Farioli, die liever Anton Gaaei als rechtsbuiten binnenbrengt dan een jeugdspeler."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Bevestiging uit Engeland: United ziet in Antony-plan met Ajax een goede optie'

Desondanks vindt Blaauw het een interessante gedachte om Antony terug te zien in de Nederlandse competitie: "Hij heeft natuurlijk wel bewezen dat hij de Eredivisie met twee vingers in zijn neus kan domineren. Of dat nu nog steeds zo is... misschien dat hij even opgepoetst moet worden. Het is natuurlijk een vreemde snuiter, en dan druk ik me voorzichtig uit", aldus de commentator. Antony kwam in zijn twee seizoenen in Amsterdam tot 57 Eredivisiewedstrijden, waarin hij achttien keer trefzeker was en veertien assists achter zijn naam kreeg. Bovendien schopte hij het in zijn Ajax-periode tot Braziliaans international.

LEES OOK: Mike Verweij gaat in op Ajax-gerucht: ‘Dan zou dat een optie kunnen zijn’

Anco Jansen bekijkt het van een andere kant: "Ik denk met name gelijk aan Manchester United", zegt de oud-prof. "Die hebben 90 miljoen voor hem betaald. Honderd? Ik heb het even opgezocht: zijn marktwaarde is nog 20 miljoen. Dus ze hebben 80 miljoen boven zijn marktwaarde betaald en dan gaan ze hem verhuren..." Daarna belicht Jansen de Amsterdamse zijde van het verhaal "Als Ajax zijnde, wil je zo'n jongen huren? Je kunt hem denk ik niet overnemen, want wat ze nog voor hem vragen, gaat Ajax niet betalen. Qua kwaliteit zou ik gelijk zeggen: Ja. Het is een heel ander niveau dan de Premier League en ik vond hem hier in Nederland wel echt een spektakel. Alleen: haalt hij dat niveau nog?"

'Dat doet mentaal wel heel veel met een speler'

Blaauw vermoedt dat Antony wel last heeft van zijn ongelukkige periode in Manchester: "Ik denk wel dat hij een enorme knal heeft gehad, als je voor zoveel geld wordt verkocht en dat je eigenlijk zó'n enorme miskoop bent dat ze je nu willen verhuren aan Ajax... Dat doet denk ik mentaal wel heel veel met een speler." De tweede ESPN-commentator aan tafel, Pascal Kamperman, heeft ook zijn bedenkingen: "Als hij op dezelfde wijze doorgaat als in Engeland, dan gaat hij de boel verstoren en dan werkt het niet. Het lastige is dat je dat nooit van tevoren weet. Maar als hij zelf de klik kan maken, als hij die knop kan omzetten, dan is hij uiteraard een versterking", aldus Kamperman.

Moet Ajax werk maken van de terugkeer van Antony?

Laden...
120 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Basten over Ajax-speler: ‘Hij heeft ruzie en problemen met alles en iedereen’

Marco van Basten ziet bij Ajax een speler die aan het worstelen is.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Of iets verstandig is kun je pas beoordelen als een speler binnen is gehaald, dus het is weer speculeren en nog eens speculeren. De eventuele komst van Anthony hangt van een hoop zaken af: prijs, wat kan hij nog, kan hij zich voegen naar de wensen van Farioli, is hij een versterking voor de club? Tot nu toe zijn het alleen geruchten, dus wat moet je ermee?

Ruud40
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij heeft Sutalo, Rensch, Traore en nog een paar (flink) beter gemaakt. Ik heb er wel vertrouwen in dat Farioli Antony weet in te passen. Antony en Traore lijken qua stijl best wel op elkaar.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het vertrouwen in de kunsten van Farioli deel ik met je. Maar goed, het moet eerst maar eens geregeld worden... Als het al zo ver komt.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als er geen geruchten zijn dan zijn er ook geen berichten waar jij op kan huilen stickie ouwe trol

Ruud40
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je zult maar als beroep iets over voetbal moeten zeggen. Wat een stemmingmakerij weer door deze heren. Alsof Farioli straks Antony door zijn strot geduwd krijgt. Die hebben niet op zitten letten. Zodra Farioli bij Nice vrijgegeven was is hij in Amsterdam gesprekken gaan voeren met iedereen in de selectie. Over zijn plannen, zijn werkwijze en zijn doelen. Als, als, (als kans is niet zo groot) Antony terug zou willen naar Ajax dan start dat met een gesprek met Farioli die daarna besluit of Antony welkom is. Net zoals Antony na dat gesprek zelf moet kiezen of de aanpak van Farioli hem wat lijkt. En er lopen nog wat bekenden rond dus die kan hij ook nog vragen. Met een gemotiveerde Antony die hard werkt kan Ajax overigens zo maar tweede worden.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ze moeten toch hun programma volkletsen. Ga d'r maar aan staan.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax heeft Antony met flinke winst verkocht aan MU, koester die winst. Antony gaat zijn oude niveau bij Ajax nooit meer halen. Ze moeten hem niet huren en zeker niet kopen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Die winst is al lang en breed weer "geïnvesteerd" in de selectie

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Farioli is geen trainer die spelers beter maakt het is een keeper. Kijk maar naar Brobbey die raakte al weinig en nu geen knikker meer. Farioli moet t hebben van veteranen die ergens anders voetballen geleerd hebben. Zie Pasveer bij Vitesse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen