Opstelling Feyenoord: Brian Priske komt met goed nieuws voor kraker tegen Benfica

23 oktober 2024, 19:47   Bijgewerkt: 23 oktober 2024, 20:05
Foto: © Imago/realtimes

Feyenoord-trainer Brian Priske houdt in de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League vast aan de namen die afgelopen zaterdag nog met 1-5 te sterk waren voor Go Ahead Eagles. Dit betekent dat Gernot Trauner opnieuw een basisplaats heeft en Hugo Bueno fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen. De ontmoeting tussen Benfica en Feyenoord begint woensdagavond om 21.00 uur.

Feyenoord ging in de eerste wedstrijd in de competitiefase van de Champions League keihard onderuit tegen Bayer Leverkusen (0-4), maar wist voor de recente interlandperiode met 2-3 te winnen van Girona (2-3). De zege in Spanje heeft het elftal van trainer Priske veel vertrouwen gegeven. Feyenoord versloeg een paar dagen later ook FC Twente en was afgelopen zondag veel te sterk voor Go Ahead Eagles. De Rotterdammers werken dus met een goed gevoel toe naar het treffen met Benfica, waarin ze nog wat recht hebben te zetten. Een oefenwedstrijd tegen Benfica in de voorbereiding op dit seizoen eindigde nog in een ontluisterende 5-0 nederlaag.

Artikel gaat verder onder video

In de aanloop naar de ontmoeting in Lissabon was het de vraag of Bueno op tijd fit zou zijn om de aftrap te halen. De huurling van Wolverhampton Wanderers verschijnt straks ‘gewoon’ aan de aftrap. Jordan Lotomba, Dávid Hancko en Trauner completeren de defensie, waar Timon Wellenreuther uiteraard het doel verdedigt. Op het middenveld en in de aanval houdt Priske eveneens vast aan de spelers die Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag van de mat speelden. Quinten Timber, In-beom Hwang en Antoni Milambo vormen dus het middenrif, Ibrahim Osman, Ayase Ueda en Igor Paixão moeten voorin voor de doelpunten gaan zorgen.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Trauner, Hancko, Bueno; Milambo, Hwang, Timber; Osman, Ueda, Paixão.

LEES OOK: Benfica - Feyenoord op tv: hoe laat en waar wordt de wedstrijd uitgezonden?

Benfica staat met oud-Feyenoorders

Voor Feyenoord betekent het duel in Lissabon opnieuw een weerzien met Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes. Beiden hebben een verleden in Rotterdam-Zuid. Aursnes maakte na het seizoen 2021/22, waarin Feyenoord de finale van de UEFA Conference League bereikte, de overstap naar de Portugese topclub. Kökçü deed dat een jaar later. Zowel Aursnes als Kökçü heeft woensdagavond een basisplaats, evenals de Argentijnse vedette Angel Di Maria en voormalig AZ-spits Vangelis Pavlidis.

Opstelling Benfica: Trubin; Bah, Araujo, Otamendi, Carreras; Aursnes, Florentino, Kökçü; Di Maria, Pavlidis, Aktürkoglu.

Benfica vermorzelt Atlético Madrid

Feyenoord mag z’n borst natmaken. Benfica maakte drie weken geleden nog een geweldige indruk in de Champions League. De Portugezen waren op eigen veld met 4-0 te sterk voor Atlético Madrid, nadat ze in de eerste speelronde al met 2-1 hadden gewonnen van Rode Ster Belgrado. Ze hopen tegen Feyenoord dus de derde driepunter in de wacht te slepen, terwijl de bezoekers de overwinning op Girona een passend vervolg willen geven. In de nationale competitie bezet Benfica met zestien punten uit de eerste zeven duels de derde plaats. De achterstand op koploper Sporting Portugal is, weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld, acht punten.

Feyenoord gaat winnen van Benfica

Laden...
85 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans schrikken van eigen speler: ‘Hij deelt elke wedstrijd random een doodschop uit’

Supporters van Feyenoord zien een gevaar in het spel van een uitblinker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar ik hoop dat ze resultaat kunnen behalen.

RWBY RWBY
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Google betaalde tussen de 6.000 en 10.000 euro om wekelijks online vanuit huis te werken. Ik heb de betaling voor de eerste maand van Google ontvangen ter waarde van € 27.416. In mijn vrije tijd werk ik 3 uur per dag.Stap 1 link openen .stap 2 aanmelden. stap 3 wacht op oproep kopiëren Hier.....>>>>> d­­a­­.­­g­­d/geld1

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Beste opstelling op bijlow na dan op dit moment. Wordt een loodzware bijna onmogelijke opdracht om ook maar een puntje te halen .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter heeft afgefloten. Feyenoord moet gewoon voor de overwinning gaan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ja dat moet altijd . Maar we moeten wel realistisch blijven .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Benfica is wel goed bezig, maar het is geen sterrenteam. Ik vind dat Feyenoord geen angst moet hebben en vol voor de winst moet gaan. Nu kun je je laten zien, dat zijn wel de wedstrijden. Ik denk dat Feyenoord beter voor de dag gaat komen dan PSV gisteren.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En weer geen Bijlow ipv de onzekere welterusten keeper

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen