Derksen en Van der Gijp worden plotseling aangepakt in de Tweede Kamer: 'Dat weten die dombo's niet!'

16 oktober 2024, 17:04   Bijgewerkt: 16 oktober 2024, 19:02
Foto: © Talpa/Realtimes

Johan Derksen en René van der Gijp worden woensdag stevig aangepakt door PVV-Kamerlid Dion Graus. Tijdens de behandeling van de landbouwbegroting moet de parlementariër nodig iets kwijt over de wolf, een onderwerp dat ook in Vandaag Inside regelmatig wordt besproken.

De wolf verdween in het begin van de 19e eeuw uit Nederland, maar vestigde zich vanaf 2015 weer binnen onze landsgrenzen. Volgens de laatste cijfers van BIJ12, dat namens de provincies schademeldingen afhandelt en de wolvenpopulatie monitort, leven er minstens 51 exemplaren in Nederland, vooral op De Veluwe en in Drenthe. Boeren ervaren veel overlast van het roofdier; dat het regelmatig op het vee gemunt heeft. De discussie of wolven al dan niet een plek verdienen in het dunbevolkte Nederland wordt daarom op het scherpst van de snede gevoerd.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van der Plas maakt Derksen belachelijk: 'En thanks voor de heads up Jo!'

Derksen toont zich in Vandaag Inside, maar bijvoorbeeld ook in een column die hij afgelopen zomer voor De Telegraaf schreef, voorstander van het afschieten van de wolf. Dat is dan weer tegen het zere been van Graus, die zich in de Kamer opwerpt als voorvechter van dierenrechten. De Limburgse volksvertegenwoordiger wordt daarom regelmatig geridiculiseerd in de talkshow op SBS, maar slaat woensdag ineens keihard terug.

LEES OOK: Wilfred Genee denkt aan zeer bijzondere overstap voor Vandaag Inside

"Ik ben bij VI, bij die Snor en dat lachebekje, een jaar lang door de stront gehaald", zegt Graus vanachter het spreekgestoelte. "Vanuit de overheid wordt geadviseerd een beweging en een geluid te maken naar de wolf. En hoe komt dat? Ik heb dat geleerd van een wolvendeskundige, en dat weten die dombo's aan tafel niet, zelfs een hele roedel dook toen hij dat deed." De uitlatingen van Derksen en Van der Gijp schieten dan ook volkomen in het verkeerde keelgat bij Graus: "Dat is het grappige: op televisie krijgen mensen een podium die van toeten noch blazen weten. Ze hebben het verstand van wolven gelijk aan een poffertje, maar zij hebben de zendtijd en de macht en kracht om een Kamerlid onderuit te halen die wél goed geïnformeerd is. En dat vind ik erg", besluit de parlementariër.

VIDEO - Dion Graus haalt uit naar Johan Derksen en René van der Gijp

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen zet verhoudingen op scherp en doet iets ongebruikelijks in Vandaag Inside

Er heerst een nieuwe dynamiek binnen de mannen van Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dion Graus is een paar keer in het nieuws geweest omdat ie zijn vrouw mishandelde. Dus die moet niet kletsen. Maar wel leuk als duo Schnabbel & Babbel op tv te kakken worden gezet.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar wie gaat dat testen? Ik ben wel benieuwd of dat werkt om een beweging en geluid te maken om een wolf af te schrikken. Wie woont er in de buurt van de Veluwe en Drenthe? En niet allemaal Rudolf naar voren schuiven

Laurens1
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ach de uitlatingen van Johan en René zijn meestal hersenloos en enkel voor de bühne om de lachers op hun hand te krijgen! Dion als dierenliefhebber vindt het afschieten niet humaan, doch het aantal wolven moet wel op peil gehouden worden en wildgroei derhalve ingeperkt!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen