Houding van Ajax-publiek zorgt voor verbazing: ‘Hij zou zich schamen voor de wanvertoning’

28 oktober 2024, 07:44   Bijgewerkt: 28 oktober 2024, 08:00
Foto: © ESPN

Valentijn Driessen heeft afgelopen zondag allesbehalve genoten van de 1-0 overwinning van Ajax op promovendus Willem II. De journalist van De Telegraaf haalt in zijn column vernietigend uit naar de Amsterdamse club, die volgens hem zijn ziel heeft verkocht aan de Italiaanse methode.

Ajax won weliswaar met 1-0 van Willem II door een benutte strafschop van Davy Klaassen, maar kon verder maar nauwelijks overtuigen. De wedstrijd was niet om aan te zien en het publiek werd allesbehalve verwend. “In dat licht bezien is het droevig om te zien hoe Ajax zich als bakermat van die Hollandse School twintig uur na de masterclass van FC Barcelona in Madrid presenteerde tegen het gepromoveerde Willem II”, begint Driessen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kenneth Perez verrast: ‘Ik moet de Ajax-supporters denk ik een groot compliment geven’

“Het vroeger zo kritische Ajax-publiek is tegenwoordig tevreden als hun club geen tegendoelpunten incasseert. Wordt dan ook nog eenmaal gescoord uit een penalty na een ellendig slechte wedstrijd, dan lopen ze ondanks dure toegangskaartjes tegenwoordig de polonaise in de Johan Cruijff ArenA”, gaat Driessen verder.

De chef voetbal zag dat Willem II rijp was voor de sloop, maar Ajax naliet om een ‘galavoorstelling’ op de mat te leggen. “De naamgever van het stadion, Johan Cruijff, die het vermaken van het publiek als het hoogste goed beschouwde, zou zich in zijn graf hebben omgedraaid. Helemaal op de dag dat de Amsterdamse club Johan Neeskens in zijn stadion de laatste eer betoonde. Ook De Nees zou zich als product van het Nederlandse voetbal diep hebben geschaamd voor de wanvertoning, die werkelijk niets met Ajax-voetbal van doen had”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opvallende afwezige bij Qarabag - Ajax: 'Waar is hij?!'

Televisiekijkers praten massaal over een verrassende afwezige bij Qarabag - Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is treurig gesteld met Ajax, als je met alle respect tegen promovendus Willem 2 thuis met 3 centrale verdedigers speelt en 10 nieuwe spelers opstelt.

Neesje
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ben effe vergeten wat Fey thuis tegen Willem 2 heb gedaan .

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

U vergeten wat wij tegen NAC hebben gedaan 🤫

Ruud40
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En toch zijn het meerdere stappen vooruit tov vorig seizoen. Toen stond Ajax met vrijwel dezelfde spelers laatste, nu derde en in verlies punten zelfs tweede. En ik beloof alvast: het blijft doormodderen tot minimaal kerstmis. Ontkennen dat deze selectie niet in balans is en kwaliteit en creativiteit tekort komt is gewoon bizar. Ajax is nog lang niet waar het moet zijn maar wel op de weg omhoog. Vooral voorin is een gebrek aan alles en dat je dan voor twee belangrijke wedstrijden geen risico neemt is alleen maar verstandig. Iedereen lijkt alweer vergeten dat vorig seizoen tegen 010 nul punten haalden met doelsaldo 0-10. Dus als er dit seizoen 1 punt wordt gehaald, is dat al een flinke stap vooruit

Ratsmodee
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Barcelona met Ajax vergelijken is gewoon kinderachtig, zelfs PSV is niet het niveau Barcelona. Ajax moet roeien met de riemen die ze hebben. Is in iedergeval vooruit gegaan. Priske kan bijvoorbeeld voort borduren op de basis die Slot heeft gelegd terwijl Farioli echt op 0 begint.

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Jij snapt het. Feyenoord heeft er een reeks gelijkspellen opzitten door eigenwijsheid van Priske want die wist het allemaal beter. Moest daarna met hangende pootjes weer alles wijzigen. Sta je daar als topclub met 11 punten achterstand op Psv. Bij Ajax is zoveel gedoe geweest dat je dat helemaal niet kunt vergelijken met een andere club. Ajax levert voornamelijk een gevecht met zichzelf. Staande proberen te houden. Dat is heel wat anders dan als je als club waar niets of nauwelijks iets aan de hand is gelijk speelt tegen, met alle respect, Willem 2. Is het slecht voetbal dat Ajax laat zien? Zeker. Geen speld tussen te krijgen. Maar als je als zogenaamde topclub in NL waar niets mee aan de hand is gelijk speelt tegen een club als Willem 2 of Nec of Groningen moet je je pas écht schamen.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo is het Sticks.

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het was zeker een wanvertoning hoeveel kansen moet Brobbey nog krijgen of hij moet een bril kopen kans op kans laten liggen echte ontzettend slechte gespeeld weer ze blijven maar in het zelfde schuitje spelen ongelooflijk

Sticks
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Dat het publiek tevreden is als er geen tegendoelpunten vallen is natuurlijk onzin. Maar goed, meneer Driessen houdt wel van het doen van pittige uitspraken zullen we maar zeggen. Ik denk dat de gemiddelde supporter onderhand heel goed weet hoe de vlag erbij hangt en zolang er geen nieuwe spelers komen, of de spelers die er zijn beter gaan spelen, kun je als supporter weinig doen. Klagen heeft geen zin want veel beter wordt het niet. Misschien als Berghuis er weer bij is, of als Brobbey weer eens gaat scoren, maar je kunt niet veel verwachten. Ondanks alle kritiek snap ik ook wel dat Farioli vrijwel het hele elftal heeft gewisseld ivm woensdag, hij heeft gegokt en gewonnen, maar de kans is natuurlijk klein dat het je woensdag resultaat oplevert. Dat is gewoon realistisch. Wat je woensdag en daarna zondag moet doen is schade zoveel mogelijk beperken. En ik schreef het gister ook al: zeg nooit nooit. Misschien trek je bij 1 van de 2 wedstrijden een gelijkspelletje eruit. Dan heb je het heel goed gedaan. Voor de rest: als je woensdag en zondag strijd levert en de wil hebt om om er alles aan te doen, is verliezen geen schande gezien de omstandigheden. Maar dat je dan tevreden bent is een heel ander verhaal.

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een Anti voetbal gisteren in amsterdam. En wat waren ze weer blij met de arbitrage. En ze lopen daar gewoon de polonaise. Johan en Johan zouden zich kapot schamen. Een kinderhand is gauw gevuld blijkbaar. Ik ben wel blij dat sticks er maar in Feyenoord als topclub ziet. Hij is een echte kenner. En ga nu maar weer schelden.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Erger je maar lekker klein hatertje. Hoe meer je je ergert hoe beter. Oh ja: Ajax koopt 1 speler, jouw achterlandclubje 8. Wie is er de koopclub? Met je gezwets.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen