Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland

15 oktober 2024, 10:57   Bijgewerkt: 15 oktober 2024, 11:06
Foto: © Imago/realtimes

Ronald Koeman zit heel stevig in het zadel bij de beleidsbepalers van de KNVB, zo geeft Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg van de NOS aan in de Voetbalpodcast van hetzelfde medium. Volgens Stekelenburg is het daarom dan ook nutteloos om te speculeren over een eventueel vertrek van Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal.

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Stekelenburg met Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff de positie van Koeman. Stekelenburg geeft toe dat hij twijfelt of de spelersgroep van het Nederlands elftal momenteel een type trainer als Koeman nodig heeft: "Over Koeman wordt vaak gezegd dat hij veel uit een spelersgroep kan knijpen. Hij kan veel dingen herstellen en veranderen, maar ik denk dat deze groep heel erg gebaat is bij een 'procestrainer'. Het is een jonge groep en dit is het moment om er dingen in te slijpen", zegt Stekelenburg, die ziet dat de Duitsers dit onder Julian Nagelsmann veel beter voor elkaar hebben: "Ze hebben geen automatismen en een basis waar ze op kunnen bouwen, zoals de Duitsers wel hebben."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Oranje onder vuur: Duitse media zien grote verschil tussen Koeman en Nagelsmann

Over de trainerspositie hoeft echter niet gediscussieerd te worden, zo geeft Stekelenburg aan. De journalist, die Oranje al jarenlang volgt, weet namelijk dat Koeman er erg goed op staat in Zeist: "De feiten zijn wat ze zijn: Ronald Koeman is bondscoach van het Nederlands elftal en blijft dat voorlopig. Hij zit heel stevig in het zadel", stelt Stekelenburg, die ook geen goed alternatief ziet: "Hij behoort ook tot de betere coaches van Nederland en er is niemand vrij die het beter zou kunnen doen. Het is een interessante, maar vrij nutteloze discussie."

Vind jij dat Ronald Koeman de juiste coach is voor het Nederlands elftal?

Laden...
1031 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ik ga niet stil in een hoekje zitten bij Oranje, zo ben ik niet'

Quinten Timber geniet van de interlandperiode met het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stop that train he needs to get on, or under for all i care.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dit was het ergste slappe hap sinds jaren, wat een zwakke futloze wanprestatie eigenlijk...bah bah

infielder
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zonde...

Grote Markt
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Oranje was slechter dan de Mislintatploeg van het afgelopen Ajaxseizoen en dat zegt heel veel. Dit B-garnituur van Duitsland zou door een Italië, België, Polen, Tjechië, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Spanje met minstens 2-0 verslagen worden. Wat een chaos in het Oranjespel. Alle onze de hemel in geprezen 'topspelers' zijn door het ijs gezakt, geen één uitgezonderd. De enige die positief opviel was Brobbey, want hij kreeg geen bal en deed niet mee, grapje. Wat zijn onze toppers eigenlijk zwakke spelers toch hè ? De Duitsers misten 5 sterkhouders en toch zag je dat zij met deze B-garnituur over veel meer tactische intelligentie beschikken dan de onze. Met een Koeman als coach zal Oranje niet veel (meer) bereiken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jeroen Stekelenburg is toch die niets zeggende verslaggever die zelf nooit gevoetbald heeft.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Misschien zit hij stevig in het zadel omdat er geen geweldige alternatieven zijn. Ik zag dat Ron Jans geopperd werd en Michael Reiziger. Sja, persoonlijk vind ik die ook geen topcoaches. Al zeker geen tactische wonders en ook geen peoplemanagers. Bovendien moeten die het dan ook maar doen met slechte, minder slechte en de hemel ingeprezen niet presterende spelers. Dus wat wil je dan? In deze wedstrijd tegen Duitsland is maar weer eens duidelijk geworden dat de Duitsers zelfs met een B-elftal zaken voor elkaar hebben wat Nederlanders gewoon niet of nauwelijks hebben: persé willen winnen, een groot groepsgevoel, dadendrang en gewoon heel goed kunnen voetballen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Oranje heeft een buitenlandse topcoach nodig die wel zijn sporen heeft verdiend.

smartSam
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Koeman is misschien niet de beste keuze, maar laten we eerlijk zijn: de KNVB is ook niet bepaald een toonbeeld van innovatie. Misschien moeten ze daar eens beginnen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het moet eerst nog erger worden bijna kan het niet erger voor dat de knvb ingrijpende maatregelen neemt het is niets en en gaat niets worden onder koeman

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een trainer is net zo goed als zijn materiaal, een oud maar realistisch gegeven. Als je tegen Duitsland speelt en je kunt jezelf dan niet eens opladen om alles te geven wat je in je hebt, dan wordt het verdomde lastig! Duitsers winnen meestal op inzet want voetballend was het ook niet even oogstrelend wat zij op de mat legde! Echter de wil om te winnen is prioriteit nummer één als het even tegenzit. Bij Nederland lopen hoofdzakelijk spelers, op een paar na, welke zichzelf echt zien als “de verlossers” binnen het Nederlands elftal. Het vervelende is dat dit soort figuren nooit thuis geven als het er echt om gaat. Die jankerd van Leipzig en ons grote talenten bij Liverpool Gravenberch en Gakpo, puur lachwekkend! Oh we vinden ons zelf zo goed 🤮 Zolang er niet gesleuteld wordt aan de mentaliteit van dit zooitje ongeregeld wordt het nooit iets!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen