Engelse bond begint gesprekken met mogelijke opvolger van Gareth Southgate

15 oktober 2024, 13:20   Bijgewerkt: 15 oktober 2024, 13:28
Foto: © Imago

De FA, de Engelse voetbalbond, is in gesprek met Thomas Tuchel over het bondscoachschap, zo meldt Sky Sports. De Duitser moet bij de Engelse nationale ploeg de opvolger worden van Gareth Southgate, die na de verloren EK-finale in juli opstapte. Op dit moment neemt Lee Carsley de honneurs waar.

Southgate maakte half juli bekend dat hij zou stoppen als bondscoach van Engeland. De keuzeheer stond sinds 2016 aan het roer bij Engeland en wist zijn land een heuse opleving te bezorgen. Na jaren van tegenvallende toernooien, werden er eindelijk weer eens goede resultaten behaald op eindrondes. Zo wist hij tijdens het EK van 2021 én dat van 2024 tot de finale te schoppen, die wel allebei verloren gingen. Op het WK van 2018 schopten de mannen van Southgate het tot de halve finale.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Guardiola reageert fel op geruchten: ‘Er is niets van waar’

Na veel speculatie over wie hem zou opvolgen, werd Carsley gepromoveerd van het Onder 21-elftal om als tussenpaus te fungeren bij de hoofdmacht. Onder de Ier werden drie duels gewonnen, maar verloor Engeland donderdagavond ook in eigen huis van Griekenland. Dinsdag werd bekend dat de FA inmiddels in gesprek is met Tuchel om de nieuwe bondscoach te worden, waarvoor hij de beste papieren zou hebben, zo meldt Sky Sports. Mocht Tuchel benoemd worden als bondscoach, troeft hij Pep Guardiola af. De Spaanse trainer van Manchester City werd de afgelopen dagen regelmatig genoemd als het ging om de positie bij de Engelse nationale ploeg.

LEES OOK: Grealish scoort en wint, maar verliest ook door wereldgoal ploeggenoot

Tuchel bekend in Engeland

Tuchel zit momenteel zonder werk nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Bayern München, waardoor hij beschikbaar is voor zijn eerste rol als bondscoach. De Duitser is al bekend met het Engelse voetbal, aangezien hij van januari 2021 tot en met september 2022 actief was als trainer van Chelsea. Met de Londenaren wist hij beslag te leggen op de Champions League. Eerder in zijn carrière is hij ook trainer geweest van onder meer Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain.

Moet Thomas Tuchel de nieuwe bondscoach van Engeland worden?

Laden...
30 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een echte mof, vermoed dat hij weinig goodwill heeft bij het Engelse volk.

United4Life77
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tuchel als bondscoach van Engeland? Wat een grap! Alsof hij ineens een wonderdokter is die Engeland naar de wereldtitel gaat leiden. southgate deed het zo slecht nog niet, maar ja, de FA moet natuurlijk weer iets nieuws proberen.

RealRonnie7
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tuchel heeft tenminste een Champions League gewonnen, iets wat Southgate nooit zal doen. Misschien kan hij Engeland wel naar de top brengen.

Sloebersander
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

de Engelse bond is altijd goed in het maken van rare keuzes. Tuchel kan misschien wel wat structuur brengen, maar ik zie het somber in. Engeland blijft Engeland, altijd net niet.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

waarom niet gewoon Lee Carsley een kans geven? Die man heeft het prima gedaan met de jeugd en kan misschien wel verrassen. Maar nee, ze moeten weer een grote naam hebben. typisch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen