Duidelijke tegenvaller bij Ajax genoemd: ‘Er komt een moment dat de trainer hem gaat passeren’

18 oktober 2024, 08:57
Foto: © Imago

Brian Brobbey was in het afgelopen seizoen nog een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax, maar heeft na de zomerstop niet tot nauwelijks kunnen imponeren. Volgens Henk ten Cate is de spits van de Amsterdammers dan ook de grote ‘tegenvaller’ tot nu toe. Brobbey wist dit seizoen vooralsnog pas één keer te scoren. Ten Cate weet dat daar snel verandering in moet komen, anders zou Francesco Farioli de Oranje-international weleens uit zijn elftal kunnen halen.

Brobbey keerde in de zomer van 2022 definitief terug bij Ajax, nadat hij de club een jaar eerder nog op transfervrije basis had ingeruild voor RB Leipzig en in de eerste helft van 2022 al op huurbasis in Amsterdam had gespeeld. Waar Brobbey in het seizoen 2022/23 geen basisplaats wist te veroveren, was hij vorig jaar onomstreden bij Ajax. Hij was in 43 wedstrijden in alle competities goed voor 22 doelpunten en twaalf assists. Daarmee speelde hij zich ook in de selectie van het Nederlands elftal voor het Europees Kampioenschap in Duitsland.

LEES OOK: Theo Janssen vindt Brian Brobbey beter dan wereldster

Artikel gaat verder onder video

Maar de Amsterdammer is er vooralsnog niet in geslaagd zijn goede prestaties in het afgelopen seizoen een passend vervolg te geven. Brobbey sloot vanwege zijn deelname aan het EK later aan in Amsterdam en heeft het sindsdien lastig in de ploeg van Farioli. Na elf wedstrijden staat de teller op slechts één doelpunt en twee assists. Dat doelpunt maakte hij op 29 augustus, in de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok, bijna twee maanden geleden dus. Het wil dit seizoen nog niet vlotten met Brobbey, zo ziet ook Ten Cate. “Brobbey schoot er vorig seizoen 22 in, maar nu wil het nog niet lukken. Dat gaat aan een spits knagen, want er komt een moment dat de trainer hem gaat passeren”, zo zegt de voormalig Ajax-trainer in gesprek met Voetbal International.

Brobbey kreeg ook in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode - thuis tegen FC Groningen - genoeg kansen om een doelpunt te maken, maar slaagde er opnieuw niet in om het net te vinden. “Een spits moet gewoon scoren, ondanks alle andere arbeid die hij misschien verricht. Dat lukt nu niet. Dan komt Chuba Akpom erin en komt Wout Weghorst erin en scoren ze allebei. Dat zet hem nog meer onder druk, maar de trainer ook”, aldus Ten Cate, die niet durft te zeggen hoe hij het zou aanpakken met Brobbey. “Dat vind ik moeilijk te zeggen, want ik ben niet in de kleedkamer en ik ken die drie jongens niet persoonlijk. Maar ik denk niet dat je Brobbey vol onder druk moet zetten, want dan heb je nog minder aan hem. Ik denk dat je hem echt moet voeren met vertrouwen. En dan hopen dat hij dat ooit een keer terugbetaalt.”

LEES OOK: Brian Brobbey wil niets tegen Francesco Farioli zeggen na zijn optreden tegen Duitsland

Wie moet de eerste spits zijn bij Ajax?

Laden...
65 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Iedere liplezer kon zien wat Brian Brobbey riep tijdens Ajax - FC Groningen'

Brian Brobbey oogde niet gelukkig tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Is er geen ander fatsoenlijk nieuws dat Brobbey weer ter berde gebracht dient te worden. Jongen zit even in mindere fase, nou en. Zolang de inzet er is komen de doelpunten ook weer of hij moet ander in positie stellen om te scoren! Henk is vermoedelijk wel blij met alle aandacht, staat al geruime tijd buiten de schijnwerpers!

Ruud40
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het zit Brobbey ook niet echt mee. Kijk de wedstrijd tegen Groningen nog maar eens terug. Rente maakte aan de lopende band (zware) overtredingen en zou als er normaal gefloten wordt voor rust al met 2x geel in de kleedkamer gezeten hebben. Maar bij scheidsrechters als Lindhout is Brobbey vogelvrij.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruud dat is waar, maar Brobbey kan er zelf ook wat van

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax had gewoon Juan dos Santos moeten halen een doelpunt machine kan rechts en linkse schieten koppen die jongen kan op meerdere positie voetballen Rechter vleugel ook op.lnks zo ontzettend snel meestal moeten ze die jong stoppen met een overtreding .... San Paolo ... voetbalt die 8 miljoen op te halen weet zeker dat die topscorer zou worden

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Moet Francesco Farioli vasthouden aan Brian Brobbey als eerste spits?

sneeuwschuiver
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Brobbey moet gewoon weer even op gang komen. Geef die jongen wat tijd, hij heeft vorig seizoen toch ook laten zien dat hij het kan?

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel in de 2de helft van het seizoen, kan de trainer hierop wachten?

United4Life77
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Brobbey heeft potentie, maar als hij niet snel zijn vorm vindt, moet Farioli misschien naar een andere optie kijken. Het is niet alsof Ajax geen andere talenten heeft rondlopen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen