Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wijst vervangers Henderson, Fitz-Jim en Traoré aan

3 oktober 2024, 07:40
Foto: © Imago

Ajax-trainer Francesco Farioli moet noodgedwongen puzzelen aan zijn opstelling voor de tweede wedstrijd in de competitiefase van de Europa League tegen Slavia Praag. De Italiaan kan donderdagavond in Praag géén beroep doen op Jordan Henderson, Wout Weghorst, Bertrand Traoré, Kian Fitz-Jim, de al langer geblesseerde Steven Berghuis én de niet speelgerechtigde Davy Klaassen. Het Algemeen Dagblad verwacht daarom basisplaatsen voor Kristian Hlynsson, Branco van den Boomen en Christian Rasmussen.

LEES OOK: Slavia Praag - Ajax op tv: hoe laat en waar wordt de wedstrijd uitgezonden?

Artikel gaat verder onder video

Farioli baarde tijdens zijn eerste maanden als hoofdtrainer van Ajax regelmatig opzien door zijn opstelling op flink wat posities te wijzigen. Dat deed hij bijvoorbeeld ook afgelopen zondag op bezoek bij RKC Waalwijk, drie dagen na de overtuigende 4-0 overwinning op Besiktas. Een paar dagen later wordt Farioli door flink wat blessuregevallen in zijn selectie gedwongen om een andere dan zijn sterkste basiself de wei in te sturen. Weghorst moest het duel met RKC al aan zich voorbij laten gaan, maar naast de Oranje-international ontbreken in Praag ook aanvoerder Henderson, Fitz-Jim én Traoré.

LEES OOK: Farioli schept duidelijkheid over Ajax-blessures en legt uit waarom Klaassen wél in Praag is

Achterin hoeft Farioli vooralsnog niets te wijzigen. Het Algemeen Dagblad verwacht dan ook dat de Italiaan dat niet van plan is. Remko Pasveer verdedigt het doel, Devyne Rensch en Jorrel Hato zijn de backs en Josip Sutalo en Youri Baas vormen het centrale duo. Op het middenveld kan Farioli niet beschikken over Henderson en Fitz-Jim. Zij worden tegen Slavia Praag vermoedelijk vervangen door respectievelijk Van den Boomen en Hlynsson. Van den Boomen verscheen in Waalwijk al aan de aftrap, Hlynsson kwam onder Farioli pas twee keer eerder als basisspeler in actie. Dat was onder meer in de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, toen hij meteen de enige treffer voor zijn rekening nam.

LEES OOK: ESPN komt met zorgwekkend nieuws over Bertrand Traoré

Voorin kan Farioli geen beroep doen op Traoré en dat is een flinke aderlating voor Ajax. De aanvaller uit Burkina-Faso behoorde een week geleden tegen Besiktas al tot de uitblinkers en schonk zijn ploeg afgelopen zondag tegen RKC als invaller hoogstpersoonlijk de zege (doelpunt en een assist). Traoré wordt in Praag naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Rasmussen, die in Waalwijk ook al aan de aftrap verscheen. Brian Brobbey is naar verwachting de spits, Mika Godts completeert de voorhoede. De Belg nam in de thuiswedstrijd tegen Besiktas nog twee van de vier treffers voor zijn rekening.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Hlynsson, Van den Boomen, Taylor; Rasmussen, Brobbey, Godts.

De ontmoeting tussen Slavia Praag en Ajax begint om 18.45 uur. Slavia Praag is de nummer twee van het afgelopen seizoen én de huidige koploper van Tsjechië.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-analyse Sneijder keihard onderuitgehaald: 'Echt volslagen kolder'

Een bewering die Wesley Sneijder donderdag bij Ziggo Sport deed over Ajax wordt stevig onderuitgehaald door Pieter Zwart.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Gaat helaas een heel lastig verhaal worden ben ik bang. Fitz-Jim, Henderson en Traoré heb je echt nodig. Vd Boomen moet het dan maar doen op het middenveld maar hij is nogal wisselvallig. Dan speelt ie goed en dan is het niet veel soeps. Dan hoop je dat hij een goede avond heeft. Hlynsson en Rasmussen komen ook (nogal eens) te kort. Plus Slavia Praag zit in een goede flow met de nodige overwinningen de laatste periode terwijl Ajax zich een hoop moeite moet doen om te winnen. Ik heb er een hard hoofd in.

Ruud40
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat maakt het uit? Sneijder had bij Ziggo flinke kritiek op het roulatiesysteem en ik hoop dat Farioli heeft geluisterd. Het was belangrijk de EL te halen want levert ruim 10 miljoen extra op. Dat is binnen. Vanaf nu telt er nog maar 1 ding: minimaal 3e worden in de competitie en liefst minimaal 2e. In EL moet je bij de 1e 24 eindigen = extra thuiswedstrijd en ca 2,5 a 3 mln extra inkomsten. Vanaf nu punten sprokkelen in de EL en vol inzetten op de competitie.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Ruud40: ja ik snap wat je zegt en in feite heb je ook gelijk, maar het gaat me er deels ook om dat ik naar een goed spelend Ajax kan kijken. Zoals Laurens hieronder al zegt: inzet en de wil om te winnen. Stel dat ze, ik hoop het niet, tegen een flink verlies aanlopen dan heeft dat ook zijn weerslag op wedstrijden die daarna komen, zoals zondag tegen Groningen bijvoorbeeld. Het gaat me om progressie. Voor de rest heb je gelijk.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sticks zit in een depressieve fase. Hij heeft zelfs geen vertrouwen meer in zijn eigen cluppie. Heerlijk als jij weer eens in je slachtoffer rol kruipt.

Ruud40
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Sticks: eens. Maar voor de toekomst van de club is de EL op dit moment bijzaak. Of je in dit systeem nu 1e of 24e wordt het levert allebei 1 extra thuisduel en dis 2,5 mln op. Zoals ik het nu zie wordt de factor geluk bij de loting na de poule allesbepalend. Dus de mooie en goede wedstrijden moeten voorlopig in de eredivisie worden gespeeld. Lukt het niet om volgend jaar er in de CL erbij te zijn dan moet er opnieuw een flinke stap terug worden gedaan.

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Ruud40: we zijn het wel met elkaar eens. Dank voor je reactie.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als er maar inzet is en de wil om te winnen. Als ze verliezen is het jammer, met tweede garnituur zal het lastig verhaal worden!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het is een wedstrijd van de lamme tegen de blinden. Verwacht wordt natuurlijk wel met 3 sterretjes dat de punten voor Nederland binnen wordt gehaald. Vind je niet ?

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rudolf het krantenpapier geeft wel af aan je billetjes! Of likt je vriend het dan af!

FCUpdate.nl
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wie moet volgens jou de aanvoerder van Ajax zijn in afwezigheid van Henderson?

Ruud40
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Berghuis! O, wacht. Klaassen! O, nee. Nou vdBoomen dan maar.

AdvHg
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

farioli moet gewoon stoppen met dat gepuzzel. Zet een vaste elf neer en klaar. Die wissels maken me gek,nnt alsof hij elke week een nieuwe puzzelboekje krijgt.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ben ik met je eens, maar gezien de blessures die er nu zijn kan hij ook niet anders.

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

0-2. Feyenoord won er 2jaar geleden met 1-3. Is wel een lastige tegenstander.

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Belachelijke vergelijking met het gemankeerde Ajax van nu.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ooh nee jongens je mag geen Ajax met vergelijken nu hahahahahaha. Dat is het Feyenoord van 2 jaar geleden sticks, niet zo bang zijn.

Laurens1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Eerlijk is eerlijk Feijenoord heeft de afgelopen. 10 jaar geen rol van importantie gespeeld in Europa. Leuk dat jullie gisteren gelukkig gewonnen hebben, veel consistentie met dit spelersmateriaal en onhandige coach, zal het verder niet opleveren. Vriend van mij is fan van Feyenoord, al jaren, geeft mij uiteraard gelijk. Hij heeft ook bagage en woont niet op zuid

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen