'Discussie gaande binnen Ajax over terughalen Antony'

21 oktober 2024, 15:01
Foto: © Imago/Realtimes

Binnen Ajax leven twijfels over het terughalen van Antony, zo weet journalist Mike Verweij. Vorige week werd de buitenspeler van Manchester United in verband gebracht met een terugkeer in Amsterdam; the Red Devils zouden van plan zijn om Antony vanaf januari een half seizoen te verhuren, waardoor een rentree bij Ajax mogelijk is.

Het plan is om de 24-jarige rechtsbuiten in de winter aan een club verhuren om zijn blazoen weer wat op te poetsen. Ajax zou daarbij een belangrijke kanshebber zijn, omdat hij in Amsterdam zijn kwaliteiten wel wist te etaleren. Het is echter nog de vraag of Ajax zijn komst ziet zitten. “Binnen Ajax is er ook best wat twijfel over het terughalen van Antony, als die mogelijkheid zich voordoet. Daar is intern discussie over gaande”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off.

Artikel gaat verder onder video

Verweij vindt het zelf wel een goed idee om Antony terug te halen naar Ajax. Andere spelers die in dienst van Ajax terugkeerden in de Eredivisie hebben bewezen dat het in Nederland een stuk makkelijker is om uit te blinken, merkt hij op. “Ik zou die discussie, zeker na het zien van Weghorst, Traoré en Klaassen, gewoon stoppen. Als Antony terugkomt in de Eredivisie, waant hij zich ook in het kinderparadijs.”

LEES OOK: 'Antony past niet in keurslijf Farioli, die zet liever Gaaei op rechtsbuiten'

‘Antony zit redelijk in de put’

“Je kunt in de Eredivisie gewoon heel makkelijk heel veel scoren”, stelt de clubwatcher. “Maar bij Ajax vragen ze zich af of het een goede beslissing is om een Braziliaan te halen die het bij Manchester United niet heeft gered en dus ook wel redelijk in de put zit. Ik denk wel dat het een goede beslissing zou zijn.”

Vind jij dat Ajax Antony moet terughalen op huurbasis?

Laden...
1602 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax laat oog vallen op 20-jarige middenvelder, die al bij zeven doelpunten was betrokken'

Ajax heeft belangstelling voor een middenvelder die dit seizoen uitblinkt bij Anderlecht.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ajax moet vlak achter elkaar straks tegen Feyenoord, PSV, Twente, NEC uit, Utrecht en AZ dan is het kinderparadijs wat Mike Verweij zegt ook wel weer voorbij.. ik verwacht dat er in die 6 wedstrijden maar maximaal 1 punt behaald gaat worden zeker met het vertoonde spel. Zonder enige kans op een prijs dit seizoen is het toch wel bijzonder te noemen om heel veel geld in een Anthony te investeren zegt natuurlijk ook wel weer wat over het beleid bij Ajax..

Ruud40
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Joh, kun je niet overstappen op bier of sterke drank en zo elke dag ladderzat worden? Nu drink je elke dag tien flessen azijn leeg maar echt leuker wordt je er niet door en je bent zo ie zo al zo’n enorm sneu figuur. Ik zou bijna medelijden met je krijgen, maar doe dat niet want je doet het jezelf aan.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het gaat er ook niet om of jij mij leuk vind. Wees eens blij dat er iemand is die de vinger op de zere plek legt. Of in dit geval op het zere neusje.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Ruud40 Ergens heeft Rudolf wel gelijk. Utrecht staat 2e, PSV is voor bijna iedereen te sterk, Feyenoord acht ik ook hoger (al maakt 1 zwaluw nog geen zomer), Ajax in uitwedstrijden gaat niet geweldig dit seizoen en ja AZ ook niet zomaar gewonnen. En zeker met de afgelopen paar wedstrijden waarin er nou niet geweldig werd gespeeld gaat punten pakken heel lastig worden.

Neesje
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Woensdag gehakt dag in Portugal .

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zeg het nou maar niet te hard Nelis.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Rudolfje 21 Stop nou maar met je action glazen bol werkte gisteren ook niet en dan kan je wel weer zeggen zat er niet ver van vandaan maar je heb gewoon niet gelijk terwijl je zeg dat altijd wel te hebben En je zeg tegen nees zeg het maar niet te hard komt tie dan WOENSDAG GEHAKTDAG IN PORTUGAL 3 x pavlidus BENFICA - klein clupje aan de maas 3 - 0

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waar heb jij je glazenbol vandaan ? De zwarte markt ?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gabrielle, nu onderschat je wel de kracht van Ajax en overschat de kracht van de tegenstanders. Utrecht heeft zijn wedstrijden steeds met 1 goal verschil gewonnen (neemt niet weg dat ze goed bezig) maar zie ze niet zo maar winnen van Ajax. Feyenoord met zijn vreemdelingenlegioen presteert ook wisselvallig zowel in de ED als de CL en AZ is 2 keer niks, in de ED een middenmoter en europees niet presterend. Alleen PSV wint in de ED al zijn wedstrijden, maar laat in de CL ook steken vallen. Ajax presteert ook nog niet top, maar met Weghorst, Brobbey en Akpom in de gelederen en straks Berghuis weer fit, denk ik niet dat ze makkelijk te verslaan zijn.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gabrielle kijkt maar uit straks gaat EMIRIR aangifte doen tegen je..

Sticks
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Wat er binnen Ajax gaande is volgens Verweij is puur gespeculeer want Ajax heeft met Verweij niks te maken. Verweij haalt zijn gewauwel uit de bekende wandelgangen. Journalistiek van lik m'n vestje. Overigens is het prima dat er bij Ajax goed nagedacht gaat worden over het wel of niet terughalen van Antony want het is geen stap die je zomaar neemt. Zelf heb ik er ook twijfel over. Het hele plaatje moet gewoon kloppen en dat wil vooral zeggen dat Antony zich zou moeten schikken in de rol die Farioli voor hem in petto heeft. Als dat niet gaat functioneren heeft een terugkomst al helemaal geen zin.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voetballers verdienen een godsvermogen in Engeland. Ik denk dat ze heel veel financiële water bij de wijn moeten doen om in Nederland te voetballen. Dan zit naast het salaris, ook het niveau van de competitie en het klimaat niet mee. Ik geloof er dus geen snars van dat dit een reële optie is. Hij heeft vast genoeg betere opties.

GroteMarktGroningenРибний ринок
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Iedere speler die voor Ajax op de vleugels een toegevoegde waarde kan zijn en dat is Antony zeker wel, is welkom. Antony en/of Traoré op rechts en Godst en/of Faberski op links, Berghuis, Fitz-Jim en Eriksen op het middenveld dan is Ajax weer sterk(-er).

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Niet best voor het Nederlandse voetbal. Wat een negatief en eng achterbaks mannetje is dat toch. In Engeland zijn ze hem spuugzat. Geen enkele club wil hem daar hebben.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ben je er weer halve zure paling? Heb je de koffie al klaar of hoe zit het?

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En we gaan weer schelden. Waar moet ik zijn voor de koffie. Kom graag even aan.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik heb al 6 keer je adres gevraagd maar je komt nergens mee 🤡

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

IK al zeven keer. Geef maar.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Leugenaar. Je probeert het gewoon om te draaien.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sticks jij begint er steeds zelf over wees dan een vent.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax heeft Antony niet nodig. Hij is bij MU niet geslaagd, omdat hij zijn niveau van Ajax daar nooit haalde. Hem terughalen als het al mogelijk is, betekent investeren in een bodemloze put.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen