Dringend advies voor Koeman: ‘Roep hem niet op voor komende interlands’

25 oktober 2024, 12:38
Foto: © Imago/realtimes

Memphis Depay moet zich voorlopig nog niet richten op een terugkeer bij het Nederlands elftal, zo stelt Francisco De Laurentiis van ESPN Brazilië. De 98-voudig international moet er volgens de journalist de komende maanden juist voor zorgen dat zijn nieuwe club degradatie weet te ontlopen.

Depay vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Atlético Madrid, om vervolgens in september bij het Braziliaanse Corinthians te tekenen. De topclub verkeert in een flinke crisis en staat enkele maanden voor het einde van de competitie op de zeventiende plaats, onder de degradatiestreep. Wel behaalde de club uit São Paulo evenveel punten als de nummer zestien, die boven de streep staat. Daarmee is lijfbehoud zeker nog niet uitgesloten voor Corinthians en Depay.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Depay belangrijk voor Corinthians, maar laat grote kans op winnende goal onbenut

Hoewel het bij Depay steeds beter begint te draaien in Braziliaanse dienst, moet hij volgens De Laurentiis nog niet denken aan een terugkeer bij Oranje. “Ik denk niet dat hij nu al opgeroepen moet worden voor de komende interlands”, stelt de journalist in gesprek met ESPN. “Ronald Koeman moet de situatie waar Corinthians in zit even afwachten. Als hij voor Nederland gaat spelen, mist hij een aantal belangrijke wedstrijden. Ik denk dat Memphis’ prioriteiten nu bij Corinthians moeten liggen, omdat ze hem écht nodig hebben om degradatie te vermijden.”

LEES OOK: KNVB en Oranje staan voor enorme verandering

Depay maakt meer indruk dan verwacht

Hoewel hij weet dat Depay een goede voetballer is, is De Laurentiis meer van hem onder de indruk dan hij vooraf had verwacht. “Ik dacht dat hij meer tijd nodig zou hebben om wedstrijdfit te raken. De Braziliaanse competitie loopt op zijn einde en alle spelers presteren op de top van hun kunnen, terwijl Memphis een tijd stil heeft gezeten”, legt de journalist uit. “Je ziet dat hij nog wel een beetje ritme mist, maar hij laat grote verbeteringen zien de laatste wedstrijden.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nederlandse voetbalfans verlangen terug naar voormalig international

'Je kunt net zo goed Stevie Wonder daar zetten', wordt gezegd over een bekritiseerde international van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Koeman, Memphis, De Ligt noem ze maar op.. ben ik niet de enige die het Nederlands Elftal een beetje zat is.. voorheen werd altijd gezegd dat er weinig talent door kwam bij oranje. Ik zie genoeg Nederlands talent spelen in de CL of in de grote competities. Moeten die nog blijven wijken voor de armoede generatie ?

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Koeman kan zelf goed bepalen welke speler hij wel of niet meeneemt of opstelt. Het hoofdstuk Depay lijkt me een gepasseerd station. Wereldwijd spelen er toppers welke zeker een kans verdienen. Het teruggrijpen op de oude garde staat gelijk aan zelfmoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen